BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ ES TRASLLADA A UN ESPAI MÉS AMPLI DEL POBLE-SEC

L’entitat social “Bona Voluntat en Acció” situada al barri del Poble-sec ha canviat d’ubicació. Es tracta d’una ONG basada en el voluntariat que va ser constituïda l’any 1997 al carrer Roser, però “fa uns anys es va valorar fer un canvi de local ja que l’entitat estava creixent i l’espai ens quedava molt petit” comenta Anna Regué, treballadora social de l’entitat. El nou local situat al passeig de Montjuïc, “és molt més gran, tenim despatxos propis grans, sales amplies i separades per fer formacions cosa que abans que teníem una sala on es feien totes les activitats” destaca Regué.

Bona Voluntat en Acció treballa a favor del Quart Món i lluita contra la pobresa, la marginació i l’exclusió laboral i social, és a dir, “per ajudar a les persones que es troben o estan en risc en exclusió, per tant se’ls hi dóna suport en aliments, roba i en formació feina” explica Regué. S’apliquen programes de suport assistencial integral, sempre comptant amb voluntaris fixes i d’altres que ho fan puntualment. En total hi ha uns vuitanta voluntaris. La Françoise n’és un exemple: “Vaig començar l’any 2009 i faig taller laboral i reforç escolar on acollim a nens de les famílies a qui els hi donem un espai per fer deures, són nens que necessiten parlar català i altres idiomes ja que provenen d’altres països”.

Actualment, el Poble-sec és un dels barris de Sants-Montjuïc amb més desocupació. Amb la crisi ha augmentat l’atenció a aquest col·lectiu de persones i també ha canviat el perfil dels atesos. “Abans hi havia persones d’origen immigrant que estaven en situació de desarrelament i venien en busca de suport, i ara també trobem gent que ha viscut tota la vida al barri i que ha perdut la feina, sobretot gent gran” relata Regué.

Comments are closed.