Daily Archives: 18 de desembre de 2014

PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA SOBRE UN NOU PLA D’USOS DEL POBLE-SEC

Ja s’ha engegat el procés de participació ciutadana per tal de redactar el nou Pla d’Usos del Poble-sec. Dissabte al matí, a la plaça del Sortidor i Santa Madrona es va informar i recollir l’opinió sobre la convivència entre els establiments i el descans veïnal, les zones amb més densitat d’establiments, i tot allò que els veïns es preguntaven sobre la convivència i el model comercial del barri del Poble-sec. D’aquesta manera, el Districte de Sants-Montjuïc, juntament amb el Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme van obrir un procés de participació ciutadana sobre el pla d’usos, que està en procés d’elaboració. Josep Guzman, representant de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec al pla d’usos explica que amb aquesta jornada “es vol donar a conèixer des del grup impulsor, que és un pla d’usos, ja que s’ha de donar a conèixer el significat, origen i final d’aquest moviment urbanístic”.

“Es tracta d’una eina legal, participativa, que recull les opinions sobre els temes de convivència dels veïns del barri”, comenta l’Anna representant del grup impulsor del pla d’usos del Poble-sec . En aquest cas, l’Anna explica que “està enfocat en el cas d’espais de pública concurrència ja que hem tingut problemes al carrer Blai i ens agradaria poder tenir garanties de convivència”. En aquesta primera jornada informativa es van recollir aportacions individuals sobre allò que cadascú pensa que ha de ser el seu barri”, descriu la Judith, voluntària de la Coordinadora d’Entitats. La segona i tercera jornades participatives estan dissenyades amb format de debat ciutadà i es desenvoluparan totes dues al Centre Cultural Albareda el proper dimecres 17 de desembre i, la segona i última, el proper 8 de gener. Posteriorment “es redactarà el pla d’usos, s’aprovarà, es posarà la informació pública i es podran fer al·legacions durant quinze dies i ja quedarà tancat” informa la Judith. “Em sembla molt bé que es faci aquesta jornada ja que pots dir la teva en aquests papers i plafons que s’han instal·lat”, relata la Irene, veïna del Poble-sec.

L’HORT DE LA FONT TROBADA

Des de La Base va sorgir ja fa uns mesos un petit grup per treballar en donar un nou ús a l’esplanada d’on antigament es trobava la Font Trobada i ara és el moment per què el projecte agafi empenta. Actualment estem donant a conèixer el treball inicial que s’ha fet fins ara, i volem construire pais per mirar de sumar forces per a tirar-lo endavant.

La idea és senzilla: l’objectiu és recuperar l’antic hort de La Font Trobada, actualment abandonat, per tal de convertir-lo en una àrea autogestionada destinada al conreu, en què s’hi impulsi l’aprenentatge sobre l’agricultura i conreus locals, a més de ser un nou espai públic de socialització pel veïnat i entitats del barri del Poble Sec. La idea és senzilla, però posar-ho en joc no ho és tant, i per tant, necessitem la col·laboració i recolzament de tot aquell que hi estigui interessat. Com a primer pas, es proposa crear una plataforma reivindicativa entre associacions, entitats, veïns i veïnes interessades per tal de recollir signatures i elaborar una estratègia per reclamar l’espai al districte de Sants-Montjuïc, responsable actual dels terrenys de l’antiga horta