200 VEÏNS DEL POBLE-SEC MENGEN AMB ALIMENTS APROFITATS, AL “DINAR DE SOBRATS”

Amb l’objectiu d’aprofitar els aliments, diverses entitats del Poble-sec van organitzar, diumenge a la plaça del Sortidor, un dinar popular, solidari i d’aprofitament conegut com “Dinar de Sobrats”. Tothom hi estava convidat de manera gratuïta, i “mentre dinàvem es va fer una recaptació d’aliments pel banc d’aliments del barri de Bona Voluntat en Acció” explicava Alfons López, voluntari d’Espai Ambiental, una de les entitats organitzadores. D’aquesta manera, tothom que volgués, a canvi de cada plat s’aportaven aliments durables com la llet. Entre els 25 voluntaris que hi van participar s’hi van fer 10 menús diferents amb aliments aprofitats per donar menjar a 200 persones.

El dinar també se’l va anomenar d’aprofitament, ja que “tot el menjar no era comprat, sinó espigolat, és a dir, totes les restes d’aliments que sobren i que acaben a les escombraries, però que són comestibles”, com per exemple, fruites i verdures que van ser recollides als 32 comerços del barri perquè estaven descartats per estar massa madures, “tenir algun cop o per estar lletges” deia López. Un dels objectius d’aquesta activitat solidària era “fer visible un problema existent, global i amagat, però també local que és el menjar que es llença, més de 200 mil tones a l’any”, segons el voluntari, qui va criticar que aquestes dades es contradiuen amb “la situació de pobresa que viu molta gent i que no pot menjar”, i que afecta la butxaca.

La Carme, veïna del barri, va anar al dinar perquè deia que “no m’agrada llençar el menjar a casa, crec que es malbarata molt menjar, com peces que no són suficientment grans, és una pena”. La veïna va aportar llet i oli a canvi d’un menú format per una amanida, patates, crumble i fruita, “tot molt bo” afirmava.

Comments are closed.