Daily Archives: 9 d'abril de 2015

NOVA SALA HIROSHIMA, AL CARRER DE VILA I VILÀ

Hiroshima, nou espai alternatiu ubicat al Poble-sec, exhibirà arts escèniques amb companyies i artistes internacionals que no acostumen a venir a la ciutat. Tindrà una sala de teatre, una de concerts i un bar. La programació s’estrenarà el 17 i 18 d’abril amb la performance ‘Notion: dance fiction’ ,de l’artista Choy Ka Fai. L’organització confia a atreure-hi públic “curiós”.

La nova sala Hiroshima està situada al número 67 del carrer de Vila i Vilà, al Poble-sec. El director de la sala, Gaston Core, ha explicat que el projecte “vol oxigenar el sector escènic, en què hi ha certa endogàmia”. S’hi programaran obres de teatre, música en viu i tallers sobre pensament. Hi ha dues sales, una d’arts escèniques amb capacitat per a més de 150 persones amb grades modulars i amb llum natural, i una altra de concerts amb un aforament per a 230 persones, que oferirà música en viu a partir de 2016.

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ ES TRASLLADA A UN ESPAI MÉS AMPLI DEL POBLE-SEC

L’entitat social “Bona Voluntat en Acció” situada al barri del Poble-sec ha canviat d’ubicació. Es tracta d’una ONG basada en el voluntariat que va ser constituïda l’any 1997 al carrer Roser, però “fa uns anys es va valorar fer un canvi de local ja que l’entitat estava creixent i l’espai ens quedava molt petit” comenta Anna Regué, treballadora social de l’entitat. El nou local situat al passeig de Montjuïc, “és molt més gran, tenim despatxos propis grans, sales amplies i separades per fer formacions cosa que abans que teníem una sala on es feien totes les activitats” destaca Regué.

Bona Voluntat en Acció treballa a favor del Quart Món i lluita contra la pobresa, la marginació i l’exclusió laboral i social, és a dir, “per ajudar a les persones que es troben o estan en risc en exclusió, per tant se’ls hi dóna suport en aliments, roba i en formació feina” explica Regué. S’apliquen programes de suport assistencial integral, sempre comptant amb voluntaris fixes i d’altres que ho fan puntualment. En total hi ha uns vuitanta voluntaris. La Françoise n’és un exemple: “Vaig començar l’any 2009 i faig taller laboral i reforç escolar on acollim a nens de les famílies a qui els hi donem un espai per fer deures, són nens que necessiten parlar català i altres idiomes ja que provenen d’altres països”.

Actualment, el Poble-sec és un dels barris de Sants-Montjuïc amb més desocupació. Amb la crisi ha augmentat l’atenció a aquest col·lectiu de persones i també ha canviat el perfil dels atesos. “Abans hi havia persones d’origen immigrant que estaven en situació de desarrelament i venien en busca de suport, i ara també trobem gent que ha viscut tota la vida al barri i que ha perdut la feina, sobretot gent gran” relata Regué.

CC EL SORTIDOR: TALLERS DE PRIMAVERA 2015

Adjuntem el programa complet de les activitats de primavera de 2015 del Centre Cívic el Sortidor. El podeu llegir o baixar del fitxer pdf adjunt.

“DO D’ACORDS” CELEBRA 5 ANYS AMB UN CONCERT A CAIXAFÒRUM

INTEGRASONS: LA MÚSICA COM EINA DE TRANSFORMACIÓ SOCIAL

L’orquestra ‘Do d’Acords’ del Poble-sec celebra cinc anys amb un concert al CaixaFòrum

•L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, ‘Do d’Acords’, és un projecte sociocultural de l’associació Integrasons, que acumula cinc anys d’experiència en la creació musical comunitària dels infants d’entorns desfavorits

•En aquesta ocasió ‘Do d’Acords’, a més de les habituals composicions comunitàries, aposta per un concert d’alta complexitat artística, amb temes polirítmics i, alhora i per primer cop, amb peces de blues

•El projecte, estretament arrelat al barri del Poble-sec, ha format més de 850 nens i nenes i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, ‘Do d’Acords’, celebra el proper divendres 10 d’abril un concert molt especial i ambiciós a l’escenari del CaixaFòrum (19h.). Aquest projecte socioeducatiu, impulsat per l’associació Integrasons amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, suma cinc anys al barri del Poble-sec, on prop de 850 alumnes han passat pels bucs d’assaig del Centre Cultural Albareda, seu de l’orquestra. Una xifra que consolida l’estreta relació del projecte amb aquest popular barri de Barcelona i la seva missió de superar les fronteres culturals i econòmiques entre els alumnes de l’orquestra i la resta del veïnat a través de l’art.

En aquesta ocasió, l’orquestra interpretarà les seves pròpies creacions i afrontarà nous reptes: partitures rítmiques d’alta complexitat i s’atrevirà amb un gènere nou per als alumnes fins ara, com el blues. L’orquestra estarà dirigida pel director de Do d’Acords i de l’associació Integrasons, Pablo Persico, i comptarà amb músics professionals convidats, especialistes en música popular: El Pricto (saxo alt), Iván González (trompeta), Jordi Gomez (trombó) i Amaiur González (tuba), a més de la també professora de l’associació, Aitziber Olabarri (multipercussió).

Els integrants de ‘Do d’Acords’ que oferiran el concert sumen dos anys en la l’orquestra i són estudiants dels centres públics del Poble-sec, com ara les escoles CEIP Jacint Verdaguer i CEIP Carles I; els instituts IES Consell de Cent i IES XXV Olimpíada, a més dels adolescents de l’entitat social espai 12@16. Alguns d’ells mostren unes necessitats acadèmiques, psicològiques i emocionals específiques i, a través de la música, milloren diferents aspectes del seu desenvolupament personal i social i, en conseqüència, el seu rendiment escolar.

L’associació Integrasons, en ple creixement, actualment té orquestres de barri a Badalona Sud, El Carmel, La Marina i el Poble-sec, sent Do d’Acords un dels més consolidats. Una xarxa que mira d’apropar la metodologia Integrasons a les zones que més ho necessiten, amb una fórmula d’ensenyament i creació artística comunitària idònia per aconseguir els objectius socials del projecte:l’atenció, l’escolta, la concentració, el desenvolupament psicomotriu, l’autoestima, la confiança, el diàleg, el treball en grup i el silenci. A més de propostes artístiques sorprenents per al públic i de qualitat en sentit innovador.

L’entrada per a la funció és gratuïta i amb aforament limitat. Reserva de entrades a info@integrasons. Els mitjans que ho desitgin podran enregistrar fotografies i gravacions i concertar entrevistes amb els protagonistes prèvia petició al correu electrònic premsa@integrasons.com