EL CENTRE CULTURAL ALBAREDA REUNEIX LA MÚSICA I LA CREACIÓ PER A TOTA LA FAMÍLIA

El Centre Cultural Albareda del barri del Poble-sec va acollir el passat dissabte i per primera vegada, el Festival de Música i Creació, una jornada que va comptar amb activitats musicals i creatives per a tota la família. Els més petits van ser els més beneficiats, ja que hi van poder participar a les activitats i tallers relacionats amb la música i les arts. A més, el festival va comptar amb concerts i espectacles destinats a la canalla. “Vam pensar que seria bo crear aquest festival de música i creació pel barri ja que aquest centre porta una dinàmica amb moltes activitats familiars i amb una especialització a la música” comentava Enna Jei, membre de l’organització del festival.

A les onze del matí va començar l’activitat al centre amb un taller on els nens havien de pintar un instrument musical. Fins i tot els nadons van tenir cabuda durant el festival: “Hem preparat un taller-concert per nadons de 18 mesos a 3 anys” explicava Josep Maria Cortadellas també de l’organització. L’Orquestra infantil i juvenil Do d’Acords va oferir una actuació al públic i, més tard al patí, es va oferir un concert “més experimental”. A la tarda, els nens van poder participar en tallers de joguines òptiques, i al vespre el grup “2 Princeses Barbudes” va oferir un espectacle musical.

El taller “Pinta el teu instrument” consistia en “fer instrument amb una tècnica pictòrica on els nens havien de dibuixar un instrument musical, retallar-lo i després el van cobrir de negre creant un fals linogravat” explicava Enric Cervera, coordinador d’aquest taller. En el concert de percussió conduït per l’Orquestra Do d’Acords. “els nens, mitjançant la improvisació, agafen autonomia suficient per muntar el que vulguin” deia Borja Núñez, integrador social de l’activitat. Entre els més petits hi havia en Roc, de deu anys, qui destacava que tocar els instruments és molt divertit: “Cada dia toco instruments diferents i avui estem fent un petit concert”. El seu pare, en Jordi, valora positivament que el seu fill Roc participi en aquesta orquestra “perquè la música és una part molt important dels infants”.

Comments are closed.