Daily Archives: 10 de novembre de 2015

ELS ARTISTES DEL POBLE-SEC CONFLUEIXEN AMB ELS VEÏNS DEL BARRI AMB EL SORTID’ART

Durant cinc dies el Centre Cívic del Sortidor s’ha convertit en un espai artisticocultural, on s’ha pogut experimentar i reflexionar amb l’art. Es tracta d’una iniciativa artística que el Sortidor treballa cada trimestre. La contemplació, o agent generador del discurs artístic ha estat la temàtica escollida per aquesta edició, on diversos artistes i creadors del barri del Poble-sec han volgut participar-hi.

El Sorid’art ha comptat amb en José Luis G. Tercero, un dels sis artistes del col·lectiu LaFutura, una associació artística i cultural que va situar una cadira suspesa, a la segona planta del centre cívic. Tercero assegurava que “crear art en una sala de reunions és un repte, vam agafar la cadira com objecte bàsic d’una sala de reunions i que no molestés la gent, per tant vam pensar de penjar-la al sostre”. Segons Tercero s’ha escollit aquest objecte “perquè es produeix en qualsevol sala de reunions, i representa la reflexió i el debat, i és d’on sorgeixen les idees”.

Han estat diversos els veïns que s’han apropat en aquest espai: “M’ha semblat una idea molt interessant i genial, ja que veus objectes trobats al carrer” explicava una de les visitants que es trobava a la instal·lació performance que havia realitzat Luzie Milena. També s’han pogut observar obres de l’escultor Adrià Arnau, qui va haver de construir diverses escultures a partir dels objectes que els veïns portaven. És per això que Arnau destacava la iniciativa, “ja que és una manera de relacionar els artistes del barri amb la gent del barri, i així crear un cert ambient entorn de l’art”.