LACONTRA – TALLERS OBERTS

LACONTRA Centre de Creació i Difusió d’Art (Carrer de la Puríssima Concepció, 9, Poble Sec, Barcelona) inaugura l’exposició “Weirdos. Dos corazones para un mismo vertedero” de Rema Varela Vs Tim Maltorpe el proper 22 de maig a les 19h. coincidint amb les jornades de Tallers Oberts de la FAD. Entrada Lliure.

L’exposició “Weirdos. Dos corazones para un mismo vertedero” de Rema Varela Vs Tim Maltorpe proposa endinsar-se a les llacunes, fangar i podridura que qualsevol de nosaltres porta dins en el seu més o menys adornat i maldestre caminar. Com si d’un Dorian Gray al observar-se en el seu propi retrat es tractés, l’obra d’aquesta parella d’artistes juga amb la duplicitat interna del Dr Jeckyll i Mr Hyde que ens corroeix a cada paraula pensada i no pronunciada, a cada mirada avergonyida i desviada. Fantasmes de nosaltres mateixos que pretenem separar del nostre cos i ànima projectant les nostres pors i misèries sobre d’altres i, en el menys dolorós dels casos, sobre el marc d’una obra d’art aliena que ens serveixi de drenatge abans de tornar a respirar.

Dibuixos al carbó i acrílic sobre paper, vidres pintats i pressionats com miralls de doble cara on Alícia no gosaria temptejar, policies vestits per un nou amor, parelles que es desvesteixen només de les seves vestidures físiques. En definitiva, enemics íntims retratats en les seves despulles que es tornen bellesa que il·lumina per la seva foscor. Com va apuntar Oscar Wilde, “només els sentits poden curar l’ànima”.

L’exposició es podrà visitar del 22 de maig al 27 de juny. Entrada Lliure.

L’exposició ““Weirdos. Dos corazones para un mismo vertedero” de Rema Varela Vs Tim Maltorpe ve acompanyada d’una àmplia agenda de concerts i espectacles, juntament amb les activitats del cap de setmana de Tallers Oberts de la FAD (22-23-24 maig):

22 MAIG
– 19h. Inauguració Exposició “Weirdos. Dos corazones para un mismo vertedero” de Rema Varela Vs Tim Maltorpe
– 20h. Actuació Zónula. Estats sonors en Súper 8.
ZÓNULA fa servir tecnologia analògica (projectors de Super 8, sintetitzadors, magnetòfons, oscil·ladors de llum…), obrint un camp d’experimentació en el qual el ventall de situacions visuals i sonores es generen simultàniament, ampliant fins els límits el concepte de banda sonora i fent-la inseparable i indistingible de la imatge: un veritable laboratori de síntesi en temps real.
http://zzonula.blogspot.com.es/
– 21h. Concert Pont Saint Esprit. Indie pop-folk.
Pont Saint Esprit presenten Sweet Pukes, un EP proper i sense artificis. Cançons que naveguen entre el pop i el folk nord-americà i que reben influencia d’estils tan diferents com el jazz o el rock. Unes peces musicals que vesteixen i acompanyen unes lletres denses, íntimes i sinceres que inspiren paisatges tan evocadors com desoladors. Un repertori cuidat, ple de petits detalls on, a més de poder escoltar-se les cançons de Sweet Pukes, la banda presentarà altres peces, encara inèdites, també en forma de “dolços vòmits”.
http://www.pontsaintesprit.cat/
https://www.facebook.com/pontsaintespritband?fref=ts
http://pontsaintesprit.bandcamp.com/

23 MAIG
– Taller de Solarització a càrrec de Diego Basajaun. (Matí i tarda en horari de Tallers Oberts).
Crear càmeres per a capturar la trajectòria del sol amb materials casolans.
– 19:30. Actuació “Noise-O-Lution” de Diego Basajaun. Vetllada de sons experimentals.
– 20:30h. Festival de Performance EnAct: “LUJURIA” (Maria João Flôxo), “SOMA” (Montse Grifoll i Carlos Carbajo), “ESTACIÓN FINAL” (Antonio Clavijo Victori)



– 22h. Actuació “Moustache & Hulahop”. “Pachuco” i foc Dj Set, Cambuche Records.
Una ofrena a les ànimes lliures que volen compartir una alegre i amable celebració a la vida amb la millor selecció de clàssics i hits ballables.

http://cambucherecords.com/

24 MAIG
– 13h. Concert-vermut “Felix Egea”. Versions de pop rock nacional, internacional i cosmopolita.
https://www.facebook.com/felix.egea.3?fref=ts
– 14h. Performance “Bacanal: Essència de Llot” de Isil Sol Vil
Llot com a fragment natural estancat, incoherent, abandonat. El camí, recorregut amb passos imprecisos són els que deixen marca un fragment d’història, un error, un trauma, la ferida. Recorregut infanticida des de la base i la innocència d’aquesta fins a la perversió d’un entorn hostil, un sistema basat en l’antisistema en el no natural, el no comprensiu, l’etiquetatge, la classificació, la plastificació, en la cultura de la por i de l’error.
– 14h Dinar popular al carrer (gaspatxo andalús + fideuà). Preu: 5 Euros.
Reserva el teu plat a lacontra.espai@gmail.com
– 16h. Concert “Tissana”. Fraggle Folk de Ponent.
http://www.facebook.com/tissanaacustic

https://www.facebook.com/photo.php?v=10203510281291772&l=7943408964289290405

Organitza: LaconArt Generador Ocasional de Eventos

Comments are closed.