EL POBLE-SEC FA UN HOMENATGE A SERRAT

Joan Manuel Serrat és conegut com el noi del Poble-sec o com “el Nano” i enguany fa 72 anys, molts d’ells invertits en el món artístic. És per aquest motiu que el passat divendres va dedicar-se un acte d’homenatge a Serrat entre periodistes, músics i persones que han estat a prop d’ell durant tots aquests anys. L’acte organitzat per l’Associació Cultural La BiblioMusiCineteca va tenir lloc al Centre Cultural Albareda del Poble-sec. Aquest va dividir-se en dos blocs: Parlem de Serrat on s’hi van fusionar anècdotes i vivències de diferents periodistes amb Serrat; i Cantem a Serrat on diversos cantants van oferir un concert ple d’actuacions.

La tertúlia entre periodistes va comptar amb la presència de Núria Martorell del Periódico, Antoni Badia de Radio Rubí, Jordi Molina de Zona Sec, Joan Ignasi Ortuño que és periodista i escriptor i Martín Rielp, actual presentador del Canal N de la televisió peruana. “L’any 1987 va ser quan vaig contactar per primera vegada amb Serrat, ell estava a Mèxic, quan em van trucar i em va dir que era Joan Manuel Serrat no m’ho creia, i arran d’allà l’he entrevistat 20 o 30 vegades” explicava Martorell com a anècdota. En el cas de Ortuño va ser molt abans, l’any 1971 “quan jo tenia 14 anys i va treure la cançó de Mediterránio, la posava tres-centes vegades, tinc memoritzada total la lletra”, assegurava. Molina va destacar les poesies que va cantar Serrat: “Aquestes m’han permès tenir unes coordenades, en funció de les quals he sabut posicionar-me en la vida” .

La segona part de l’acte va comptar amb un concert amb les actuacions en directe de Sergi Dantí, showman-cantant català-argentí; Magín Solé. cantant- humorista, català-uruguaià; Cecilia Bellórín, cantant-actriu-poeta-veneçolana; Josep María Viaplana, director de teatre i gestor cultural; i Eva Hibernia, dramaturga i actriu. A més, els espectadors a l’acte van poder veure actuar de manera virtual a Maria del Mar Bonet, Núria Feliu, Guillermina Motta, Jaume Sisa, Rosario i Joan Manuel Serrat.

El president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec Josep Guzman també va ser present durant l’acte i va definir al cantautor com una persona “treballadora, solidària i orgullosa de ser-ho”. Guzman va dir que Serrat sempre ha estat orgullós de ser del barri del Poble-sec, “per això m’agradaria poder contactar amb ell perquè els veïns i entitats del barri li reconeixien com a poblesequí com tots nosaltres”.

Des del passat 20 de març la BiblioMusiCineteca, situada al carrer Vila Vilà, acull a tothom una exposició amb fotografies, articles, discos, llibres, pel·lícules i curiositats sobre la seva vida artística.

Comments are closed.