Daily Archives: 11 de febrer de 2015

FESTES DE SANTA EULÀLIA: JORNADA DE PORTES OBERTES A MUSEUS

El dia 12 de febrer, diada de Santa Eulàlia, molts museus de la ciutat fan jornada de portes obertes.

Informa-te’n seguint el vincle del web adjunt.

BORINOTS I BANDARRES AIXEQUEN CASTELLS PER SANTA EULÀLIA, TOT I EL FRED

Com cada any, els Castellers de Sants i els del Poble-sec protagonitzen l’inici de la temporada castellera a la diada de Santa Eulàlia, a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Tot i el fred gèlid que feia les sensacions de fer la diada a l’antiga va ser força positiva, en general, per les colles castelleres de Sants-Montjuïc. I és que enguany, l’actuació va destacar per fer-la a l’antiga, és a dir, amb una hora d’inici i una de finalització però sense ordre d’actuacions ni rondes.

Pels Castellers de Sants, l’actuació no ha tingut cap tipus de misteri, “una actuació tranquil·la per tornar a rodar castells, posar-nos les piles, tornar la rutina i preparats per començar temporada” ha comentat Guillem Andrés membre de la colla. Els Borinots van alçar diversos pilars de quatre i de cinc i, a més, hi van construir “3 castells de 7; el 5d7, 7d7 i el 4d7 amb agulla”, ha explicat Andrés. En relació a les baixes temperatures de diumenge passat, Guillem ha assegurat que d’actuacions amb fred sempre s’han fet, “és qüestió d’acostumar-se tot i que no és agradable ja que els peus rellisquen i a la canalla els hi rellisquen també els pantalons” quan pugen.

Els Castellers del Poble-sec han assegurat que tot i que la diada va anar molt bé “tenim un sentiment agredolç ja que el vano final de pilar de 5, se’ns va caure, tot i ser el pilar més segur de la colla”, ha explicat en Xavi, sosts -cap de colla dels Bandarres. “Estem molt contents per la gran afluència de gent, prop de 100 camises i escaig a plaça”, afegeix Xavi. Els del Poble-sec van aixecar un 4d7 lleuger, un 5d7 amb canvis de tronc i canalla i un 3d7 amb pom renovat: “Vam fer els castells que teníem previstos, vam estrenar gent a tronc i a pinya i canalla nova”, és a dir, un anàlisi tècnic molt positiu, ha valorat Xavi.