L’ESCOLA DEL BOSC I JOSEP ROMEU REBEN LA MEDALLA D’OR DE BARCELONA

Més d’una vintena d’entitats i ciutadans de la ciutat van rebre, ahir al vespre al Saló de Cent de Barcelona, la medalla d’honor atorgada per l’Ajuntament. Entre elles, Sants-Montjuïc va premiar a l’activista bordetenc, Josep Romeu, i a l’escola de Bosc de Montjuïc pels seus 100 anys d’història educant als joves a respectar el medi ambient.

L’alcalde de Barcelona, Xaver Trias, va presidir l’acte i va voler felicitar a tots els guardonats, persones i entitats, distingits per la seva “contribució al desenvolupament civil, social i cultural de la ciutat de Barcelona”. Trias també va remarcar que els guardonats “encarneu la tenacitat, la il·lusió, la creativitat, la innovació i la passió per fer la feina ben feta. Amb la vostra tasca diària contribuïu a enfortir Barcelona i fer-la més gran”. Trias també va referir-se a l’escola de Bosc de Montjuïc valorant els seus cent anys d’història: “Cent anys dedicat a la formació dels infants en els valors de l’esforç la catalanitat i el respecte al medi ambient”.

L’altre guardonat dels nostres barris, Josep Romeu, president de l’Associació d’Amics de la Bordeta i activista veïnal dels nostres barris, va néixer l’abril de 1933 i va començar treballant de forner a l’epoca de la postguerra de ben jove i va arribar al barri de la Bordeta fa 54 anys quan es va casar amb la seva dona que era veïna del carrer Alpens. Un cop casat i al barri la major part de la seva activitat professional la va desenvolupar a l’Hispano Olivetti que fabricaven màquines d’escriure. Hi va estar 31 anys fins que el van prejubliar als 57 anys. Actualment i des de fa 14 anys és el president de l’Associació Amics de la Bordeta. Previament va inciar la seva vida associativa a principis dels 90 a la Comissió de Veïns de la Bordeta del Centre Social de Sants amb campanyes com la reivindicació de l’actual CAP provisional de Bordeta Magòria o la Coordinadora d’Urbanisme del Secretariat d’Entitats. També va participar durant molts anys al carnaval de Sants amb l’Associació de Veïns de Badal, Brasil i la Bordeta i des dels seus inicis va ser un dels impulsors de Sants 3 Ràdio, on fa tertúlia cada dilluns des de fa més de 15 anys. Voluntari de la Creu Roja, ha centrat els seus esforços en el col·lectiu de la gent gran i acompanyant a persones amb discapacitat a viatges arreu de l’estat. També és soci de la Colla de Sant Medir i participa cada any en l’organització d’aquesta festa al barri.

A l’acte també hi van ser presents els guardonats, els tinents d’alcalde, Joaquim Forn i Maite Fandos; el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí qui va fer l’anotació i justificació de les Medalles d’Honor de Barcelona; i membres dels grups municipals. Martí, va assegurar que l’Ajuntament de Barcelona “vol reconèixer la tasca de les persones entitats i institucions que fomenten els valors que va projectar Barcelona, com a capital de Catalunya, per exemple, valors com l’excel·lència, l’esforç la solidaritat i el compromís amb la ciutat i les persones”.

L’Acte va estar conduït per Fèlix Monclús i Núria Paricio, directora de la Fundació Tot Raval qui va fer un agraïment en nom de tots els guardonats i va destacar el valor de la ciutadania, “una ciutadania que malgrat les dificultats, la crisi i les retallades continua dia a dia la seva tasca d’ajudar als altres i de construcció conjunta d’aquesta ciutat que tant estimem i que és l’orgull de tots i totes dels que treballem aquí”.

Comments are closed.