Daily Archives: 17 d'abril de 2015

CURSOS D’INICIACIÓ AL VOLUNTARIAT SOCIAL

Oferta de CURSOS d’INICIACIÓ AL VOLUNTARIAT SOCIAL per la Generalitat, organitzats per Càritas i que es fan a Plaça Nova, 1.

DO D’ACORDS PORTA A CAIXAFÒRUM L’ORQUESTRA INFANTIL I JUVENIL DEL POBLE-SEC

El passat divendres va celebrar-se el Concert de l’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec “Do d’acords” al CaixaFòrum. L’acte musical va estar impulsat per l’associació Integrasons amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest cas, l’orquestra va interpretar diversos temes creats per ells mateixos i va afrontar nous reptes com partitures rítmiques d’alta complexitat i van atrevir-se amb un gènere nou per als alumnes fins ara, com els blues.

L’orquestra va estar dirigida pel director de Do D’Acords i de l’associació Integrasons, Pablo Persico: “Sento satisfacció, felicitat, tranquil·litat, pau i reconeixement que és important” va destacar Persico un cop finalitzat el concert. Aquest projecte socioeducatiu neix “arran d’una necessitat de poder ajudar a nois i noies d’escoles públiques i entitats socials que per diversos motius no poden accedir a oportunitats per créixer” va afegir el director. Així doncs, el projecte musical té per objectiu fomentar l’autoestima dels infants i la seva inclusió.

Els integrants de “Do d’Acords” que van oferir el concert eren estudiants dels centres públics del Poble-sec, com l’Escola Jacint Verdaguer , Carles I, o els Instituts d’Educació Secundària de XXV Olimpíada o Consell de Cent. A més, l’orquestra també va comptar amb adolescents de l’entitat social espai 12@16. L’Arzur integrant de l’orquestra explicava que amb aquest projecte “vol fer arribar als joves del carrer la música clàssica, tot i que des del principi hem tocat música urbana i ara tocarem jazz, d’aquesta manera ens ajuda musicalment a créixer i fem molt amics i convivim socialment molt bé”. També hi havia en Roc, un nen de nou anys qui assegurava que “m’ho he passat molt bé, vaig començar a principis de novembre en aquest projecte, estic aprenent molta música i he tocat molts instruments”. El concert també va comptar amb músics professionals convidats, especialistes en música popular