Monthly Archives: febrer 2015

DADES DE POBLACIÓ IMMIGRADA DE SANTS-MONTJUÏC

Us presentem les dades de població immigrada al Districte de Sants-Montjuïc, també s’ha incorporat a aquest informe les principals nacionalitats i llengües dels usuaris del Servei d’Orientació i Acompanyament per a Persones Immigrades (SOAPI) durant l’any 2014.

El percentatge de població estrangera sobre el total de la població del Districte és del 18,9% (a gener de 2014). El barri amb més presència estrangera és el Poble-sec, seguit d’Hostafrancs. Les principals nacionalitats presents al Districte són: Pakistan (3280), Itàlia (2484), Xina (2242), Marroc (2069), Filipines (1724), Bolívia (1716), Equador(1576), Perú (1433), Índia (1385) i República Dominicana (1307).

BCN SPORTS FILM – 6a EDICIÓ

OBRE LA CONVOCATÒRIA 2015

Ja s’ha obert el termini d’inscripció per participar en la 6a edició del BCN Sports Film Festival.

La data límit per inscriure les pel·lícules és el 28 febrer de 2015.

Seran admeses a concurs les produccions audiovisuals dels gèneres d’animació, documental, reportatge, ficció, experimental i vídeo promocional, tant en format de llargmetratge com curtmetratge, inspirades en l’esport i que tinguin com a temàtica principal les diferents disciplines esportives, i que s’hagin produït a partir del gener del 2013.

Podeu consultar-ne les bases al vincle del web adjunt.

FEDERACIÓ CATALANA DE VOLUNTARIAT SOCIAL (FCVS): PROJECTES DE LLEI ESTATALS DE VOLUNTARIAT I DE TERCER SECTOR

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) informa dels projectes de Llei estatals de Voluntariat i de Tercer Sector

Podeu trobar aquesta informació si seguiu el vincle del web adjunt.

EL PLA D’ACOLLIDA POBLE-SEC PER A TOTHOM AL WEB

El Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom ha centrat un dels apartat del web de la Plataforma per la Llengua.
Podeu llegar-lo, si seguiu el vincle del web adjunt.

ES BUSQUEN FOTOGRAFIES INÈDITES I HISTÒRIQUES DEL POBLE-SEC, LA FONT DE LA GUATLLA I MONTJUÏC

Es recullen imatges inèdites i històriques del Poble-sec, Font de la Guatlla i Montjuïc per un llibre fotogràfic.

El Centre de Recerca Històrica del Poble-sec (CERHISEC) ha començat a preparar un llibre que inclourà un recull fotogràfic sobre la història del Poble-sec, Font de la Guatlla i Montjuïc. És per aquest motiu que el 27 de febrer al vespre, la Glòria Sánchez, Tana Gomis i Josep Guzmán membres del CERHISEC van reunir a veïns i veïnes del barri a la Biblioteca Francesc Boix del barri del Poble-sec. L’objectiu d’aquesta entitat és recuperar fotografies antigues de particulars, de moment però ja s’han reunit amb l’editorial. “Ens interessa la recuperació de fotografies antigues de particulars” afirma Glòria Sánchez, membre del centre recerca qui també ha explicat com podem fer entrega d’aquestes imatges: “Contactarem amb les persones que tinguin documents fotogràfics, després anirem al seu domicili per datar les imatges i farem una autorització” i, posteriorment “l’editorial s’encarregarà d’escanejar-les abans que nosaltres les retornem als autors”.

El president de l’entitat explica que el llibre de l’editorial Efadós, de la col·lecció Abans, “ha d’incloure unes 1.000 fotografies, de les sis mil que s’obtinguin, de set temàtiques diferents i han de ser animades, és a dir, amb gent que facin coses”. Un dels altres criteris necessaris és que la fotografia ha de ser inèdita, de fons de calaix, en definitiva del veïnat. El llibre que s’està preparant, es dividirà en diversos espais: urbanisme, esports i vida associativa, el Paral·lel, oficis i industries, vida quotidiana i festes populars, i fets històrics. Guzmán preveu que el llibre estigui publicat durant la primavera de l’any 2016.

EL SORTIDOR MOSTRA LA FEINA DELS ARTESANS DE LA TORNERIA I EL PIROGRAVAT

El centre cívic El Sortidor va celebrar els passat cap de setmana la 3a Trobada d’Amics dels Encenalls al barri del Poble-sec. La iniciativa estava organitzada per Torny Club Barcelona, un grup d’artesans aficionats que treballen la fusta amb les tècniques tradicionals de principis del segle XIX, la torneria i el pirogravat.

Durant tres dies el centre cívic va acollir les demostracions de diversos experts en un torn principal i en taules de pirogravat, i una exposició dels objectes realitzats amb aquestes tècniques. “L’art del pirogravat consisteix en fer dibuixos cremant la fusta amb una punta incandescent, i la torneria és la tècnica de transformació de la fusta en qualsevol objecte rodó mitjançant un torn” va explicar Jordi Rimbau que, juntament amb la seva companya Rosa Maria Vila, són els membres fundadors del Torny Club Barcelona. “Actualment ningú pot guanyar-se la vida amb aquests oficis, però sobreviuen com a hobby” va assegurar Rimbau que treballa com a cuiner.

L’objectiu d’aquesta trobada és donar a conèixer aquests oficis desconeguts entre la gent del barri i “també serveix com a punt de trobada d’un grup d’amics que comparteix l’afició de treballar la fusta”, segons Rimbau. A més, “la torneria i el pirogravat també són un tipus de teràpia ja que serveixen per relaxar-se” va confessar el fundador.

La Tercera Trobada d’Amics dels Encenalls va seguir el mateix concepte que els anys anteriors, amb l’única diferència que els torners experts van ser diferents i que el nivell dels objectes exposats era més alt.

ART IMPOSSIBLE, AL MERCAT DE LES FLORS

el Mercat de les Flors acollirà la primera edició de L’Art Impossible, un festival artístic on les arts plàstiques i escèniques es converteixen en el vehicle de transformació de persones amb i sense discapacitat que actuaran, crearan i comunicaran.

Ens alegra comunicar-vos que el SUSOESPAI participa en el Festival Art Impossible el proper 14 de febrer, durant el matí, realitzant diversos tallers artístics.

Esperem que la proposta us agradi i que ens pugueu acompanyar.

Per fer-ho possible us necessitem a tots i us esperem.

Amb vosaltres l’Art Impossible el farem possible.

SUSOESPAI

El proper 14 de febrer, durant tot el dia, el Mercat de les Flors acollirà la primera edició de L’Art Impossible, un festival artístic on les arts plàstiques i escèniques es converteixen en el vehicle de transformació de persones amb i sense discapacitat que actuaran, crearan i comunicaran.

L’art impossible neix de la fusió de dos projectes independents, una exposició d’artistes i xerrades sobre art i inclusió organitzada per l’associació Artistas Diversos i un festival d’art inclusiu idea de Jordi Estrada, que amb el suport de l’ Institut Municipal de Persones amb Discapacitat , ICUB, Mercat de les Flors, Institut del Teatre i d’altres organitzacions té com a resultat un gram esdeveniment de la cultura inclusiva a la ciutat de Barcelona.

L’art impossible és teatre, música , dansa, diàleg, arts plàstiques i visuals, conta-contes… les activitats es realitzaran en diferents espais : Plaça Margarida Xirgu, Sala Ovidi Montllor i vestíbul del Mercat de les Flors( veure programa)

Important: L’entrada és gratuïta i lliure per a totes les activitats però, donat que l’aforament de la Sala Ovidi Montllor és limitat, s’ha agrupat en tres blocs els actes que es celebraran a aquest espai per tal de garantir la comoditat del públic i facilitar la organització.

Així doncs, per assistir a les activitats programades a la Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors cal fer reserva prèvia al correu electrònic lartimpossible@gmail.com o al telèfon 650 525 353, indicant el bloc o blocs al/s qual/s es desitja assistir.

Els Blocs són:

BLOC 1: de 10 h a 12 : Inauguració+Conversa amb la Cia Brots -Pallapupas”Omplir la vida a través del teatre”+ Espectacle de teatre ” ELLA”

BLOC 2: de 13 h a 14:30: Conversa amb l’Ignasi Terraza, Nono Fernàndez, Xavi Hinojosa i Santiago Estrada +Concert de Jazz d’Ignasi Terraza, Nono Fernandez i Xavi Hinojosa.

BLOC 3: de 17:30 a 19:30 h Conversa amb el Jordi Cortés ( Associació Kiakahart i col·lectiu Liant la Troca)+ Espectacle de Dansa” Los Nadie” Jordi Cortés i col·lectiu Liant la Troca + Concert de Tirabol+ Cloenda .

Igualment us informem que s’han previst mesures d’accessibilitat a la comunicació com intèrpret en llengua de signes, subtitulació i audiodescripció ( veure programa detallat)

Esperem que la proposta us agradi i que ens hi pugueu acompanyar.

Amb voslatres l’Art Impossible el farem possible.

FESTES DE SANTA EULÀLIA: JORNADA DE PORTES OBERTES A MUSEUS

El dia 12 de febrer, diada de Santa Eulàlia, molts museus de la ciutat fan jornada de portes obertes.

Informa-te’n seguint el vincle del web adjunt.

BORINOTS I BANDARRES AIXEQUEN CASTELLS PER SANTA EULÀLIA, TOT I EL FRED

Com cada any, els Castellers de Sants i els del Poble-sec protagonitzen l’inici de la temporada castellera a la diada de Santa Eulàlia, a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Tot i el fred gèlid que feia les sensacions de fer la diada a l’antiga va ser força positiva, en general, per les colles castelleres de Sants-Montjuïc. I és que enguany, l’actuació va destacar per fer-la a l’antiga, és a dir, amb una hora d’inici i una de finalització però sense ordre d’actuacions ni rondes.

Pels Castellers de Sants, l’actuació no ha tingut cap tipus de misteri, “una actuació tranquil·la per tornar a rodar castells, posar-nos les piles, tornar la rutina i preparats per començar temporada” ha comentat Guillem Andrés membre de la colla. Els Borinots van alçar diversos pilars de quatre i de cinc i, a més, hi van construir “3 castells de 7; el 5d7, 7d7 i el 4d7 amb agulla”, ha explicat Andrés. En relació a les baixes temperatures de diumenge passat, Guillem ha assegurat que d’actuacions amb fred sempre s’han fet, “és qüestió d’acostumar-se tot i que no és agradable ja que els peus rellisquen i a la canalla els hi rellisquen també els pantalons” quan pugen.

Els Castellers del Poble-sec han assegurat que tot i que la diada va anar molt bé “tenim un sentiment agredolç ja que el vano final de pilar de 5, se’ns va caure, tot i ser el pilar més segur de la colla”, ha explicat en Xavi, sosts -cap de colla dels Bandarres. “Estem molt contents per la gran afluència de gent, prop de 100 camises i escaig a plaça”, afegeix Xavi. Els del Poble-sec van aixecar un 4d7 lleuger, un 5d7 amb canvis de tronc i canalla i un 3d7 amb pom renovat: “Vam fer els castells que teníem previstos, vam estrenar gent a tronc i a pinya i canalla nova”, és a dir, un anàlisi tècnic molt positiu, ha valorat Xavi.

ELS CASTELLERS DEL POBLE-SEC, A LA DIADA DE SANTA EULÀLIA

El passat diumenge, dia 8 de febrer, els Castellers del Poble-sec varen participar en la celebració de la Diada de Santa Eulàlia.

La nota de premsa adjunta us informa de tots els detalls de la Diada.