PROJECTE PER RECUPERAR L’HORT DE LA FONT TROBADA

La Plataforma per la recuperació de l’antic hort de la Font Trobada ha dissenyat un projecte per recuperar una àrea autogestionada destinada al conreu, en què s’impulsi l’aprenentatge sobre l’agricultura i conreus locals. Es tracta de l’esplanada que es troba per sobre del camp de futbol de la Satalia i de l’Institut Carles I. L’hort de la Font Trobada és un dels pocs horts històrics del Poble-sec que està abandonat des de fa molts anys, i durant un temps va tenir un ús esportiu per part d’un col·lectiu bolivià que hi jugava a futbol.

Aquesta plataforma, formada per deu membres, va néixer al juny passat amb l’objectiu de “recuperar aquest terreny per posar-hi un hort i alhora conscienciar al barri de tenir una alimentació natural i ecològica”, assegura Josep Pérez membre de la plataforma. En aquest sentit, aquest projecte planteja quatre objectius específics d’àmbit agrícola, pedagògic, social i alimentari. Segons la plataforma, no cal preocupar-se per la xarxa d’aigua ja que hi ha suficient amb la que surt de la font per poder regar l’hort, “ja que aquesta treu un cabal aproximat d’1 litre cada minut i mig i l’anàlisi fisico-químic de l’aigua compleix la qualitat exigida a un aigua de reg natural”.

Durant aquests mesos la plataforma ha treballat per difondre al barri el projecte que han estat dissenyant i que durant els propers dies presentaran al Districte de Sants-Montjuïc amb qui hauran de negociar la cessió dels terrenys per tal de transformar-los en horts per l’ús del conjunt dels veïns del barri: “És tracta d’un projecte de cara al barri, un espai de trobada, és a dir, un equipament més pel barri, i per a què gent gran, petits i joves es puguin trobar, o fins i tot que les escoles puguin apropar-se amb els alumnes i aquests tinguin un contacte directe amb la terra i amb l’ecologia” exposa Pérez. D’aquesta manera, aquest passat mes de desembre la plataforma va engegar una recollida de signatures “per poder tenir el recolzament d’associacions i escoles i demostrar a l’Ajuntament que es tracta d’un projecte col·lectiu i d’interès general pel barri”.

Des del Districte de Sants-Montjuïc, el seu gerent Francesc Jiménez, confirma que encara no els hi ha arribat la proposta. També ha recordat que fa tres anys es va voler transformar aquest espai en un hort urbà però degut a l’alt cost econòmic que suposava es va descartar el projecte. Tot i això, Jiménez diu que des del Districte no estan tancats en replantejar el projecte però “hauríem de ser capaços entre tots en disminuir els costos d’utilització de la xarxa d’aigua de la ciutat i l’ús de subministrament elèctric a la zona”.

Comments are closed.