CASTELLERS DEL POBLE-SEC. LA DIADA DE LA MERCÈ I LA DE CERVERA.

Diada de la Mercè

Dijous 24 de setembre els Bandarres ens vam trobar amb les demés colles de la ciutat a la Plaça Sant Jaume en el marc de la diada castellera de colles locals de les festes de la Mercè. Després de que les gralleres i tabaleres de la colla participessin a les tradicionals matinades recorrent els carrers del barri Gòtic, la colla ens vam citar a la Plaça de la Mercè per tal de realitzar el pilar
davant de la basílica de la patrona de la ciutat de Barcelona. Un pilar de 4 ben maco i ara sí, cap a la plaça Sant Jaume.

L’ambient que es respirava era diferent; sabíem que era una Mercè especial. Ho podíem dir ben alt i clar: centenars de Bandarres avançàvem pels carrers del Gòtic a ritme dels nostres músics il·lusionats per realitzar la millor diada de la Mercè de la nostra història. La campanya per les 300 enxanetes havia estat un èxit; ho havíem comprovat als assajos previs a la diada i un cop vam arribar a la plaça la constatació va ser total: el color blau-cel estava d’allò més present.

La diada va començar a la Plaça Sant Jaume, sota l’atenta mirada d’autoritats, aficionats als castells i encuriosits en general, vam arrencar amb totes les forces. En primera ronda vam mostrar múscul pel que venia; un celebrat 2d7 que ens va donar aire i empenta per encarar la següent ronda. La segona ronda va ser el moment en que es va demostrar el gruix de la colla, l’assaig, l’empenta, la il·lusió, la força, l’equilibri, el valor i el seny. Vam plantificar un preciós i celebrat 4d8 que poc a poc anem consolidant. Per acabar, en darrera ronda, vam optar per un castell compost, el 7d7, un castell amb molts castellers de tronc i que materialitzava el bon moment tècnic dels Bandarres. Per acabar, 2 pilars de 5 de comiat. Ara era el moment en que totes les gralleres i tabaleres de les colles de Barcelona omplissin la plaça amb la seva música i fessin ballar a totes les colles amb el toc de vermut.

Després va ser el moment de celebrar-ho amb la colla a Can Bandarra; i caram si ho vam celebrar!! Una diada històrica i especial es mereixia una festa bandarra i tropical!!

Vídeos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB9B04lY-uwPy_eFlG6SuuOrugDoHOw8
Fotografies: https://goo.gl/photos/fkZxsoL2N2WL6mW28

Diada de la Festa Major de Cervera

Encara superant la ressaca castellera post-Mercè i després d’haver votat els Bandarres ens vam dirigir cap a terres de ponent. A les 15.30 del diumenge 27 de setembre, ens vam trobar totes al Parc de les Tres Xemeneies del nostre barri per agafar els autocars que ens portarien fins a Cervera a celebrar la diada de la seva Festa Major acompanyats dels companys Margeners de Guissona i els Xicots de Vilafranca.
Margeners de Guissona: 3d7ps; 2d7; 4d7ac; pd5
Xicots de Vilafranca: 3d8; 2d7; 4d7a; pd6; 3pd4
Castellers del Poble Sec; 3d7; 4d7; 5d6; pd5

Poc després de dos quarts de set la diada va començar. En primera ronda els amfitrions, els Margeners de Guissona, van optar per un 3d7ps que va ser d’allò més celebrat per una plaça plena de veïnes cerverines disposades a gaudir de la tarda castellera. Seguidament, els vilafranquins van exposar un maco 3d8 que va posar les dents llargues a més d’algun Bandarra que ja pensa en la diada de tardor. Per part dels Bandarres, vam optar pel 3d7 a la primera ronda.

A segona ronda, els marró-avellana i els vermells van optar per la gamma de 7 i mig realitzant tots dos uns celebrats 2d7. Els blau-cel, per la nostra banda, vam seguir consolidant la gamma bàsica de 7 amb un 4d7. A tercera ronda, totes les colles de la plaça van optar pels castells compostos: els guissonencs i els vilafranquines van tirar endavant dos 4d7a (que els Margeners van carregar); mentre que els poble-sequins vam optar pel 5d6.

Abans dels pilars de comiat els Xicots de Vilafranca van realitzar un treballat i celebrar pilar de 6 que posava el colofó a una bona diada dels vermells. Un pilar de 5 per part dels Margeners i els Bandarres i 3 pilars de 4 per part dels Xicots i la diada es donava per acabada. Les amenaces de pluja i els nervis de la nit electoral que s’esdevenia van ser superats! Toc de vermut, Manta al coll, Polca d’ours, autocars i cap al barri.

Vídeos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB9B04lYuwNxxPB3vf5gfgTysd8jJjrU

Castellers del Poble-sec

Comments are closed.