Daily Archives: 12 de gener de 2015

RENOVACIONS A JUNTA I TÈCNICA DELS CASTELLERS DEL POBLE-SEC

Als bandarres ens ha costat un mes i fins a tres assemblees votar les candidatures a Junta i Tècnica de la Temporada 2015. Ens vam reunir una primera vegada el 12 de desembre per votar una nova Junta entrant, encapçalada per Hector Iburo i Anna Bagan, per 54 vots a favor i cap en contra. Al cap de dues setmanes, el 27 de desembre, ens tornàvem a reunir en assemblea, sense cap candidatura a Tècnica. I, finalment, ahir dia 10 de gener de 2015, vam fer la tercera i definitiva assemblea, on Ana González Simón i Xavi Moreno Fauquer es van presentar com a cap i sots-cap de colla. La colla va validar la candidatura amb 54 vots a favor i 7 vots en blanc. Els equips de Junta i Tècnica compten amb molts altres castellers i castelleres que s’han repartit totes les funcions administratives i tècniques de la colla.

L’Héctor Iburo té 34 anys i fa 6 anys que és casteller. Ha format part de la Junta directiva de la colla en dues ocasions, i aquest any s’ha decidit a formar el seu propi equip com a president substituint a Jose Lóciga, que ha ocupat el càrrec durant els últims tres anys.

L’Ana González Simón farà 30 anys aviat, i en fa 4 que és castellera. Nascuda a Valladolid, va entrar a la colla recent arribada a Barcelona. Ràpidament integrada a la ciutat i al barri, la seva implicació amb la Tècnica ve des del començament, ja que en només quatre anys, ha format part de l’equip de Troncs i de Canalla. Serà la segona dona cap de colla de la història dels bandarres; la va precedir l’Esther Sanclemente els anys 2008, 2009 i 2010. L’Ana substituirà al Cristian Romance, “Kiki” de sobrenom.

L’equip de Tècnica novell el complementa el Xavi Moreno, “Flix” de sobrenom, de 37 anys i nascut a Flix, Ribera d’Ebre. En Flix fa poc més de dos anys que és bandarra. Abans d’entrar a la colla, va estar dos anys a Bordegassos de Vilanova. El 2014 el Flix ha format part de l’equip de Canalla, i ara ha fet el gran pas a sots-cap de colla.

L’Héctor Iburo es posa al capdavant de la colla en un moment en què toca replantejar-se el model de Festa Major del barri de Poble Sec, en la qual els bandarres hi tenen cada any un paper molt important, organitzant el Sec a Sac i activitats al carrer durant tota una setmana al juliol.

L’Ana i el Flix presenten un projecte de dos anys amb els castells de vuit com a principal objectiu. L’assaig serà el protagonista d’una temporada on els bandarres es plantegen repetir la clàssica de vuit (4d8, 3d8 i 2d7) en com a mínim dues ocasions. També serà un any de primeres proves de 2d8f i de pd6, dos castells que la colla ha d’assolir en un futur no massa llunyà per evolució natural.