A partir del 1 d’octubre començarem a construir l’espectacle i, com sempre, el projecte ofereix diferents modalitats de participació. Apunteu-vos en el següent enllaç: https://docs.google.com/forms/d/1yq0H3qSDTmLA_53dEA_lLx6leshg_Zyq7l2HT9j0SrE/viewform
Sinopsi
En el barri del Poble Sec està succeint alguna cosa important i la Sara està enfeinada amb tots els preparatius. Per això deixa els fills a casa dels seus pares. Els avis, Joan Manuel i Mary, aprofitaran la curiositat dels nets per explicar-los els orígens del barri. Com el Pepe, el besavi, va venir per treballar a l’Exposició Universal, de l’època d’or del Paral·lel, com es va enamorar d’una noia de classe alta catalana i com els bombardejos ho van canviar tot. També reviuran la censura artística de la dictadura, els murs que dificulten l’amor i el Poble Sec d’avui en dia.
L’espectacle és una creació comunitària amb diferents nivells de participació, amb un toc de teatre documental de text i dansa-teatre, passant per escenes de cabaret i musical. El guió s’ha escrit a partir de les idees en el treball participatiu. És dúctil i busca integrar el procés. La producció persegueix la qualitat artística amb l’apoderament col·lectiu, la interacció entre cultures, generacions i diversitat de realitats vitals.
Participació 1. Assaig i creació
Trobada setmanal amb els actors i actrius amteurs per la creació de l’espectacle. També persones que vulguin col·laborar amb disseny de vestuari, escenografia, audiovisual, etc
•Dijous de 18:30 a 20:30 hores al Centre Cultural Albareda.
•De l’1 d’octubre al 10 de març.
Inscripció necessària per a tothom i entrevista per als nous i noves participants. Es demana compromís amb els assajos setmanals i amb els assajos generals (3 dies intensius a pactar amb el grup).
Participació 2. Tallers de creació per a entitats
Tallers gratuïts de creació de vestuari, atrezzo, coreografia, música i/o teatre per entitats del barri del Poble Sec (i proximitat). S’ofereixen de 3 a 4 sessions a l’entitat sol·licitant o un espai del territori. La primera sessió consisteix en la projecció i debat del documental “XIC 2014: Art comunitari, interculturalitat i patrimoni”, que recull el procés de creació de la darrera edició del XIC. Le sessions següents consisteixen en el taller de creació en l’àmbit artístic pactat.
Aliances
Pla Intercultural de Barcelona, Fundació La Roda, Coordinadora d’Entitats i Pla Comunitari del Poble Sec, Mercat de les Flors, Institut del Teatre, Escola Mossèn Jacinto Verdaguer, Bona voluntat en Acció, Consorci de Normalització Lingüística, Som Paral·lel, Espai Pedreres, Raons Públiques. Baixem al Carrer, Espai12@16 i Centre Cultural Albareda.