EL SORTIDOR MOSTRA LA FEINA DELS ARTESANS DE LA TORNERIA I EL PIROGRAVAT

El centre cívic El Sortidor va celebrar els passat cap de setmana la 3a Trobada d’Amics dels Encenalls al barri del Poble-sec. La iniciativa estava organitzada per Torny Club Barcelona, un grup d’artesans aficionats que treballen la fusta amb les tècniques tradicionals de principis del segle XIX, la torneria i el pirogravat.

Durant tres dies el centre cívic va acollir les demostracions de diversos experts en un torn principal i en taules de pirogravat, i una exposició dels objectes realitzats amb aquestes tècniques. “L’art del pirogravat consisteix en fer dibuixos cremant la fusta amb una punta incandescent, i la torneria és la tècnica de transformació de la fusta en qualsevol objecte rodó mitjançant un torn” va explicar Jordi Rimbau que, juntament amb la seva companya Rosa Maria Vila, són els membres fundadors del Torny Club Barcelona. “Actualment ningú pot guanyar-se la vida amb aquests oficis, però sobreviuen com a hobby” va assegurar Rimbau que treballa com a cuiner.

L’objectiu d’aquesta trobada és donar a conèixer aquests oficis desconeguts entre la gent del barri i “també serveix com a punt de trobada d’un grup d’amics que comparteix l’afició de treballar la fusta”, segons Rimbau. A més, “la torneria i el pirogravat també són un tipus de teràpia ja que serveixen per relaxar-se” va confessar el fundador.

La Tercera Trobada d’Amics dels Encenalls va seguir el mateix concepte que els anys anteriors, amb l’única diferència que els torners experts van ser diferents i que el nivell dels objectes exposats era més alt.

Comments are closed.