Daily Archives: 18 d'octubre de 2015

SUSPESA TEMPORALMENT L’APROVACIÓ DEFINITIVA DE LA REMODELACIÓ DEL EXTREMS DEL PARAL·LEL

En els darrers mesos, la remodelació del tram central de l’avinguda del Paral·lel ha rebut crítiques per part d’alguns veïns i entitats del barri del Poble-sec. És per aquest motiu que l’actual equip de govern ha decidit aturar temporalment el projecte dels dos trams que faltaven remodelar, amb la voluntat de consensuar amb els veïns i entitats com ha de ser la futura avinguda del Paral·lel. Segons explica el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, “aquest Govern ha estat sensible a les crítiques que han anant venint sobre el procés de disseny de la via, per això ha volgut obrir el debat amb tots els veïns i veïnes per definir el final del projecte, és a dir, els dos extrems”, des de la ronda de Sant Pau fins a les Drassanes, i del carrer Lleida fins a Plaça Espanya. Pel que fa a la inversió econòmica prevista passarà a l’any 2016 i es donarà temps – fins a la primavera de l’any 2016 – perquè entre els veïns i el consistori puguin reflexionar a partir d’un procés participatiu que inclogui elements que no havien estat tinguts en compte anteriorment. Una vegada s’acordin les característiques de l’obra, la Comissió de Govern tornarà a portar a tràmit la remodelació dels dos extrems i segons Jiménez, “al llarg del 2016 es podran completar els dos trams”

Un debat que ja va començar el passat 16 de setembre amb una reunió de l’Espai de Treball Compartit del Paral·lel. Des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, el seu president Josep Guzman, recorda que “es tracta d’una continuació del que s’estava fent des de fa anys, amb la Comissió de Seguiment del Paral•lel” i s’ha mostrat convençut que “com més gent i associacions diguin la seva opinió millor”. Però des de la Plataforma Som Paral·lel, creuen que aquest procés participatiu que s’ha estat realitzant des del 2014 a l’Espai de Treball Compartit, “no ha estat una comissió participativa”. En aquest sentit, Marc Serra, membre de Som Paral·lel, critica que durant els últims mesos del mandat de Trias “hi ha hagut por a sotmetre la darrera fase de les obres del Paral·lel a aquest Espai de Treball Compartit del Paral•lel”, ja que mentre es debatia en aquest Espai de Treball s’avançava la reforma de l’última fase sense la participació veïnal” generant indignació per part d’entitats i veïns. La Plataforma Som Paral•lel lamenta que la major part de les obres del Paral·lel ja estiguin realitzades, qualificant-les com un “nyap”.

Amb aquest nou procés per consensuar la remodelació dels dos extrems de l’avinguda, Som Paral•lel es mostra satisfet “esperem que l’Ajuntament no tingui por, volem que s’obri un procés participatiu vinculant i es posi a decidir el Pla d’Usos del Paral·lel, reivindicat des del 2014, i ara més que mai és necessari i urgent” afegeix Serra. En la mateixa línia, Guzman reivindica que cal estudiar el Pla d’Usos, ja que “la via amb les dues voreres i els tres districtes que ho formen part ha de ser homogeni, no hi pot haver una normativa per cada vorera” opina. Altres entitats del Poble-sec que s’inclouen en l’Espai de Treball Compartit són els Geganters i grallers del Poble Sec, l’Associació de Veïns i Veïnes de La Satalia, la Fundació El Molino, el Centre d’Estudis Montjuïc o l’Associació de Comerciants del Poble Sec, entre d’altres.

ACTUA. TALLER DE TEATRE SOCIAL PER A JOVES 2015-16

TEATRE SOCIAL PER A JOVES 2015 – 2016
Al Centre Cívic el Sortidor. Pl. Sortidor, 12. Poble Sec.
Formadors: Joel Alvarez i Oscar Galindo.

•Inici: dimarts 20 d’octubre de 2015
•Horari i dia: dimarts de 18 a 19.30 h.
•Preu: gratuït. Places limitades i per ordre d’inscripció.
•Edat: De 12 a 18 anys
•Inscripció: Es necessari omplir el formulari adjunt i enviar-lo a marabal@marabal.org o entregar-lo al Centre de Formació Marabal (C/ Bòbila 7-9).