Daily Archives: 5 de novembre de 2015

CATALUNYA AMB ELS REFUGIATS

Fins divendres, la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec (Elkano, 24) i Bona Voluntat en Acció (Passeig de Montjuïc, 70, baixos) som punts de recollida del material recaptat per les AMPAS del barri de la campanya ciutadana “Catalunya amb els refugiats”.

Tota aportació serà benvinguda. En especial, es necessiten:
Mantes
Sacs de dormir
Roba de pluja
Tendes de campanya
Calçat
Roba d’abric

CASTELLERS DEL POBLE-SEC – DIADA DE SÚRIA

Diada a Súria

Aquest passat cap de setmana els Bandarres, que a més de saber fer bons castells també ens ho sabem passar d’allò més bé, vàrem marxar de cap de setmana de germanor; una manera genial de fer colla i de conjurar-nos per aquestes dues darreres diades de màxims que ens queden. Així doncs, aprofitant que teníem una diada dissabte a la tarda a Súria, vàrem decidir fer nit a Moià i gaudir de la companyia de la colla per celebrar la Castanyada.

A les 14:45h de la tarda sortíem del Parc de les Tres Xemeneies per anar cap a Súria on hi ens esperaven els nostres companys dels Castellers de Súria i dels Castellers de Berga.

Castellers de Súria: 2pd4, 4d7, 3d7a, 4d7a, 3pd4
Castellers del Poble-sec: 2pd4, 2d7, 4d7, 3d7, pd5
Castellers de Berga: 2pd4, 5d7, 3d7a, 4d7a, pd5

A les 17h de la tarda de diumenge començava la diada castellera. Totes les colles presents a plaça van optar per realitzar 2 pilars de 4 per fer els pilars d’inici; començaven les rondes.

En primera ronda, els amfitrions dels Salats de Súria van obrir l’actuació amb un estable 4d7; els Bandarres van escollir portar a plaça un castell insígnia com és el nostre 2 de 7; per la seva banda, els de Berga van sortir amb un castell compost, un treballat i celebrat 5d7.

En segona ronda els de la camisa rosada van optar per un castell compost com és el 3d7 amb agulla; els blau-cel van descarregar un sòlid 4d7 ple de rotacions tant al tronc com a la canalla; i els de blau van continuar amb les estructures compostes amb un 3d7 amb agulla.

Per acabar, els de Súria i els de Berga van mantenir-se exhibint castells compostos amb dos 4d7 amb agulla, mentre que els poble-sequins van optar per un 3d7. Ambdues colles de la Catalunya interior van realitzar una gran diada de màxims mentre que els Bandarres desplaçats ja somiem en posar un pis més al 3d7 i al 4d7 per realitzar la nostra primera clàssica de 8 de la història!

La tarda s’havia convertit en vespre i la jornada castellera tocava a la seva fi; dos pilars de 5 respectivament pels Bandarres i els de Berga i 3 pilars de 4 per part dels Salats de Súria donaven per acabada la diada. Va arribar el moment dels músics; després de fer el toc de Vermut, els músics de totes les colles presents a plaça vam començar a realitzar un passa-carrers que ens portaria fins a l’estació d’autobusos de Súria, lloc on agafaríem l’autocar que ens duria a Moià per celebrar el nostre cap de setmana de germanor.

Un cap de setmana que hem aprofitat per celebrar la gran temporada que estem fent i, sobretot, per concentrar-nos de cara a aquestes dues properes diades que venen. Unes diades on volem que el nom del Poble-sec pugi amunt com mai ho havia fet, realitzant la nostra primera clàssica de 8. Poble-sequina i poble-sequí, ens ajudes a fer-ho possible?

Vídeos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB9B04lYuwNLwVQUw77bKOeE6OymHqhV