Daily Archives: 9 de gener de 2015

LES CAVALCADES DE REIS, A SANTS-MONTJUÏC

El Reis Mags d’Orient van arribar aquest passat dilluns al vespre a tots els barris de Sants-Montjuïc. Al barri de Sants ho van fer amb la tradicional cavalcada de Reis que organitza l’Associació Cultural Vallespir. “La podem valorar molt positiva, va assistir molta gent, va tenir un èxit d’afluència, va transcórrer amb normalitat i no vam tenir cap incident que és el principal”, qualifica Jordi Muxella, president de l’entitat organitzadora. Durant tot el recorregut s’hi van poder veure set carrosses com la dels barrufets com a novetat d’enguany. Els més de 150 nens i nenes voluntaris van llençar quasi totes les reserves en caramels que hi havia, gairebé quatre tones. Finalment, un cop va finalitzar la cavalcada a als Jardins de Can Mantega, els Reis van ser rebuts pel rector de la parròquia de Sant Joan Maria Vianney. Allà, tots els nens i nenes del barri que encara no havien pogut entregar les seves cartes reials a Ses Majestats, ho van poder fer fins ben entrada la nit.

En el cas dels barris de la Marina, la cavalcada dels Reis Mags d’enguany va anar enfocada al mar: “Va anar tot perfecte, tots els veïns i totes les entitats estaven molt contents i sorpresos”, assegura, Maria Santiago, membre de la junta de la Unió d’Entitats de la Marina i membre de la Marina Viva. “Ha valgut la pena els esforços d’aquests últims mesos per veure la cara dels nens que estaven a les carrosses i les que estaven veient-la”, afegeix Santiago. El president de la Unió d’Entitats de la Marina i el regidor del districte de Sants-Montjuïc van rebre a Ses Majestats a la plaça de la Marina on van fer-li entrega de la clau màgica que va poder obrir totes les llars del barri.

Al Poble-sec la cavalcada es va avançar un dia i, en aquest cas, ho va fer el patge reial Gregori. Aquest va passejar-se pels carrers del barri fins a la plaça de Santa Madrona on tots els nens i nenes van poder donar la carta al patge: “Cada cop hi ha més gent, enguany, al caure en diumenge, ha hagut major participació de l’esperada” assegura, Josep Guzman, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

ESCOLA DE FORMACIÓ FCVS

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) publica les properes acciones formatives de la seva Escola de Formació.
Podeu conèixer-les seguint el vincle del web adjunt.