Daily Archives: 9 de maig de 2015

EL POBLE-SEC REIVINDICA EL RECUPERACIÓ DEL PALAU DE LA PREMSA PER UN ÚS VEÏNAL

Ja fa anys que part del moviment veïnal i el teixit associatiu del barri del Poble-sec reivindica la recuperació de l’emblemàtic Palau de la Premsa situat a l’avinguda Rius i Taulet, a la cantonada amb el carrer de la Guàrdia Urbana. Aquest edifici va acollir els mitjans de comunicació durant l’Exposició de Barcelona l’any 1929, llavors dedicat a les revistes i diaris de l’època. Actualment, gran part d’aquest espai es troba en desús, excepte una sala dels baixos on s’ha habilitat l’AMPA de l’Escola Jacint Verdaguer de manera provisional. A més, fins fa uns mesos, aquest edifici, es va fer servir com a magatzem per a la Guàrdia Urbana.

“Volem que l’edifici es convertís polivalent per la gent gran i entitats del Poble-sec, d’aquesta manera podríem gaudir-lo” reivindica Jordi Goñi, membre de El Troc, butlletí del col·leccionisme del Poble-sec. El mateix pensa Carles Burgès, vicepresident de la Unió de l’Associació de Veïns del Poble-sec: “Reivindiquem un equipament per a gent gran en aquesta zona ja que ara mateix hem d’anar a l’altra banda del barri”. A més, Goñi també posa en manifest els valors patrimonials i arquitectònics d’aquest palau dissenyat per l’arquitecte Pere Domènech: “Hi ha autors coneguts que van fer-ho, hi ha columnes, una cúpula, hi ha un àguila franquista, té una sèrie de mosaics, per tant, si tot això es remodelés seria un altre element patrimonial del Poble-sec”. A nivell de barri, segons Goñi, recalca que “la Unió de Veïns del Poble-sec i la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, dos sectors molt representatius del barri, estan a favor d’aquest projecte”.

En aquests moments l’edifici de propietat municipal no té cap destinació, segons explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc: “L’edifici es troba en molt mal estat, és molt gran però té poca superfície útil, ja que els sostres són molts alts, té una gran cúpula i, en definitiva, no és un edifici de fàcil ús”. A més, en aquests moments l’Administració no té cap pressupost “per poder-ho rehabilitar, ni cap decisió presa, tot i que es tindran en compte les peticions de les entitats veïnals del Poble-sec per donar-li un ús que beneficiï al veïnat del barri”, assegura Jiménez.