Daily Archives: 14 de novembre de 2014

ELS GEGANTS DEL POBLE-SEC ESTRENEN EL SEU NOU NAN “AQUILINO, EL DE LA CANADENCA”

Els Gegants del Poble-sec van presentar dissabte a la tarda una nova figura de la colla, que es diu Aquilino i representa un escura-xemeneies d’una de les fàbriques més emblemàtiques del barri, la Canadenca. De fet, des de les cinc de la tarda es van programar activitats dins la trobada de cultura popular dels nostres barris, el “Fes-te al carrer”, com per exemple, una cercavila que va recórrer des de la plaça dels Ocellets fins a la plaça Navas, passant pel carrer Creu dels Molers i el carrer Magallanes.

Mentrestant, a la mateixa plaça Navas, va tenir lloc una mostra de sardanes, balls de gegants i una actuació de bastoners. Més tard, a les set del vespre va tenir lloc l’actuació de Secsardana i ja al vespre el correfoc infantil, el correfoc adult i de bestiari va concloure la festa al carrer. La presidenta dels Gegants de Poble-sec, Cristina Velasco, explica que aquesta festa es fa cada tres anys al Poble-sec, “és una festa que un any es fa a Sants dins del FirEntitats i un altre a la Marina i el tercer any a nosaltres”. Velasco també destaca l’estrena d’una figura: “Estem estrenant un nan, una figura diferent que la puguin portar, nens, adolescents i grans”, i d’aquesta manera la presidenta defineix aquest nou membre de la família com “una figura polivalent que pugui donar més joc i fa que pugui entrar molta més gent”. Durant la festa al carrer es va poder respirar molt bon ambient, “estem molt satisfets, la plaça fa molt de goig i ara veurem com bategen el nou gegantó” descriu en Màxim, veí del Poble-sec. Entitats del barri van participar en aquesta festa, és el cas dels Castellers del Poble-sec van poder aixecar un pilar envoltats dels sardanistes del Poble-sec. En aquest sentit, en Quique, cap de colla dels Castellers del Poble Sec comenta que “ens agrada fer barri sempre, i com a barri hem vingut a ajudar”. Durant el “Fes-te al carrer” també hi van actuar altres col·lectius com els Gegants de Sants, els Diables de Sants, els Diables del Poble-sec, els Nans de la Pedrera, el Drac de Ciutat Vella, els sardanistes de Sants, el Mosquit Tigre de Can Baró, el Socarrat d’Almoster, els Bastoners d’Esplugues o els del Poble-sec.

NOVEMBRE TEATRAL AL SORTIDOR

Novembre Teatral

Totes les obres es representen a la sala samfaina del Sortidor.

Espectacles gratuïts. Places limitades.

Consulteu el calendari al vincle adjunt.

CLUB ARC MONTJUÏC. TIRADA SOLIDÀRIA

TIRADA SOLIDARIA
Jornada de Portes Obertes

El diumenge 16 de Novembre de 2014 en horari de 9:30 a 14:00 hores el Club Arc Montjuïc organitza, a les instal·lacions del Camp Municipal de Tir amb Arc del Fossat del Castell de Montjuïc (situades molt a prop de la sortida del telefèric), una Tirada Solidària i Jornada de Portes Obertes, al mateix temps que la I Tirada Medieval, amb el objectiu de col·laborar amb l’associació de voluntaris “Confianza Solidaria Sant Martí”.

Disposarem sis dianes on els visitants del Castell, ciutadans i ciutadanes de Barcelona, turistes, amics i familiars dels socis i socies del Club Arc Montjuïc, etc…, podran fer un tast del tir al arc sota la supervisió d’un monitor a canvi d’un donatiu voluntari per a la associació “Confianza Solidària de Sant Martí”.

També es demana a tothom que vulgui col·laborar que porti aliments de llarga caducitat (llegums. conserves, llet, oli, etc…) i roba usada, neta i en bon estat.

Aquesta Jornada de Portes Obertes Solidaria es portarà a terme simultàniament amb la I Tirada Medieval organitzada també pel Club Arc Montjuïc on els arquers i arqueres participants tiraran en un torneig medieval amb vestits inspirats en l’època de l’edat mitja.

“Confianza Solidaria de Sant Martí” es una Associació de voluntaris, sense ànim de lucre. Els voluntaris que treballen per aquesta associació captan menjar de diferents comerços i el reparteixen entre la gent que ho necessita del barri. L’any passat va repartir més de 30 tones d’aliment, així com roba usada en una mitjana de 200 actuacions mensuals.