Daily Archives: 20 de juliol de 2015

LA RUA XIC, AL WEB DE XARXANET

El barri de Poble Sec busca persones que expliquin la seva història

El projecte Rua XIC busca persones que vulguin format part d’un espectacle artístic per explicar la història del barri de Poble Sec, a Barcelona. Una quinzena d’entitats del territori en formen part.

La Rua XIC (Xarxa, Intercanvi i Creació) és un projecte comunitari que té per objectiu crear un espectacle artístic multidisciplinar que impliqui als agents del Poble Sec, tot fomentant la xarxa i l’intercanvi entre els seus participants. Enguany, el XIC arriba a la seva cinquena edició amb un repte per endavant: explicar la història del barri del segle XX fins a l’actualitat.

L’espectacle vol posar l’accent en les persones i la reivindicació de la vida cultural del barri. Per a fer-ho, es barrejaran diferents estils de les arts escèniques, com ara música, dansa, teatre o percussió. El resultat final s’estrenarà en un teatre professional del territori.

La organització de la Rua, formada per una quinzena d’entitats i organitzacions del Poble Sec, ha obert un procés participatiu per totes les persones que vulguin sumar i sumar-se en la construcció de l’espectacle. Hi ha dues vies de participació:

Assaig i creació:

Trobada setmanal amb els actors i actrius per assajar les escenes.
• Dijous de 18.30 a 20.30 hores en el Centre Cultural Albareda.
• De l’1 d’octubre al 17 de desembre.

En aquest cas és necessària inscripció prèvia per a tothom i entrevista per als nous participants. L’organització demana compromís amb les assajos setmanals i amb els assajos generals, que seran 3 dies intensius a pactar amb el grup.

Tallers de creació a entitats

Tallers gratuïts de creació de vestuari, atrezzo, guió, coreografia, música i/o teatre per entitats del barri del Poble Sec (i proximitat). S’ofereixen de 3 a 4 sessions de dues hores a les entitats sol·licitants o un espai del territori.

Els assajos i tallers començaran a partir del setembre. Si teniu interès en participar, us heu de registrar en aquest formulari.