Daily Archives: 18 de novembre de 2014

ELS CASTELLERS DEL POBLE-SEC ACABEN LA TEMPORADA A SANT CUGAT

Acabem la temporada a Sant Cugat

Castellers del Poble Sec: pd4cam, 2d7, 4d8, 3d7xs, 2pd5
Castellers de Sant Cugat: pd4cam, 4d8c, 5d7, 3d8, vd5
Castellers de Badalona: pd4cam, 4d7a, 7d7, id5d7, 3d7a, vd5

El segon cap de semana de novembre és ja, oficialment, el cap de semana de sort dels bandarres. Des de fa uns quants anys, al voltant del 15 de novembre és el diumenge en què els bandarres realitzen la seva última diada de la temporada, i ho fan sempre fora de casa però descarregant-hi els seus millors castells. El 2012, a Badalona, el 5 de 7, el 3 de 7 aiexcat per sota i la primera torre de set descarregada. El 2013 a Gràcia, hi portaven per primera vegada el 4 de 8, i el descarregaven.
Aquest any, a Sant Cugat, han repetit la seva millor diada, amb la torre de set, el 4 de 8 i el 3 de 7 aixecat per sota, a la Diada de la Plaça Octavià el 16 de novembre.

El lloc era preciós. En un ambient de tardor, amb força fred però un cel completament net de núbols, entre colors de tardor i davant el magnífic monestir de la Plaça Octavià, les tres colles van fer una diada que començava amb pilars caminats. Sant Cugat va descartar d’entrada la torre de vuit folrada per falta de gent a la diada. Van començar amb el 4 de 8, que va quedar en carregat a causa d’una canalla massa lenta i un tronc que no va saber aguantar la descarregada del castell. En segona ronda, els gausacas van fer el 5 de 7 sense problemes, i en última ronda van completar el millor castell de la diada; el 3 de 8. Els micacos, per la seva banda, es van atrevir amb dos castells que necessiten molta pinya com són el 5 de 7 i el 7 de 7. Sense l’ajuda de les altres colles no els hauria estat possible portar-los a plaça, doncs no eren prou castellers.
Després de descarregar el 4 de 7 amb agulla, van fer el 7 de 7 i un intent desmuntat de 5 de 7, que van substituir en ronda de repetició pel 3 de 7 amb agulla.

Els bandarres van anar a per totes. El cap de setmana anterior, a la Diada de Tardor que es celebra cada any al Poble Sec, la pluja els va impedir passar de la segona ronda, tot i que anaven preparats també per intentar el 4 de 8. Amb una setmana més d’assaig, van anar a Sant Cugat amb pràcticament totes les garanties per descarregar el Carro Gros. I així va ser! 2 de 7 molt solvent a primera ronda, 4 de 8 descarregat a segona ronda entre crits i eufòria, i 3 de 7 per sota (aquest si, força patit) en tercera ronda.

Comencen les vacances castelleres; fins a finals de gener, i en funció de la tècnica nova, els bandarres deixen d’assajar. Això sí, tenen una fita molt important el divendres 12 de desembre, data en què es reuniran per votar les noves candidatures a Junta i Tècnica (president, cap de colla i els equips respectius) que estaran al capdavant de la colla durant el 2015.

Vídeos: Properament a www.youtube/bandarrestv

LA LLAR D’AFECTATS PER L’ESCLEROSI MÚLTIPLE DISPOSARÀ D’UN LOCAL AL POBLE-SEC

L’Associació Catalana “La Llar” de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple s’ubicarà als baixos d’un edifici situat al carrer de l’Exposició del barri del Poble-sec, que ha estat cedit per l’Ajuntament de Barcelona. Fa unes setmanes va signar-se el contracte de lloguer que formalitzava la cessió d’aquest local a l’associació. D’aquesta manera, es permetrà que l’entitat sense ànim de lucre hostafranquina pugui accedir a un espai de prop de 600 metres quadrats en el qual podrà desenvolupar la seva tasca social i sanitària. El vicepresident de l’Associació Catalana “La Llar” de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple, Tomàs Berenguer, comenta que des de fa anys esperen poder optar d’un equipament més ampli que l’actual situat al carrer Leiva, al barri d’Hostafrancs: “Després de molt de temps buscant un local suficient per nosaltres ara tindrem un que està francament bé”. Berenguer explica que en aquest nou local, de dues plantes baixes, mantindran els espais destinats a activitats que s’han fet fins ara, com la reflexoteràpia, la teràpia ocupacional, la pintura o la ceràmica. En aquestes noves instal·lacions se’n sumaran d’altres com una àrea de descans ja que “l’esclerosi múltiple té una especificitat que fa que les persones es cansin més fàcilment si han d’estar a l’associació tot el dia i per això convé que facin descans”, explica Berenguer. També disposarà d’un menjador, una zona per als professionals i unes oficines.

Per la seva banda, el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, assegura que “ara estem acabant de redactar el projecte per adequar el local a les necessitats de l’associació”. Aquestes obres necessàries per rehabilitar i adequar el local al pla funcional de l’entitat s’iniciaran durant el primer trimestre de l’any vinent i tindran una durada de 6 a 9 mesos. En aquest sentit, Jiménez calcula que l’associació podrà ocupar el nou local durant el darrer trimestre de l’any i que les obres tindran un cost aproximat de 400.000 euros.