EL PROTOCOL CONTRA LES AGRESSIONS SEXISTES DEL POBLE-SEC, PREMI 25 DE NOVEMBRE

El Premi 25 de Novembre ha reconegut el protocol d’actuació contra les agressions sexistes de les festes majors del Poble-sec. Aquest guardó, en reconeixement de la lluita contra la violència masclista, s’ha lliurat aquesta tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament, en una cerimònia presidida per l’alcaldessa, Ada Colau.

Els guanyadors rebran 7.500 euros per desenvolupar el seu projecte. Es tracta d’un protocol elaborat per diverses entitats del Poble-sec, com l’assemblea de barri, els castellers i l’ateneu cooperatiu i el Grup de Dones la Base. El document preveu un seguit d’accions per combatre els comentaris ofensius o degradants, els abusos verbals i els tocaments no desitjats que, sovint, es produeixen en el marc de les festes.

En primer lloc, es preveu fer un seguit d’accions preventives, com la distribució de cartells i fullets informatius, i l’emissió de falques per megafonia, durant els concerts, per avisar de qualsevol agressió i alertar que no es toleraran fets d’aquesta naturalesa. En cas que es produeixi una agressió, el protocol estableix tres procediments: primer, avisar l’agressor; en segon lloc, si no desisteix, expulsar-lo de la plaça mitjançant una muralla humana; i, per últim, acompanyar la víctima en cas que necessiti atenció mèdica o interposar una denúncia.

El jurat del Premi 25 de Novembre també ha reconegut amb dues mencions un projecte del Col·lectiu Punt 6 i un altre de l’Associació Trama.

Comments are closed.