CASTELLERS DEL POBLE-SEC – DIADA DE TARDOR

Diumenge 15 de novembre, una data que quedarà marcada a foc en la història de la colla dels Castellers del Poble-sec. Era la diada de l’any, una diada de màxims, una diada d’il·lusió, emoció i sensacions, un regal per tota la colla, una diada que havia de ser recordada. I així va ser. Ens vam citar a la nostra “plaça”, al C/Blai, al nostre barri, amb els i les companyes dels Al·lots de Llevant, els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers d’Esparraguera.

Castellers del Poble-sec: 3pd4, 4d8, 3d8, 2d7, 2pd5
Al·lots de Llevant: 2pd4, 3d7, 2d6, 4d6a, pd5
Castellers de la Sagrada Família: 2pd4, 2d7, 4d8, id3d8, id3d8, vd5.
Castellers d’Esparraguera: 2pd4, 4d7, 3d7, 2d6, 2pd4

Des de primera hora del matí els i les Bandarres i el barri del Poble-sec ja respiraven ambient de diada, ambient de jornada important. Des de les 8 del matí els músics dels Bandarres van començar a despertar al barri amb el toc de matinades i la conseqüent cercavila. Ambient festiu des del primer moment. Poc a poc es van anar afegint castelleres i castellers al seguici, conjurant-nos per la diada que vindria.

Una mica abans de les 12h la plaça ja estava plena de gom a gom; la tensió, els nervis, l’emoció i la il·lusió es podien palpar a l’ambient; una plaça plena de Bandarres pintats amb els colors de la colla ho confirmava. Era el moment d’espolsar-se els nervis, arremangar-se, enfaixar-se, afinar les gralles i a pujar! Els pilars d’inici servien per donar per començada la diada: 3 pilars de
4 per part dels Bandarres i 2 pilars de 4 dels Al·lots, els “Safencs” i els Burdeus.

En primera ronda els Bandarres ho tenien clar; abans de fer història s’havien de convertir en colla de 8. I així va ser: van plantar a plaça un extraordinari 4d8 que els convertia en colla de 8. Un castell celebrat amb nervis perquè el que venia en segona ronda així ho reclamava. Un 3d7 servia per obrir l’actuació dels Al·lots de Llevant; una bona torre de 7 encetava l’actuació dels
de la Sagrada Família; i tancava la primera ronda un 4d7 dels d’Esparraguera.

En segona ronda venia el plat fort dels poble-sequins: el 3d8. Si en primera ronda ens havíem convertit en colla de 8, en segona ronda tindríem a tocar una fita història, realitzar la primera clàssica de vuit de la colla! Sabíem que el moment era històric i vam actuar en conseqüència. En el primer intent, sense desmuntar cap peu, vam descarregar el primer 3d8 de la colla; un castell treballat, patit, però sobretot celebrat. Tota la colla es va fondre en una gran abraçada plena de somriures, llàgrimes d’emoció i crits d’alegria. Des de la
canalla fins a la pinya, des dels músics fins al tronc, tots vam demostrar la nostra alegria i el nostre orgull de ser Bandarres.

En segona ronda, els illencs van tirar la torre de 6; els “safencs” van tornar a coronar i descarregar el 4d8, el segon de la seva història; i els esparreguerencs van optar pel 3d7.

En darrera ronda als de blau-cel els hi mancava la cirereta del pastís per realitzar la seva primera clàssica de 8. Van tirar una sòlida torre de 7, buc insígnia de la colla, que va acabar de desfermar els ànims de la colla: acabàvem de fer història! Els Al·lots de Llevant van optar per un castell compost com ho és el 4d6 amb agulla; els de la Sagrada Família també volien fer història però van desmuntar dos intents més que estables de 3d8; i els d’Esparraguera van optar per la torre de 6.

La diada històrica bandarra estava apunt d’acabar. Pilars de comiat: 2 pilars de 5 per part dels Bandarres, un pilar de 5 per part dels Al·lots, un vano de 5 dels “safencs” i 2 pilars de 4 dels d’Esparraguera. Toc de vermut amb les llàgrimes als ulls, cercavila i a celebrar-ho!

Ho havíem aconseguit! Havíem fet el nostre primer 3d8 al primer intent! Som l’única colla del món casteller que ha descarregat el 4d8 i el 3d8 en el seu primer intent! I havíem fet la primera clàssica de 8 de la història de la colla! Els Bandarres estàvem, i estem, tocant el cel i amb l’alegria pels núvols; i no és per menys!

Gràcies Colla!

Qui som nosaltres? Som poble-sequins!

Vídeos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB9B04lYuwONXYPNNLphvelEzyUIbPA6

Fotografies: https://picasaweb.google.com/117072874726702213807/CapDeSetmanaClassicaDe8Tardor15Nov15

Castellers del Poble Sec
Comunicació
cps@castellersdelpoblesec.cat

Comments are closed.