Daily Archives: 5 de desembre de 2014

LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC CELEBRA 25 ANYS I LLIURA EL 5è PREMI POBLE-SEC A LA CORAL INFANTIL XEMENEIA AMUNT

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec va celebrar divendres al vespre amb un sopar el 25è aniversari de l’entitat i alhora va lliurar el 5è Premi Poble-sec. L’acte commemoratiu va realitzar-se al centre cívic El Sortidor i hi van estar convidades 150 persones, entre elles hi van assistir membres de diverses entitats del barri i del Districte de Sants-Montjuïc. Segons Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, “va ser un sopar especial ja que va ser el sopar del 25è aniversari”.

El febrer del 1989 es va fundar la coordinadora amb set entitats i fins a dia d’avui i “per nosaltres és un goig arribar als 25 anys i han de venir molts darrere”, assegura Guzmán. Durant tot aquest temps l’objectiu ha estat crear un intercanvi d’entitats, tenir una presència conjunta dintre del barri front a l’Ajuntament, facilitar l’organització d’activitats conjuntes i recolzar a altres entitats, enfortir entitats amb membres d’altres i que mai es perdi la identitat de cada entitat que conforma la federació, segons comenta Guzman. Amb l’esforç d’aquests 25 anys han aconseguit molts premis entre ells l’any 1994 el premi Sants-Montjuïc o l’any 2009 el primer premi del Consell Municipal d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona. A partir d’ara, Guzman preveu “mantenir el que tenim, ja que en temps de crisi no pots esperar créixer sinó conservar el que tenim”. Tot i això, Guzman es proposa “possiblement fer augmentar tot el tema social i de relació entre les entitats”.

L’altre motiu de trobada aquest passat divendres va ser el lliurament del 5è Premi Poble-sec en el que segons Guzmán, “cal reconèixer la tasca d’un grup de persona o entitat que hagi portat el nom del Poble-sec més enllà del barri”. En aquesta edició va el premi va anar destinat a la Coral Infantil Xemeneia Amunt, coneguda com la Coral infantil del Poble-sec , és “el soci número 1” i va ser una de les entitats fundadores de la Coordinadora.