DO D’ACORDS: DOBLE FUNCIÓ ELS DIES 3 I 4 DE DESEMBRE

L’orquestra ‘Do d’Acords’ debuta a l’escenari d’El Molino en un concert de música de cambra que es repetirà l’endemà al Centre Cultural Albareda

Primera sessió del concert
Lloc: Teatre d’El Molino (C/Vila i Vilà, 99)
Data: Dimecres 3 de desembre (19h.)

Segona sessió del concert
Lloc: Centre Cultural Albareda (C/ Albareda, 22-24 )
Data: Dijous 4 de desembre (19h.)

•L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, ‘Do d’Acords’, és un projecte sociocultural de l’associació Integrasons, que acumula anys d’experiència en la creació musical comunitària dels infants d’entorns desfavorits i que compta amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc
•En aquesta ocasió ‘Do d’Acords’ aposta per un concert de doble sessió amb un format nou: sis grups de cambra de multipercussió interpretaran música creada a partir de diferents vídeos que es projectaran en temps real
•L’espectacle que acollirà l’emblemàtic escenari d’El Molino es repetirà amb el mateix format un dia després al Centre Cultural Albareda, un segon concert que impulsa el projecte Espai Avinyó, una de les línies d’acció del Programa BCN Interculturalitat

L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, ‘Do d’Acords’, celebra el proper 3 de desembre un concert molt especial i innovador a l’emblemàtic teatre d’El Molino (19h.). L’espectacle, impulsat per l’associació Integrasons amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, aposta per un format de cambra, especialment dissenyat per l’ocasió. Els músics de l’orquestra es dividiran en sis grups que aniran oferint les peces musicals que acompanyaran vídeos que es projectaran en temps real al monitor del teatre.

L’orquestra estarà dirigida pel director del projecte i de l’associació Integrasons, Pablo Persico, i interpretarà les seves pròpies creacions. Els integrants de ‘Do d’Acords’ són alumnes dels centres públics del Poble-sec, com ara les escoles CEIP Jacint Verdaguer i CEIP Carles I; els instituts IES Consell de Cent i IES XXV Olimpíada, a més dels adolescents de l’entitat social espai 12@16. Molts dels seus presenten unes necessitats acadèmiques, psicològiques i emocionals específiques i, a través de la música, milloren diferents aspectes del seu desenvolupament personal i social i, en conseqüència, el seu rendiment escolar.

Aquest any el projecte en suma cinc al barri del Poble-sec i prop de 700 alumnes han passat pels bucs d’assaig del Centre Cultural Albareda, seu del projecte. El concert a un teatre com El Molino suposa un pas endavant més d’aquest projecte socioeducatiu, que té per missió superar les fronteres culturals i econòmiques entre els alumnes de l’orquestra i la resta del veïnat i el seu entorn i apropar a través de l’art diferents entitats, projectes i equipaments.

L’endemà de l’espectacle d’El Molino, ‘Do d’Acords’ oferirà una segona edició al Centre Cultural Albareda, un concert que repetirà el format de música de cambra i multimèdia del dia anterior. Aquest bis és possible gràcies a la col·laboració de l’Espai Avinyó-Llengua i Cultura, que incorpora l’orquestra a la seva programació d’activitats culturals impulsades per la Direcció de Serveis d’immigració i Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL).

Tant el concert d’El Molino com la repetició al Centre Cultural Albareda serviran per mostrar la música que s’ha creat de forma comunitària entre els alumnes de l’orquestra. Una doble ocasió immillorable per constatar el resultat del treball realitzat, on cada petit músic ha aprés a través de la multipercussió diferents recursos per a la composició cinematogràfica. Cada un dels sis grups estarà acompanyat pels percussionistes professionals Ivan Herranz i Aitziber Olabarri.

L’entrada per a la funció és lliure i gratuïta, però cal demanar entrada prèviament a info@integrasons. Els mitjans que ho desitgin podran enregistrar fotografies i gravacions i concertar entrevistes amb els protagonistes prèvia petició al correu electrònic premsa@integrasons.com.

Comments are closed.