Daily Archives: 21 de maig de 2015

EL CASTELLOSCOPIA ARRIBA A LES ESCOLES

El Castelloscopi arriba a les escoles

O més ben dit, les escoles arriben al Castelloscopi. I és que els primers tallers pedagògics del Castelloscopi començaran dilluns vinent, dia 25, a Can Bandarra, seu dels Castellers del Poble-sec. Més de dos-cents infants de 5è i 6è de primària de les escoles Jacint Verdaguer, Anna Ravell i Sant Pere Claver s’hi desplaçaran per gaudir d’aquesta instal·lació audiovisual pedagògica única.

Ja des del principi del projecte, una sociòloga i una psicopedagoga de la pròpia colla castellera del Poble-sec van veure que el Castelloscopi tenia un gran potencial pedagògic. Per les pròpies imatges i valors del fet casteller, però també per la característiques audiovisuals i tecnològiques del projecte, molt atraients per a la canalla nascuda al segle XXI. Així doncs, van crear la comissió pedagògica, van participar en l’edició audiovisual incorporant les fitxes personals dels protagonistes, i van dissenyar un primer taller que n’aprofitava tot el potencial.

El taller que es proposa a les escoles pretén treballar l’assoliment de les competències personals, socials i emocionals de l’alumnat, centrant-nos en la importància del treball en equip per a la consecució d’objectius comuns i la presa de decisions. Per potenciar en els infants les competències anteriors, transitarem al voltant de la instal·lació audiovisual que ens convidarà a apreciar el món casteller com a font rica de patrimoni cultural i d’inclusió social.

Serà un taller d’una hora i mitja de durada, durant el qual s’aprofitarà també per ensenyar a la canalla el local social i d’assaig dels Castellers del Poble-sec, el marc idoni pels tallers del Castelloscopi.

ASSOCIACIÓ ES PURNA: INFORMACIÓ SOBRE EL NEPAL

Des de l’Associació Es Purna ens fan seguir un dossier, relatiu a la situació al Nepal, arran dels terratrèmols que s’hi han produït.

Podeu baixar o consultar el dossier pdf adjunt.

PLA D’ACOLLIDA. NOUS CURSOS I ACTIVITATS PER A JOVES

Des del Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom ens fan arribar la previsió de cursos per aquest últim trimestre del curs 2014-15.

Tallers de dos dies: DRETS LABORALS I NÓMINES, I RESOLUCIÓ CONFLICTES.

Curs ATENCIÓ AL CLIENT EN RESTAURANTS, HOTELS I COMERÇOS.

I, NOVETAT, SECTOR EN FORMA- divendres per fer esport!

Tots el cursos són GRATUÏTS per a joves d’entre 16 i 25 anys. L’únic requisit és parlar i escriure CASTELLÀ i/o CATALÀ.

Per fer inscripcions cal que us presenteu al Casal Concòrdia, Carrer Concòrdia, 33. O trucar o enviar email per visita prèvia.

Horari d´atenció inscripcions i visites: dilluns i dimecres de 11 a 13 hores.

Si teniu cap dubte o consulta podeu enviar-me correu electrònic jovesacollida@gmail.com o trucar al 93 324 85 38, tots els dies de 10 a 11 hores, i dilluns i dimecres tot matí fins les 14 hores.