Daily Archives: 28 de gener de 2015

CASAGEMAS. L’ARTISTA SOTA EL MITE

EXPOSICIÓ AL MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA (MNAC)

Carles Casagemas (Barcelona, 1880 – París, 1901), pintor i literat, fou un gran amic de joventut de Pablo Picasso, a qui acompanyà en el seu primer viatge a París, ciutat on se suïcidà amb només vint anys. Des d’aleshores, la seva figura ha quedat tan vinculada a la vida i l’obra de Picasso que s’ha projectat una gran ombra sobre la seva producció artística. Aquesta mostra pretén restituir la seva condició d’artista tot exposant, per primera vegada i en solitari, la majoria de la seva producció coneguda: un total de 38 obres, 7 olis i la resta dibuixos.

Tot i ser un artista en formació, l’obra de Casagemas presenta una gran varietat de registres, en una recerca constant de l’originalitat i l’emoció. Les escenes de costums o inquietants figures femenines contrasten amb la iconografia del lumpen i els bordells, tot reproduint les preocupacions estètiques i vitals que han interpel·lat l’artista modern. Casagemas es formà al segle xix i morí tot just iniciat el segle xx, però la seva figura sintetitza un període clau de la història de l’art català.

VÍDEO “SALVEM EL TEATRE ARNAU”

Edita el Video Associació Talia Olympia (TOC)

L’acte participatiu “Salvem L’Arnau” celebrat el dia 16 de gener, dins de les Festes de Sant Antoni ha estat un èxit.

El Periódico li ha dedicat dues planes al Teatre Arnau, també ha sortit en molts mitjans de premsa a l’agenda cultural (a banda de les revistes del barri Paralel·lel Oh i l’AVV Sant Antoni i els 5.000 programes).

Es tornarà a fer una altre taula rodona al Poble-sec i en aquests dies l’Enric H. March sortirà en alguns programes de TV. Farem un petit video clip. Recolzament de gent de la cultura com Hernan Boninn, Lluís Cabrera…

Teniu el vídeo al vincle de YouTube adjunt.

EL CONVENI SIGNAT ENTRE ST PERE CLAVER I LA COORDINADORA D’ENTITATS

Sant Pere Claver i la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec signen un conveni per augmentar el servei socioeducatiu als infants del barri

La Fundació Sant Pere Claver ha signat un conveni amb la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec per tal d’augmentar el doble el nombre de places de l’Espai Infància, un projecte socioeducatiu destinat als infants de 7 a 12 anys que necessiten reforç escolar i inclusió comunitària. Concretament, aquest espai de convivència socioeducatiu potencia el reforç escolar i treballar hàbits socioeducatius i alimentaris. “Aquest acord permetrà ampliar i millorar la quantitat i qualitat que s’ofereix a l’espai infància per atendre els infants més vulnerables del Poble-sec”, afirma Carles Descalzi, gerent de la Fundació Sant Pere Claver. Aquesta fundació contribueix en el desenvolupament d’aquest projecte adreçat a la infància en risc amb “una aportació econòmica i una dotació de servei que permetrà doblar el nombre d’infants beneficiats, fent augmentar l’aforament de 40 a 78 les places que fins ara ofertava”, assegura Descalzi.

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, la federació que conforma la gran majoria de les entitats i associacions del barri del Poble-sec, ofereix serveis i impulsa diverses activitats per ajudar a millorar la qualitat de vida del conjunt dels veïns. En aquest sentit, Josep Guzmán, president de la Coordinadora valora aquest conveni molt positivament ja que “tot el que sigui tenir suport a nivell institucional pels temes socials de la coordinadora és molt positiu”. A més, Guzmán assegura que és “la primera vegada que ampliem la quantitat i el suport entre les dues entitats”. Des de l’any 2001 la Coordinadora compta amb aquest servei però degut a la falta de recursos econòmics aquest espai no ha pogut créixer fins ara que la fundació “ha volgut treballar aquest tema ampliant el que ja hi és”, recorda.

Els infants beneficiaris d’aquest servei són derivats d’escoles públiques i concertades del barri del Poble-sec, tot i que també poden venir de Serveis Socials, EAPs i de Centres de Salut Mental Infanto-Juvenil (CSMIJs). Aquest servei compta amb la coordinació d’agents socioeducatius professionals en el sector que intervenen en l’àmbit de la infància.