DIUMENGE, 129.034 VEÏNS DE SANTS-MONTJUÏC CRIDATS A LES URNES

Gairebé tot està apunt perquè aquest proper diumenge 24 de maig un total de 129.034 veïns i veïnes de Sants-Montjuïc, cridats a les urnes, vagin a votar als 27 col·legis electorals que s’han habilitat per fer-ho. Hi haurà un total de 146 meses repartides entre totes les escoles dels nostres barris, i durant tot el dia la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra treballaran per garantir la seguretat. En aquestes eleccions municipals els votants podran escollir entre les 22 candidatures que es presenten a l’Ajuntament de Barcelona.

Els 27 col·legis estaran repartits de la següent manera: Hi haurà 8 al barri de Sants, 4 al Poble-sec, 6 a la Marina, 1 a Font de la Guatlla, 4 a Hostafrancs, 2 a la Bordeta i 2 a Sants-Badal. Un total de 129.034 electors de Sants-Montjuïc, que representa un 11,1% del conjunt de la ciutat, estan convocats per anar a votar, 39 menys que l’any 2011 quan la participació va ser del 49,5%, superiors a les de l’any 2007. I en tot Barcelona, el nombre d’electors convocats és d’1.161.043, és a dir, 1.421 menys que en les eleccions del 2011.

Entre tots els col·legis electorals que s’obriran al nostre districte acolliran un total de 146 meses, “hi hauran col·legis amb 2 taules com l’escola Joan Pelegrí o altres amb 10 com és el Casal de Sants, situat al carrer Violant d’Hongria” comenta Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. A cada mesa hi haurà un president i un president suplent que està convocat a les vuit del matí “per si hi ha una incidència amb els titulars, també en el cas dels vocals hi haurà substituts”, diu Jiménez. Entre vuit i abans de les nou del matí es constituiran totes les meses per obrir puntualment a les nou hores i poder votar fins a les vuit del vespre. Un cop la messa hagi fet el recompte de vot, el president haurà d’anar a la Ciutat de la Justícia “on els jutjats de primera instància recolliran aquestes dades per transmetre-les a les juntes electorals” relata el gerent.

Enguany hi haurà una escola que serà substituïda per una altra: “Es tracta de l’escola Jacint Verdaguer, al Poble-sec, que tenia problemes d’accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda i ha estat substituïda per l’Institut del Teatre, totalment accessible”, descriu Jiménez. Per tant, el gerent alerta que tothom que fins ara anava a l’escola Jacint Verdaguer, “enguany ha estat convocada amb el cens a l’Institut del Teatre, entrant pel carrer de la França Xica número 17”

Per tal que la jornada es desenvolupi en total normalitat des del Districte també s’ha treballat perquè Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra “es coordinen per estar presents en tots els col·legis electorals, tant de forma presencial o creant rutes per tenir vigilades tots aquestes escoles” diu el gerent.

A partir de les 19:45h de diumenge, Sants 3 Ràdio (1o3.2FM) i aquest mateix portal EL3.CAT, us oferiran un especial amb els resultats del Districte minut a minut i connexions des dels col·legis electorals dels diferents barris, així com la valoració dels resultats per part dels candidats santsencs.

Comments are closed.