Monthly Archives: abril 2015

EL POBLE-SEC FA UN HOMENATGE A SERRAT

Joan Manuel Serrat és conegut com el noi del Poble-sec o com “el Nano” i enguany fa 72 anys, molts d’ells invertits en el món artístic. És per aquest motiu que el passat divendres va dedicar-se un acte d’homenatge a Serrat entre periodistes, músics i persones que han estat a prop d’ell durant tots aquests anys. L’acte organitzat per l’Associació Cultural La BiblioMusiCineteca va tenir lloc al Centre Cultural Albareda del Poble-sec. Aquest va dividir-se en dos blocs: Parlem de Serrat on s’hi van fusionar anècdotes i vivències de diferents periodistes amb Serrat; i Cantem a Serrat on diversos cantants van oferir un concert ple d’actuacions.

La tertúlia entre periodistes va comptar amb la presència de Núria Martorell del Periódico, Antoni Badia de Radio Rubí, Jordi Molina de Zona Sec, Joan Ignasi Ortuño que és periodista i escriptor i Martín Rielp, actual presentador del Canal N de la televisió peruana. “L’any 1987 va ser quan vaig contactar per primera vegada amb Serrat, ell estava a Mèxic, quan em van trucar i em va dir que era Joan Manuel Serrat no m’ho creia, i arran d’allà l’he entrevistat 20 o 30 vegades” explicava Martorell com a anècdota. En el cas de Ortuño va ser molt abans, l’any 1971 “quan jo tenia 14 anys i va treure la cançó de Mediterránio, la posava tres-centes vegades, tinc memoritzada total la lletra”, assegurava. Molina va destacar les poesies que va cantar Serrat: “Aquestes m’han permès tenir unes coordenades, en funció de les quals he sabut posicionar-me en la vida” .

La segona part de l’acte va comptar amb un concert amb les actuacions en directe de Sergi Dantí, showman-cantant català-argentí; Magín Solé. cantant- humorista, català-uruguaià; Cecilia Bellórín, cantant-actriu-poeta-veneçolana; Josep María Viaplana, director de teatre i gestor cultural; i Eva Hibernia, dramaturga i actriu. A més, els espectadors a l’acte van poder veure actuar de manera virtual a Maria del Mar Bonet, Núria Feliu, Guillermina Motta, Jaume Sisa, Rosario i Joan Manuel Serrat.

El president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec Josep Guzman també va ser present durant l’acte i va definir al cantautor com una persona “treballadora, solidària i orgullosa de ser-ho”. Guzman va dir que Serrat sempre ha estat orgullós de ser del barri del Poble-sec, “per això m’agradaria poder contactar amb ell perquè els veïns i entitats del barri li reconeixien com a poblesequí com tots nosaltres”.

Des del passat 20 de març la BiblioMusiCineteca, situada al carrer Vila Vilà, acull a tothom una exposició amb fotografies, articles, discos, llibres, pel·lícules i curiositats sobre la seva vida artística.

EL CASTELLOSCOPI, DELS CASTELLERS DEL POBLE-SEC

Els Castellers del Poble-sec van presentar dissabte passat al Centre Cultural Albareda la nova instal·lació audiovisual pedagògica i castellera anomenada Castelloscopi. L’acte, que va acollir unes dues-centes persones, va començar amb una presentació per part de l’equip del projecte on van explicar-se tots els detalls del Castelloscopi. “Amb aquest projecte la nostra intenció és posar el Poble-sec en un lloc ben alt, apostar per un projecte inèdit que permetrà donar a conèixer el món casteller i sobretot la nostra colla” subratllava Héctor Iburo, copresident dels Bandarres.

La instal·lació, de 2,5 metres d’alçada i 3,5 d’amplada, té forma de castell i compta amb 35 pantalles. Cadascuna d’aquestes reflecteix la visió subjectiva que cada casteller té durant una actuació. D’aquesta manera el que es vol és que tota persona que ho vegi tingui una immersió visual total en el fet casteller. “Avui ho presentem als nostres 177 mecenes que ens han ajudat, 8 dels quals colles castelleres, ja que aquesta instal·lació ha estat possible gràcies a una campanya de Verkami” assegurava Jordi Piqué, ideari i treballador audiovisuals de la colla. A més, segons Piqué, “cada mirada que ofereix cadascuna de les pantalles dura 6 minuts incorpora una informació que ens parla de la posició, l’element humà i les relacions i les mirades que s’estableixen entre els castellers”. Entre els objectius d’aquest projecte hi ha un taller pedagògic per a infants i joves, amb el que es vol fomentar el treball en equip, la integració o la cohesió.

També va assistir un dels membres de la Coordinadora de les colles castellers de Catalunya, Sergi Sánchez, qui va donar suport a la iniciativa: “És un projecte innovador, pot tenir molt de sentit i pot ser molt vistós, per una banda, perquè combina tradició com són els castells i, per l’altra banda, modernitat, és a dir, tenir una perspectiva diferent davant els castells”.

Després de l’acte de presentació del projecte va descobrir-se el Castelloscopi que havia estat tapat amb llençols blancs. Llavors les 35 pantalles es van encendre i tots els presents van quedar sorpresos. Més tard, al pati de l’equipament el públic va poder gaudir d’un refrigeri amb un concert del grup BCN Ska-jazz Orquestra. Des de l’1 a l’11 de maig aquesta exhibició serà instal·lada al vestíbul de la Filmoteca de Catalunya.

PLA D’ACOLLIDA. CURS DE “CATALÀ A TAULA”

El Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom s’organitza, conjuntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, un nou curs de català.

Aquest curs estarà especialitzat en el CATALÀ DE LA RESTAURACIÓ i sumarà un total de 20h.

Dimarts i dijous, de 17,30 a 19h, del 30 d’abril a l’11 de juny.

Informació, al Casal Concòrdia, carrer Concòrdia, 33, baixos

Telèfon 93-324.85.38

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

CONCURS DE CARTELLS DE FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC 2015

18è CONCURS DE CARTELLS DE FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC 2015

Premi únic de 750 € per al cartell guanyador

Termini de presentació: del 15 al 30 d’abril de 2015

Lloc i horari de presentació: Centre Cultural Albareda, c/ Albareda 22-24, de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 17 a 21 h

BASES
La participació és oberta tant a professionals com a artistes novells. Els participants han de fer arribar de forma individual o col·lectiva un disseny, original i inèdit.

El format dels cartells serà de 22 cm d’ample x 44 cm d’alt, i s’ha de presentar en un suport rígid.

Cal incloure les frases “Festa Major del Poble-sec” i “del 17 al 26 de juliol 2015”. Es tindrà en compte la inclusió en el disseny d’algun motiu al·lusiu a: 30 anys de Diables al Poble-sec.

Els dissenys es poden realitzar en qualsevol estil o tècnica que permeti la fotorreproducció i la impressió en quatre colors. No s’admetran tintes metal·litzades o fluorescents, ni relleus i volums enganxats.

L’organització farà servir el cartell guanyador per a promocionar la Festa Major del Poble-sec sobre qualsevol format. L’organització es reservarà els drets de reproducció del cartell guanyador, que seran cedits en exclusiva pel seu autor. El guanyador es compromet a fer les adaptacions necessàries per als diferents suports de
comunicació. El cartell serà adaptat a la normativa municipal.

El Jurat serà l’únic òrgan competent per a resoldre qualsevol incidència, i estarà format per professionals del disseny gràfic i per membres de l’organització, els quals no podran presentar-se al concurs. El Jurat es reserva la potestat, si és necessari, de seleccionar prèviament els dissenys admesos a concurs.

El termini de presentació d’originals serà del 15 al 30 d’abril de 2015. S’hauran de presentar al Centre Cultural Albareda, de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 17 a 21 h.

Els concursants podran actuar sota pseudònim. En qualsevol cas, hauran de lliurar l’obra juntament amb un sobre tancat on constin les dades personals de l’autor (nom, adreça, telèfon, DNI).

El veredicte del concurs es farà públic durant la Mostra d’Entitats del Poble-sec que tindrà lloc el dissabte 6 de juny, on a més es podran veure una selecció dels cartells presentats. Del 16 al 31 de juliol es podrà veure l’exposició de tots els treballs presentats al Centre Cultural Albareda.

Les obres no premiades estaran a disposició dels seus autors del 28 de setembre al 9 d’octubre al Centre Cultural Albareda, de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 17 a 21 h. A partir d’aquesta data ja no es podran recuperar.

La participació en aquest concurs suposa l’acceptació de les presents bases.

PARLEM DE SERRAT. CANTEM A SERRAT

NOTA DE LA BIBLIOMUSICINETECA

Estimats amics, amigues, companys i companyes (els que vàreu estar a l´Albareda divendres, els que vàreu poder, els qui esteu fora de de Barcelona, de Catalunya, de l’altra vora de l’Atlàntic), aquí teniu les primeres imatges de l´esdeveniment, gentilesa de l´amic Josep María Carafí Belmonte.. ja circulen per youtube des d´avui diumenge 26.

Gràcies, gràcies, gràcies, Josep María pel teu magnífic treball.

Serrat 70+2, segueix fent camí i sumant i compartint el treball de nous companys-es.

Ferran Baile-Sonia García i l´equip de la BiblioMusiCineteca (Antonio Inglés, Pier Luigi Antonetti, Obed Sanchez, Sacnicté i Shiadani García, Joan López, Sebastià Alonso, Matheus de Moraes, Alfredo García, Anita Castellanos).

FIRA DEL LLIBRE I DE LA ROSA AL POBLE-SEC

Plaça del Molino

Dia 23 d’abril, des de les 9 del matí

Els beneficis aniran destinats als projectes socials de les entitats del Poble-sec.

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ – DIADA DE SANT JORDI 2015 – CRIDA

El proper dijous 23 d’abril, en motiu de la diada de Sant Jordi, Bona Voluntat en Acció participarà novament en la venda de llibres de 2ª mà amb un estand que tindrem a la Plaça del Molino, a sota del carrer Roser tocant a Paral·lel.

És per això que estem fent una crida a totes les persones voluntàries i col·laboradors/es que vulgueu participar i estar una estoneta a la nostra parada i també, com no, per comprar tots els llibres que vulgueu.

Com en d’altres ocasions hem establert diferents torns de màxim 4 persones per tal d’organitzar-nos millor.

Són els següents:
9 a 11h (inclou muntatge estand)
11 a 13h
13 a 15h
15 a 17h
17 a 19h (inclou desmuntatge estand)(COBERT)

Si esteu interessats en participar-hi, us demanem que envieu un correu a info@bonavoluntat.org , indicant el torn que us aniria bé fer, el nostre nom i telèfon de contacte.

Recordeu que tot el que recaptem ens ajudarà per seguir endavant amb el nostre projecte!, si no podeu assistir-hi i voleu fer una donació ho podeu fer directament al nostre compte corrent.

Esperem que la diada de Sant Jordi sigui tot un èxit!

LA COMISSIÓ DE GENT GRAN DEL PLA COMUNITARI ES REUNEIX AMB EL REGIDOR DE DISTRICTE

COMUNICAT DEL PLA COMUNITARI DEL POBLE-SEC

Avui, 20 d’abril, una petita representació de la Comissió de Gent Gran del Pla Comunitari, acompanyats pel president de la Coordinadora d’Entitats de Poble-sec, el Sr. Josep Guzman, i la tècnica del Pla Comunitari, la Sra. Esther García, s’han reunit amb el Regidor del Districte, el Sr. Jordi Martí, la Consellera del Districte, la Sra. Ana Maria Massó, i el Regidor tècnic, el Sr. Sergi Sarri.

L’objectiu de la reunió ha estat lliurar una carta de part de la Comissió de Gent Gran en què es posaven de manifest una sèrie de problemàtiques que trobem al barri i que preocupen de manera especial a la gent gran.

Les qüestions que surten a la carta fan referència a diferents àmbits que van des de problemes a l’espai públic relacionats amb la mobilitat, l’accessibilitat al transport públic o sorolls fins a la manca d’equipaments o serveis per la gent gran.

La trobada amb el Sr. Regidor ha estat molt propera i hem pogut mantenir una conversació per conèixer quines són les actuacions que es fan des del Districte i les prioritats d’acció al barri.

Agraïm la possibilitat de poder parlar directament amb el Districte d’aquestes problemàtiques i esperem que en el futur ja no parlem d’aquestes al nostre barri.

FUNDACIÓ MIRÓ: HORARI DEL MES D’ABRIL

La Fundació Joan Miró amplia el seu horari de cara a les festes de Setmana Santa i tot el mes d’abril, de manera que del dia 6 d’abril, dilluns de Pasqua, al 28 d’abril, ambdós inclosos, obrirà tots els dilluns.

Us recordem que l’accés a les exposicions tanca 30 minuts abans de l’horari de tancament, i que diumenges, els serveis de la Fundació (botiga, llibreria i restaurant) són accessibles fins a les 14.45 h i tanquen a les 15 h.

L’horari d’obertura queda com teniu al fitxer jpeg adjunt.

Aprofitem per recordar-vos les exposicions i activitats que durant aquests dies trobareu a la Fundació:

Col·lecció permanent de Joan Miró
Visites comentades gratuïtes a la col·lecció:
Castellà: dissabtes a les 11 h
Català: dissabtes a les 12.30 h
Anglès: dijous a les 13 h

Exposició temporal
Prophetia
http://www.fundaciomiro-bcn.org/exposicio.php?idioma=4&exposicio=5720&titulo=Prophetia
Visites comentades gratuïtes a l’exposició:
Castellà: dissabtes a les 12. 30 h
Català: dissabtes a les 11 h

Parlem d’Europa
http://www.fundaciomiro-bcn.org/areaeduc_act.php?idioma=4&activitat=5826&titulo=Parlem%20d%27Europa?
Converses participatives a l’entorn de l’exposició
dijous 16 d’abril, a les 19.30 h, a la cafeteria de la Fundació

Espai 13
Cicle: Lesson 0, comissariat per Anne Agirre i Juan Canela
In Cycling Mode: The Wilson Exercises, d’Anna Craycroft i Marc Vives (+Rivet)
http://www.fundaciomiro-bcn.org/espai13_cicle.php?ciclo=5643=&exposicion=5647&idioma=4

La Fundació, un edifici mediterrani
Visita comentada gratuïta sobre l’edifici de la Fundació:
Català: diumenges 5 d’abril i 3 de maig, a les 11 h
Anglès: diumenges 5 d’abril i 3 de maig, a les 12.30 h

Activitats familiars
Espectacle infantil
L’arbre de les sabates, de la Cia. Pea Green Boat
http://www.fundaciomiro-bcn.org/activitats_act.php?idioma=4&activitat=4637&titulo=L%27arbre%20de%20les%20sabates
Dissabtes 11, 18 i 25, a les 17 h
Diumenges 12 i 19 a les 12 h
Diumenge 26 a les 12 h, amb servei de traducció a la llengua de signes

Taller
Mironins
http://www.fundaciomiro-bcn.org/activitats_act.php?idioma=4&activitat=5182&titulo=Mironins
Català: dimecres 1 d’abril a les 11 h
Castellà: dijous 2 d’abril a les 11 h

Mirotípies
http://www.fundaciomiro-bcn.org/activitats_act.php?idioma=4&activitat=5607&titulo=Mirot%C3%ADpies
Diumenges 2, 19 i 25 d’abril a les 11 h
Diumenge 12 d’abril, a les 11h, amb interpretació en llengua de signes

Tancat per reformes
http://www.fundaciomiro-bcn.org/activitats_act.php?idioma=4&activitat=5608&titulo=Tancat%20per%20reformes
Diumenge 3 de maig a les 11 h

FOMENT EXCURSIONISTA. SORTIDA DE FAMÍLIES AMB NENS PETITS

Al grup de Famílies del Foment Excursionista continuem fent muntanya! La propera excursió serà una matinal, diumenge 19 d’abril

Visitarem un poblat ibèric en plena serralada de Marina! I veurem el monestir de sant Jeroni de la Murtra, on Cristòfol Colom es va trobar amb els reis catòlics en tornar del seu primer viatge a Amèrica.

L’itinerari previst és:

Aproximació: parada metro Rocafort línia 1 (sortida Rocafort – Gran Via, al cantó de mar de la Gran Via) – metro fins a Santa Coloma – bus B80. Durada: 1h i 5 min.

Excursió: parc serralada de Marina – GR 92 – poblat ibèric de Puig Castellar – ermita de sant Climent – monestir de sant Jeroni de la Murtra – santa Coloma de Gramenet. Temps total caminant: 2h (Però l’excursió s’allargarà més perquè pararem a esmorzar i jugar a mig camí).

Recorregut: uns 7,5 km.

Ens trobarem a les 08.45 – 09.00h a la parada metro Rocafort de la línia 1 (sortida Rocafort – Gran Via, al cantó de mar de la Gran Via). Ens trobarem a dalt al carrer i baixarem tots junts. Sisplau sigueu puntuals ja que el bus B80 passa a intervals llargs i si el perdem haurem de començar més tard a caminar.

Cap a les 11 farem una parada al poblat ibèric de Puig Castellar i aprofitarem per descansar, jugar i esmorzar. Fundat pels laietans, Puig Castellar és un dels poblats ibèrics més ben conservats. La visita és lliure.

Cal tenir en compte que:
* És una excursió pensada perquè els que teniu nadons la pugueu fer portant-los dins de la motxilla, davantera tipus Manduca o a l’esquena. Els germans més grans la podran fer caminant.
* Porteu calçat adequat, sobretot els pares que carregueu els petits a l’esquena. El sòl és de sorra i molt relliscós.
* Cal portar: aigua, esmorzar, gorra i protecció solar. Hi ha molt poques ombres ja que el bosc no és gens frondós i la vegetació és molt baixa, formada més aviat per arbustos.
* Tenim un màxim de 20 places.
* Perquè us pugueu planificar els àpats, la idea és a les 14.30 ser altre cop a casa.

IMPORTANT:
– Cal que us inscriviu a la sortida passant pel Foment C/ Creu dels Molers, 6 baixos, un dimarts o un dijous de 19:30 a 21:30. (93 441 50 21)

– Es tracta d’una activitat en família, pel què cap infant podrà participar si no va acompanyat del seu pare/mare o tutor legal que en seran els responsables i en el cas que l’acompanyi un altre adult, aquest serà el seu responsable i tindrà una autorització de la família. El/la Vocal de la sortida (responsable de l’activitat) no es fa responsable dels infants.

– Si no disposeu d’una assegurança que us cobreixi el fer activitats a la muntanya, haurem de tramitar una assegurança temporal de 24h que val 5 euros per cadascú (necessitem els vostres noms, cognoms i DNI).

– Penseu també que ara seria el moment de treure l’assegurança que us cobriria l’activitat de senderisme a la muntanya durant tot l’any el preu pels adults es de 47,40 euros i l’assegurança anual dels nens es de 10,50 euros. A secretaria us informarem d’altres opcions d’assegurances i dels preus de les quotes de soci que també trobareu a la nostra pàgina web.

Us hi esperem!