Daily Archives: 26 de maig de 2015

EL POBLE-SEC OBRE LES PORTES DE 22 TALLERS D’ARTISTES I ARTESANS DEL BARRI

Qui es va apropar aquest passat cap de setmana al barri de Poble-sec, va poder gaudir d’un munt de tallers oberts amb 22 espais repartits per tot el barri. Es tracta d’una nova edició que obre les portes a espais de creació artístics i que compta amb un grapat d’activitats culturals i lúdiques, des de tallers, a exposicions, música, espectacles o poesia. El Poble-sec va ser pioner, en tota la ciutat de Barcelona, en realitzar aquestes activitats des de l’any 2008. Divendres es van obrir les portes d’aquests tallers al veïnat “s’esperà molta afluència de gent” assegurava Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Els visitants van poder participar a tallers de pintura, escultura i fotografia, torneria o artesania de fusta, tallers de llums fetes amb material reciclat de la indústria del circuit imprès, o de joieria contemporània i de ceràmica japonesa. “La majoria no són botigues, són artistes que tenen un taller de creació on creen i venen les seves creacions, i ens interessa obrir als veïns aquest espai que a vegades hi passen i no el podem veure” assegura Guzmán. Per exemple, Misako Homma és una escola de ceràmica que ofereix tallers durant aquests dies: “Qui vingui té l’oportunitat per fer un el torn i fer tasses i plats” comentava la responsable d’aquest taller qui assegurava que, durant tot l’any, tothom que vulgui pot entrar.

Entre les activitats que s’hi van fer dissabte, hi havia un itinerari per veure els edificis més singulars del Poble-sec o, per exemple, o la “Nit Blanca” de dissabte a la nit, amb activitats musicals com concerts de rumba, punk/hop, duets llatins i música Dj. Diumenge, l’art acompanyat de la música va sortir al carrer Ricart i també es va fer un concert de folk i una performance de narració de poesia, entre d’altres.

“Es tracta d’un art de molta alta qualitat i molt diversificat, amb moltes disciplines diferents, professionals molt bons, gent de tot arreu, per tant, es tracta d’una oferta d’artistes i artesans de primer nivell” destacava Jordi Martí, regidor del Districte de Sants Montjuïc, qui va passejar per alguns dels tallers. També valorava que és interessant “poder veure els establiments i botigues que està tancat perquè l’artesà treballa portes endins, i ara podem veure l’obra i el seu procés”.

CENTRE D’ESTUDIS DE MONTJUÏC – CALENDARI DE PASSEJADES DEL PRIMER SEMESTRE DE 2015

En el document pdf adjunto podeu trobar totes les passejades que el Centre d’Estudis de Montjuïc ha programat per al primer semestre de 2015.