COMENÇA LA REURBANITZACIÓ DEL SOLAR DE L’ANTIC RESTAURANT LA PÈRGOLA

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Infraestructures Municipals, S.A, està executant la reurbanització de l’espai resultant de l’enderroc de l’antic restaurant-cafeteria La Pèrgola, situada al barri de Font de la Guatlla del districte de Sants-Montjuïc. L’actuació permetrà guanyar un espai d’ús ciutadà de 1.706,64m2 que limita amb un dels pavellons de Fira de Barcelona, al costat de Casa Ramona (Caixa Fòrum) i davant de la Font Màgica de Montjuïc.

L’edifici de La Pèrgola es va enderrocar entre novembre i desembre passat degut a que estava en desús i força deteriorat. Després de les feines d’enderroc i regularització del solar, la finca –una parcel·la de propietat municipal– va quedar tancada amb una xarxa metàl·lica a l’espera de les futures actuacions que la incorporessin a l’espai públic.

Així, el passat 30 de juliol van començar els treballs d’urbanització i adequació de la finca a l’espai públic, que tenen un pressupost de licitació de 313.428,19€ i està previst que acabin a finals de setembre, just abans de les festes de la Mercè.

El projecte que s’està duent a terme donarà com a resultat una nova pavimentació de l’espai amb les mateixes característiques constructives que l’avinguda Maria Cristina, si bé es proposa tintar les lloses que corresponen a la ubicació de l’antiga pèrgola. L’espai comptarà amb una zona d’estada amb llocs per seure, paviment de sauló, arbrat per donar ombra a l’espai. També servirà per obrir visualment la façana modernista de Casa Ramona i a l’element escultòric “Pèrgola-arbre” de l’Arata Isozaqui.

Comments are closed.