Daily Archives: 14 de juny de 2015

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ: 40 ANYS

Benvolguts amics del Poble-sec,

El 10 de juny de 1975 la Fundació Joan Miró va obrir les portes gràcies a la generositat de l’artista i amb la vocació de ser un centre obert a l’art en totes les seves vessants. Al llarg d’aquests 40 anys hem crescut en experiència, en coneixements i en llibertats. Hem creat vincles i hem adquirit compromisos amb els amics, amb empreses i institucions, i amb la ciutat.

Ara, el 10 de juny de 2015, celebrem els 40 anys de la seva obertura al públic amb un seguit d’activitats i exposicions, que trobareu especificats en el dossier pdf adjunt.

Desitgem que us agradi i poder comptar amb la vostra participació. Com diu el nostre lema: HEM CRESCUT JUNTS.

MEMÒRIA DE LES BARRAQUES DE CAN TUNIS

Adjuntem la informació sobre l’acte de col·locació de la placa commemorativa en homenatge als veïns dels barris de barraques de Can Tunis i del Morrot, que es farà dissabte 20 de juny a les 12 a l’entrada del cementiri de Montjuïc (banda ronda Litoral).

L’ABANS – BARCELONA – EL POBLE-SEC – LA FONT DE LA GUATLLA – RECULL GRÀFIC 1870-1979

L’editorial Efados s’ha posat en contacte amb CERHISEC perquè tant el Poble-sec com Font de la Guatlla formin part de la col·lecció Abans. Es tracta d’un llibre de reculls gràfics que pretén recuperar les imatges inèdites dels veïns i veïnes. De fet, l’Abans és una col·lecció que compta amb més de 100 volums editats. Recull la memòria i la fotografia històrica dels pobles de Catalunya i de les Balears entre el final del segle XIX i el segon terç del segle XX.

Cada un dels volums, dedicat a un municipi, té 824 pàgines amb un miler de fotografies i enquadernació de luxe. En relació amb els continguts, el recull gràfic s’estructura amb set blocs temàtics que presenten la vida quotidiana de la població des d’un vessant antropològic: els paisatges i els edificis de relleu, les festes, les entitats, les escoles, el treball i els esdeveniments històrics més importants de la població són alguns exemples dels temes que es tracten amb una presentació històrica inicial i els peus de fotografia que els il·lustren. Segons la col·lecció “és una oportunitat única de presenciar la metamorfosi que s’ha succeït a la nostra societat més propera durant el segle XX”.

Des de CERHISEC, es fa una crida a tot el veïnat que tingui imatges a casa seva per conformar la quotidianitat, els canvis urbanístics, les festivitats populars, les associacions, els clubs, les escoles, les dates històriques i personatges. “Un seguit de temes que entre tota la comunitat que pot aconseguir que el volum de Abans dedicat al Poble-sec, Paral·lel i Font de la Guatlla sigui dels més important de la col·lecció des de el punt de vista gràfic”, segons l’entitat. Les dates estan compreses des de la imatge més antiga que es pugui recuperà fins l’any 1979.

Per posar-se en contacte amb CERHISEC i fer la recollida de fotografies que, un cop escanejades, es tornaran en un termini de 2-3 setmanes, es pot usar el correu electrònic següent efadospoblesec@gmail.com. També es pot demanar informació a la seu de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec (c/ Elkano, 24 baixos) on podeu deixar les vostres dades per posar-nos en contacte. La previsió de recollida d’imatges de tota mena com fotografies en qualsevol format (paper, albúmina, vidre, etc.) es farà durant tot l’any 2015.

Més informació:

CERHISEC, Elkano, 24-26, baixos

Josep Guzmán Vila, abanspoblesec@gmail.com 649 253 736 (tardes)