MOSTRA D’ESPECIALITATS CULINÀRIES DEL MÓN AL POBLE-SEC

Per tretzè any consecutiu, els sabors de centenars d’especialitats culinàries d’arreu del món es van coure als fogons de La Cuina del Món. La mostra gastronòmica va celebrar-se el passat dissabte a la plaça Navas, al barri del Poble-sec. Des del mes d’abril els alumnes provinents de diferents continents han estat participant en un curs de tècniques culinàries al centre cívic El Sortidor “És el final d’un curs de cuina que han fet 18 alumnes de catorze països o regions del món diferents” detallava Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, organització que du a terme accions per millorar la convivència al barri. Guzmán explicava que l’objectiu d’aquest projecte és doble: “Donar el curs a les persones i fer veure als veïns que una manera per arribar a tothom, a través de la interculturalitat, és el menjar, i veiem que no som tan diferents”.

Amb aquesta mostra, els diferents alumnes, ja amb un coneixement adquirit, van poder sortir al carrer per oferir un tastet de cadascun dels països que representen: Eslovàquia, Geòrgia, Síria, Ghana, Marroc, Nepal, el Brasil, l’Equador, Colòmbia, Veneçuela, Cuba, el Perú, la Xina i Catalunya. La Cuina del Món, és un projecte sociocultural del Districte de Sants-Montjuïc que va fer-se amb la col·laboració de la Direcció del Programa d’Immigració i el Diàleg Intercultural. Una de les novetats de l’edició d’enguany ha estat la recaptació que s’ha fet amb la venda de plats del Nepal i que han estat destinats a l’Associació Amics del Nepal per col·laborar amb les persones que van patir el terratrèmol.

La jornada també va comptar amb un taller de cuina per a infants. Aquests van poder participar en una activitat en què havien de fer gotets de pastís de formatge i fruita. “D’aquesta manera s’adapten a no només menjar, sinó també a cuinar” comentava Guzmán.

Comments are closed.