CASTELLERS DEL POBLE-SEC – CAP DE SETMANA DE FESTA MAJOR

Cap de setmana de Festa Major

Els Bandarres del Poble-sec hem acomiadat el primer tram de la temporada castellera amb el cap de setmana de la nostra Festa Major.
Després del cercavila inicial de festa major que van realitzar els grallers i tabalers dels Castellers del Poble-sec el divendres 17 de juliol, era el moment de donar pas als castells.

La tarda del dissabte 18 en l’escenari de la Plaça Navas, els bandarres ens vam trobar amb els nostres estimats companys dels Castellers de Santa Coloma de Gramenet per realitzar la diada de vigílies. Amb el carro gros que volíem realitzar el dia següent al cap, va començar la diada. Després dels pilars d’inici, els del Poble-sec vam demostrar el nostre bon estat de forma aixecant les següents construccions: 2 pilars de 4, 3 de 7, 5 de 7, 4 de 7 i vano de 5. Per la seva banda, els companys de Santa Coloma van realitzar: tres intents de 3 de 6, 4 de 6, pilar de 4 i pilar de 4 per sota. Ens vam quedar de festa aprofitant el concert inicial de la Festa Major; la diada d’aniversari ja estava a tocar.

Diumenge 19; Carrer Blai; 12h; amb els companys dels Marrecs de Salt i dels Gausacs de Sant Cugat; la cita més important de l’any havia arribat. Després dels pilars d’inici, 3 pilars de 4 pels blau-cel i els Marrecs i dos pilars de 4 dels Gausacs, la diada començava amb una plaça plena de gom a gom.

En primera ronda totes les colles van mostrar el seu múscul: els Bandarres vam optar per la torre de 7 i els de Sant Cugat i Salt van optar pel 3 de 8. En segona ronda arribava el moment desitjat i decisiu pels poblesequins; era el torn del 4 de 8. Un 4 de 8 que va estar d’allò més maco, treballat, parat i, sobretot, gaudit. Gausacs van aixecar la torre de 7 i els de Salt van descarregar el 4 de 8. En darrera ronda, els Bandarres vam fer embogir la plaça amb un bon 3 de 7 per sota, mentre que els de verd-Collserola i els saltencs van optar pel castell compost 5 de 7. Una gran diada!

Era el moment dels pilars de comiat amb sorpreses incloses. 2 pilars de 5 per part dels del Poble-sec; un vano de 5 dels Marrecs (pd5c) i un pilar de 5 per part dels Gausacs. Lluny d’acabar, la festa només va fer que començar. Després de 3 pilars de 4 per tal de que la canalla poblesequina que no havia pujat s’exhibís, els grallers i tabalers dels Bandarres van entrar a plaça acompanyant a en Quimet, el gegantó de la colla que duia un nou element: una gralla a les mans. Tot un detall cap al grup de músics que cada cop és més nombrós i sona molt molt lluït.

I la darrera sorpresa, en Vicenç, històric membre de la colla, va realitzar el seu castell número 900. Un pilar de 4 molt celebrat, amb una sortida especial tocant la cançó “Que tinguem sort” d’en Lluís Llach i amb bengales i traca final. Tota una declaració d’intencions del que serà Festa Major del nostre barri!

Arnau López Espinosa
Cap de Comunicació
Castellers del Poble-sec

Comments are closed.