DINAR DE SOBRATS, CONTRA EL MALBARATAMENT, DIUMENGE PASSAT A LA PLAÇA DEL SORTIDOR

DINAR DE SOBRATS CONTRA EL MALBARATAMENT

El passat diumenge 18 d’octubre va tenir lloc a la Plaça del Sortidor el 1er. Dinar de Sobrats, organitzat per l’Associació Espai Ambiental, en coordinació amb altres entitats del barri, el programa “A Taula” del CC El Sortidor, moviment Slow Food i la Coordinadora d’Entitats amb el Pla Comunitari.

El dinar forma part del projecte “Malbarates o aprofites?” amb l’objectiu de visualitzar el problema social i ambiental que suposa el malbaratament alimentari. Per això, l’entitat organitzadora, amb la col·laboració dels comerciants del barri i els pagesos proveïdors de les cooperatives de consum ecològic, van recollir al llarg de la setmana aquells aliments que tot i ser comestibles ja no es venen, ja que tenen cops o taques o són massa madurs (fruita i verdura) o no són del dia (pa i pastes). Aquests aliments habitualment acaben convertits en residus.

A la campanya de recollida vam participar més de 35 botigues del barri i paradetes del mercat. Els 212 kg de verdura, 136 Kg de fruita i 35 Kg de pa i pastes que es van recollir van servir per proveir l’àpat popular en què més de 200 persones van menjar amanida, trinxat de verdures, crema de verdures, macedònia de fruites i púding de pa, entre d’altres plats. A canvi del plat de menjar, es va demanar als veïns i veïnes una aportació amb finalitat solidària d’aliments durables per l’associació Bona Voluntat en Acció.

Des del Pla de Desenvolupament Comunitari valorem molt positivament haver aconseguit amb aquesta activitat fer visible una manera de reduir el malbaratament alimentari, però també haver fet possible un espai de trobada on l’aliment ha estat l’excusa per expressar la solidaritat entre veïns i veïnes.

Comments are closed.