Daily Archives: 2 de desembre de 2014

ATUR, CONDICIONS LABORALS I SEGURETAT CIUTADANA SÓN LES PRINCIPALS PREOCUPACIONS DEL VEÏNS DE SANTS-MONTJUÏC

L’atur i les condicions laborals és el problema més greu de la ciutat de Barcelona segons els ciutadans de tots els barris de Sants-Montjuïc, amb un 22,3%. Darrere seu, l’aspecte que més preocupa de la ciutat en conjunt, és la falta de seguretat ciutadana, amb un 15,1%. Els problemes econòmics, la circulació i el transit, i les problemàtiques associades al transport, infraestructures i comunicacions són altres aspectes que depenent del barri, preocupen als veïns i veïnes del nostre districte. Així es desprèn de les dades de l’enquesta de serveis municipals d’enguany que ha presentat l’Ajuntament de Barcelona i que ha realitzat a un total de 6.000 ciutadans de Barcelona, dels quals 615 han estat del districte de Sants-Montjuïc. L’objectiu d’aquesta enquesta ha estat conèixer l’opinió dels barcelonins sobre la ciutat i sobre la gestió municipal.

Si ampliem les dades pels diferents barris del nostre districte i ens fixem, en aquest cas, amb les principals preocupacions que afecten a cadascun dels barris de Sants-Montjuïc, el Poble-sec i Montjuïc amb un 22,2%; la Font de la Guatlla, Hostafrancs i la Bordeta amb un 14,3%; i Sants i Badal amb un 15,6%, situen com a primer problema més greu del barri, la seguretat ciutadana i alhora fa que aquesta, amb un 17,8% sigui la principal preocupació als barris de Sants-Montjuïc. En canvi, els barris de la Marina i la Zona Franca – Port creuen que el transport, les comunicacions i les infraestructures són la problemàtica principal amb un 29,2%. Els veïns del Poble-sec i Montjuïc situen com a segon problema greu els problemes associats a la immigració amb un 15%. En aquesta mateixa posició situa la falta de seguretat els veïns de les Marines (22,1%), i els veïns de Sants i Badal creuen que el segon problema més greu en el seu barri és la neteja (15,6%). Aquest últim aspecte el situa en tercer problema més greu els barris de la Marina (7,1%), en canvi, Sants i Badal el manteniment (9,1%) sorgeix com a tercera problemàtica en el barri.

D’aquesta manera, la principal demanda per al barri dels veïns de Sants i Badal, i Poble-sec i Montjuïc és millorar en la seguretat ciutadana (15,6 i 28,8% respectivament). En canvi, la necessitat de que arribi la Línia 9 del metro als barris de la Marina fa que la major demanda en aquests barris sigui millorar en el transport, les comunicacions i les infraestructures (15,6%).

D’altra banda, aquesta enquesta també recull allò que més li agrada del barri. En aquest sentit tots els veïns de Sants-Montjuïc coincideixen, amb un 25,7% que la cordialitat amb la gent, la familiaritat i l’ambient que es viu és el que més valoren del seu barri. La tranquil·litat, la muntanya de Montjuïc i l’activitat comercial són els aspectes que també agraden en segon i tercer nivell.

Pel que fa a altres qüestions analitzades, davant la pregunta de si el barri millorarà o empitjorarà en un futur, un 62,9% creu que millorarà, un 15,6% que continuarà igual i un 14,5% que empitjorarà. A més, els veïns de Sants-Montjuïc aprova amb un notable (7,2) el grau de satisfacció de viure en aquest barri. Per l’altra banda, la gestió de l’ajuntament al barri de Sants-Montjuïc queda aprovada amb un suficient (5,6).