CASTELLERS DEL POBLE-SEC- DIADA D’ANIVERSARI DE LA COLLA DE STA COLOMA

Diada 30e Aniversai dels Castellers de Santa Coloma
Dia: 07 de juny de 2015
Lloc: Plaça de la Vila de Santa Coloma
Hora: 12:30h

Castellers del Poble-sec: 2pd4, 4d7, 5d7, i3d7, 3d7, pd5.
Castellers de Santa Coloma: pd4, 3d6a, 4d6a, 2d6, 3pd4.
Castellers de Terrassa: pd4xs, 4d7, 3d7, 2d6, pd5.

Ahir diumenge 7 de juny, a la calorosa plaça de la Vila de Santa Coloma, sota un Sol que no va donar ni un minut de treva, els bandarres van participar juntament amb els Castellers de Terrassa a la diada de celebració dels 30 anys dels Castellers de Santa Coloma.

Els locals van arribar en cercavila a la plaça a les 12:30h, on ja els esperaven les dues colles convidades protegint-se com podien de l’escalfor del Sol. Ronda de pilars inicials, i tot seguit primera ronda de castells amb 3d6a dels de Santa Coloma, 4d7 dels bandarres i 4d7 dels terrassencs. El 4d7 de Poble-sec va ser lleuger, amb terços poc pesats de cara al 4d8, una mica obert però ben treballat i sense patiments. El 4d7 de Terrassa va fer més goig que el blau-cel, descarregat sense problemes. El 3d6a dels locals va ser lent però descarregat.

A segona ronda, els Castellers del Poble-sec van demanar passar per davant en l’ordre d’actuació, ja que alguna peça del tronc havia de marxar aviat de la diada. Van descarregar amb solvència un 5d7, seguit pel 4d6a dels de Santa Coloma i un 3d7 dels de Terrassa. El bandarres volem donar les gràcies als Castellers de Santa Coloma per la seva comprensió.

La última ronda va ser la que va dotar d’emoció a la diada: en primer lloc, la torre de 6 descarregada pels Castellers de Santa Coloma, que van celebrar amb molta eufòria després de dotze anys de no fer-la. Felicitats, companys! Poble-sec va optar pel 3d7, un castell que en principi no havia de presentar dificultats, però que van haver de tirar avall per problemes al pis de quarts. Per molt mala sort, el castell va caure un cop enxaneta i acotxador ja havien baixat. Sense ferits greus, i després de la torre de 6 dels Castellers de Terrassa, els bandarres van tornar a aixecar el 3d7, aquest cop descarregat sense patiments.

Després de la diada, que va acabar amb pilars de 5 per part de Terrassa i Poble-sec i tres pilars de 4 Santa Coloma, els locals van convidar a les colles a un piscolabis de celebració. Allà les colles van celebrar juntes els 30 anys de Santa Coloma, i els locals van agrair la participació als Castellers de Terrassa, els seus padrins, i als de Poble-sec, als que van anomenar germans.

Comments are closed.