Monthly Archives: juliol 2015

EL PRIMER CONSELL PLENARI DE SANTS-MONTJUÏC D’AQUESTA LEGISLATURA ELEGEIX MONTSERRAT BALLARÍN COM A PRESIDENTA

Com en les grans ocasions, i amb una sala de plens del Districte plena de gom a gom, aquesta tarda s’ha celebrat el primer plenari d’aquesta legislatura. El nou regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jaume Asens, ha iniciat el plenari donant la benvinguda als veïns tot remarcant que “esteu a la vostra casa i nosaltres estem al vostre servei per manar obeint”. Seguidament el secretari del Consell ha donat lectura del decret d’alcaldia que nomenava els nous consellers del Districte de Sants-Montjuïc, que amb diferents fórmules han pres possessió del càrrec.

Els nous consellers de Barcelona en Comú, Esther Pérez, Maria Riba, Carolina López, Domingo Alonso i Joan Sanromà han optat majoritàriament per “prometo per imperatiu legal” i alguns d’ells amb l’afegit “al servei dels veïns de Sants-Montjuïc”, en aquest grup municipal s’hi sumarà properament el nomenament de Xavier Farré també com a conseller. Pel que fa Convergència i Unió repeteixen Núria Izquierdo i Georgina Lázaro, i s’estrenen com a consellers Carles Domingo i el nou portaveu, Sergi Sarri, que ha optat per la promesa per imperatiu legal “amb la determinació de servir el millor possible als veïns i veïnes de Sants-Montjuïc, tot posant-me a disposició del Parlament de Catalunya, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar una Catalunya lliure en el marc de la Unió Europea”

Pel que fa Ciutadans, que s’estrena com a formació a la seu de Creu Coberta, s’ha nomenat el conseller Angel Federico Lao Peña, que ha jurat el càrrec, i queda pendent el nomenament del segon conseller municipal del que disposen al nostre districte. A Esquerra Republicana de Catalunya s’estrenen Jordi Fexas i Marta Alonso que han promès el càrrec per imperatiu legal i “tot treballant per assolir la república catalana “.

Al Partit dels Socialistes de Catalunya repeteixen com a consellers Albert Deusedes i Àngels Boix, que han promès el càrrec. La Candidatura d’Unitat Popular també serà la primera vegada que tindrà representació institucional al Districte, els seus consellers Marc Santasusana hi Lluïsa Pahissa ho han fet “per imperatiu legal al servei del veïnat de Sants-Montjuïc, pel repartiment del treball i la riquesa, i per la independència dels Països Catalans”.

Finalment l’únic conseller del que disposarà el Partit Popular a Sants-Montjuïc, serà José Antonio Calleja, que repetirà una legislatura més i que ha jurat el càrrec.

Pel que fa als regidors adscrits als nostres barris s’han designat a Joaquim Forn (CIU), Marilen Barcelo (C’s), Montse Benedí (ERC) i Josep Garganté (CUP).

Un cop feta la primera part de tràmit del plenari, ha estat l’hora d’elegir la nova presidenta del Districte de Sants-Montjuïc, que un acord previ entre els grups municipals de l’oposició i govern ha presentat una única candidatura de la regidora del PSC Montserrat Ballarín, que ha estat elegida per una àmplia majoria amb els vots a favor de 14 consellers i tres vots en blanc, corresponents a la CUP que ho ha explicat durant la seva intervenció, i a un tercer conseller que s’ha desmarcat del seu grup municipal, ja que la votació era secreta.

Durant la seva primera intervenció com a presidenta del Districte, Montserrat Ballarín ha apostat per “dialogar i treballar tots plegats des del màxim consens possible per construir aquesta ciutat i aquest Districte des de baix a dalt”.

SANTS-MONTJUÏC COMPTA AMB UNA ASSOCIACIÓ PER CADA 378 HABITANTS

L’estudi elaborat pel Consell d’Associacions de Barcelona ha arribat a la conclusió que el districte de Sants-Montjuïc compta amb una entitat de caràcter associatiu per cada 378 habitants. Segons destaca Miquel Aragon, director del C0nsell d’Associacions de Barcelona, hi ha associacions molt històriques, “moltes són creades abans de l’any 1981”, és a dir, el districte té un sector associatiu molt arrelat amb una llarg tradició, i gairebé totes les associacions de Sants-Montjuïc tenen un impacte sobre la ciutat. Alhora, la gran majoria d’associacions “no són la seu d’entitats de país, sinó que fan la seva feina a Barcelona i al seu propi districte” afegeix. En relació als espais i locals, l’estudi reflexa que “el 28% de les associacions tenen la seu en lloguer, la majoria d’associacions estan de lloguer i la majoria diuen que en un futur els agradaria estar en espai cedit per l’Ajuntament, cosa que és inabastable i, per tant, hem de buscar alternatives” apunta. En definitiva, segons Aragon, l’associacionisme del nostre districte és “bastant mobilitzat i fort”.

L’estudi, elaborat per la federació transversal que agrupa les principals associacions de la ciutat, ha estat el més ampli i complex d’aquest sector mai realitzat pel gran nombre de respostes obtingudes, concretament 750 en tota la ciutat, i entre 70 i 100 al districte de Sants-Montjuïc. Obtenint aquest gran nombre de resultats s’ha pogut fer un dibuix de les tendències en l’àmbit dels districtes. Respecte a la ciutat, els districtes amb més densitat en associacions són l’Eixample, Ciutat Vella, Sant Martí i Sants-Montjuïc. “El nostre projecte és que l’any que ve responguin més associacions” assegura Aragon.

Per tal d’obtenir aquests resultats, s’ha alliberat una persona de cada districte de Barcelona encarregada de fer un treball de camp: “El fet de fer el treball de camp amb la complicitat de les entitats ha estat molt important” explica Aragon. L’estudi ha presentat diversos temes que interessen a les associacions: “Es va preguntar sobre la qualitat democràtica, base social i juntes directives, també sobre el finançament, i per finalitzar, l’ús de l’espai públic i els locals” descriu Aragon. Fent referència aquests punts, segons el Consell, asseguren que “ha permès preguntar si és necessària una revisió de l’ordenança de civisme, i la resposta per part de les associacions va ser clarament que sí”.

Pel que fa a ciutat, l’impacte econòmic que s’ha calculat és, aproximadament, de 661 milions d’euros, és a dir, un 1% del PIB de la ciutat. A més, un 60% dels recursos de les associacions són propis, per tant no hi ha tanta dependència de la subvenció pública com es preveia.

TROBADES DE COSIDORES

Les Cosidores continuen amb la seva tasca! En aquestes properes trobades seguiran teixint una manta per poder entregar a algun centre que col·labori amb gent sense sostre o alguna persona necessitada. A més a més, també prepararem noves creacions per la paradeta de Sant Jordi que organitzarem a la plaça del Molino.

L’activitat està oberta a tothom i és gratuïta! Us esperem!

PROPERES TROBADES
Casal Elkano, carrer Elkano 24, baixos, de 17:30h a 19:30h

Dies:
20 d’abril de 2015
4 de Maig de 2015
18 de Maig de 2015
15 de Juny de 2015
29 de Juny de 2015
13 de Juliol de 2015
27 de Juliol de 2015

LAFUTURA. EL QUE HEM VIST, INAUGURACIÓ

El proper dia 24 de juliol, a les 7 de la tarda, s’inaugura l’exposició EL QUE HEM VIST. El contingut d’aquest mostra s’ha anat dibuixant a les parets de la sala entre els dies 14 i 24 de juliol.

Horaris en què es podrà visitar la intervenció:

Dimecres, 22, de 18h a 22h
Dijous, 23, de 18h a 22h
Divendres, 24, de 18h a 20h
Dissabte, 25, a les 19h INAUGUREM
Dijous, 30, de 18h a 21h
Divendres, 31, de 18h a 21h
Dissabte, 1, de 18h a 21h TANCAMENT

Al vincle adjunt, podreu ampliar la informació d’aquesta i d’altres activitats de LAFUTURA.

ASSEMBLEA DE BARRI DEL POBLE-SEC: LA FESTA MAJOR POPULAR DEL POBLE-SEC

L’Assemblea de barri del Poble-sec publica les seves darreres novetats.

Les podeu llegir seguint el vincle del web adjunt.

CURSA DE CARRETONS

Benvolgudes entitats, col·lectius i veïnes del barri,

Aquest any arriba la 2a Cursa de Carretons del Poble Sec! Enguany la cursa transcorrerà al llarg del carrer Fontrodona, des de Magalhaës fins a arribar a La Base (c/ Hortes) el diumenge 26 a les 18h. Per a poder dur a terme amb èxit aquest trajecte i ser un dels guanyadors, podeu venir a fabricar el vostre carretó a l’Ateneu d’Oficis (c/Hortes, 7) on hi haurà companyes amb eines i materials per a ajudar-vos a construir-lo els dies i horaris següents:

Dissabte 18 de 16h a 18h
Dijous 23 de 16h a 19h
Divendres 24 de 16h a 19h
Dissabte 25 de 11h a 13h

Volem fer d’aquesta cursa un referent de la festa major del barri i que, any rere any, aplegui a participar a més entitats, col·lectius, i veïnes del barri. T’hi esperem!

Assemblea de Barri – La Base

CAMPANYA DE DONACIÓ DE SANG – FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC 2015

El dissabte 25 de juliol es farà una campanya de donació de sang al carrer de Teodor Bonaplata, 2, a tocar del Paral·lel, de 10 a 14h i de 17 a 21 hores, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, en col·laboració amb la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

La donació de sang és un gest de civisme i de responsabilitat vers el conjunt de la societat.

AL SECO ESTEM DE FESTA MAJOR

Un any més tenim el plaer de convidar-vos a celebrar la Festa Major del nostre barri!

Comencem dijous 23 amb un vespre dedicat a la música ORIENTAL, amb tapes solidàries per a Nepal; divendres 24 encendrem la barbacoa i després d’haver sentit cantar “Bingo!” tindrem l’honor d’escoltar el grup que dona el nom a les nostres patates, la mítica banda poblesequina LOS SALVAJES, i dissabte 25 al migdia ens espera el VERMUT DE VERMUTS, primera trobada dels millors bars vermuters del barri, entre ells els 4 bars de l’associació “Locals”, en companyia d’en Josep Sucarrats, autor del llibre més vermuter del món, i amb música non stop fins l’arribada de les sardines i del rock’n’roll… I ELS TRES DIES, SESSIONS DE DJS INTERNACIONALS!
Tot això i més a la terrassa més “fresca” del Poble-sec! Us esperem amb moltes ganes! Gràcies de tot cor als nostres sponsors i recordeu… la birra comprada a la barra ens ajuda a fer la festa… fem barra, fem barri!!!

L’equip Seco.

DIJOUS 23 – ORIENT’AL SECO
18:30 – Taller de dansa creativa per a nens i nenes amb El Mirall – moviment i creació
21:00 – Sopar amb tapes solidàries per a Nepal
20:00-22:00 – Bollywood, dances orientals i fusió a càrrec de El Mirall i Masala Club
22:00 – Berimbau session feat. dj Sofa & Diego Armando (Exotic global disco-fuzz trip: Vintage Latin, Afrofunk, Bollydisco, Muslim boogie)

DIVENDRES 24 – UNA DE SALVAJES SISPLAU
en col·laboració amb els veïns del Pg. de Montjuïc
20:30 – Barbacoa popular i bingo
22:30 – Live: Los Salvajes (DF Band)
00:00 – Dj Dani Blue (Afro Latin Rumba Rare Groove & 60’s/70’s Rock special set)

DISSABTE 25 – EL VIATGE DE LA SARDINA
12:00 – “Vermut de vermuts”
Presentació del llibre Teoria i pràctica del vermut, el primer llibre sobre aquesta beguda que torna a ser tendència després d’un segle i mig de tradició a Catalunya, a càrrec dels autors Josep Sucarrats, director de la revista CUINA i Sergi Martín, guionista i escriptor.
Primera trobada de bars vermuters del barri amb tast de vermuts, tapes i musica enllaunada (Miuk+Nieve!+JETTOKI)
20:00 – Sardines de la Llotja i gaspatxo del Seco amb música psico-vintage i global sound-clash! de la mà de
21:30 – Tarot’s Band i Home Prazol (versions 60-70-80-90-00)
00:00 – Dj Gonzo (D.N.A. Club – Cosmic Disco Boogie/Leftfield crossover)

bar seco alimentació
pg del montjuïc 74 (cantonada nou de la rambla)
08004 barcelona M paral.lel
+34 93 329 63 74
www.barseco.com

PLA DE BUITS. CARRERS CONCÒRDIA – PURÍSSIMA

En la segona edició del Pla Buits, s’ha inclòs el solar ubicat entre els carrers Concòrdia ( nº 69 aprox) i Puríssima Concepció, en el seu tram final sense sortida. Les entitats interessades en desenvolupar algun projecte en aquest solar cal que presentin projecte abans del 24 de juliol.

Es pot consultar les bases i mes informació a http://ajuntament.barcelona.cat/habitaturba/ca/pla-buits/edicio-2015/concordia-69 o BOP 24 abril 2015

NOIES I NOIES DE L’AULA A+A+ VISITEN EL PARC DE BOMBERS DE MONTJUÏC

El passat dimarts, les nois i noi del l’Aula A+A+ del Pla Comunitari Poble-sec per a Tothom van visitar el Parc de Bombers de Montjuïc.
Ens expliquen que s’ho van passar molt bé, els va agradar veure una caserna per dins i que van aprendre coses noves!