Daily Archives: 17 de juliol de 2015

LA RAUXA S’APODERA DEL POBLE-SEC, AMB L’ARRIBADA DE LA FESTA MAJOR

Una de les festes majors més esperades del cicle estival barceloní, la Festa Major del barri del Poble-sec, comença aquest divendres dia 17 de juliol amb el pregó. A partir de les vuit del vespre una cercavila amb gegants, diables, tabalers, sardanes i grups corals que recorreran els principals carrers del barri fins a arribar al Parc de les Tres Xemeneies on es farà la lectura del pregó a càrrec de l’actor, ballarí i coreògraf Ferran Carvajal, també veí i activista cultural del Poble-sec. Aquest any serà la primera vegada que “es farà únicament en un dia i una hora independentment d’altres activitats, perquè tothom hi pugui assistir” destaca Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que s’encarrega de coordinar les 49 entitats que participen en la festa major d’enguany. Guzmán diu que “és una festa nostra que ha de tenir rauxa”, però demana “seny, respecte i civisme”. El primer dia es tancarà amb un acte musical de la Big Band de l’Escola Superior de Música Jam Session.

El primer cap de setmana serà més cultural. Dissabte trobarem diverses activitats durant el matí a la plaça del Sortidor, al migdia, els veïns podran gaudir d’una paella popular. I a la tarda, es farà la diada castellera i l’actuació dels diables a la plaça Navas. Al parc de les Tres Xemeneies hi haurà un mercat de productes locals i a la nit es farà una sardinada. L’endemà hi haurà diada castellera al carrer Blai, es podrà menjar paella i fer el vermut amb els veïns, i els més joves podran saltar a ritme de punk-rock a la nit, a la plaça dels Ocellets.

La setmana vinent, dilluns, començarà amb una sarsuela al carrer Blai i tallers d’arts plàstiques pels nens. Dimarts serà una jornada dedicada al públic infantil, amb una xocolatada pels nens. Durant el dimecres es podrà assistir al concurs de postres, “l’any passat es va fer per primera vegada i va tenir molta participació” recorda Guzmán. De cara al dijous, una de les activitats més curioses serà la transformació del de la plaça del Sortidor en un envelat amb el “Re-ballem a la plaça”, on hi haurà actuacions de swing, música dels anys 30, etc. També s’hi faran tallers de dansa oriental i a la nit concerts. Divendres i dissabte s’organitzarà el “Sec al Sac”, on hi haurà concerts multitudinaris al parc de les Tres Xemeneies, “hi haurà música en directe organitzada per les entitats joves del barri i comptarà amb milers de persones” diu Guzman. Divendres, durant tot el dia es podrà veure actuar la companyia de varietats “Més enllà del Paral•lel”, i una actuació de pallassos per als més menuts.

L’últim cap de setmana estarà pensat, sobretot, per la gent jove. Durant el dissabte s’organitzaran diverses activitats, una d’elles serà una gimcana a la Sala Apolo, però també trobarem jocs amb fang al carrer Roser. De cara a la nit, trobarem un gran nombre de concerts pels joves. Per finalitzar la Festa Major, diumenge a la tarda es farà la cursa de carretons, “una activitat que es feien als anys vint, interessa que hi hagi carrers amb baixada però cal anar fer-ho sempre amb seguretat”, però abans al migdia es podrà acomiadar les festes als vermuts del carrer Puríssima Concepció. Després dels vermuts els assistents es podran refrescar amb una guerra d’aigua. Cap al vespre, també es podrà gaudir de les havaneres.