Daily Archives: 11 de novembre de 2014

CASTELLERS DEL POBLE-SEC. DIADA DE TARDOR

Diada de Tardor (la diada de les Tres Torres passades per aigua)

Castellers del Poble-sec: 4pd4, 2d7
Castellers de la Sagrada Família: 2pd4, 2d7
Castellers de Sant Cugat: 2pd4, 2d7

Els castellers podem fer front a les alçades, a la pressió d’una pinya, als nervis d’un castell límit, a la calor d’una diada a ple Sol a l’estiu, al fred dels assajos en hivern… Però res hi podem fer contra la pluja. Ahir diumenge 9 de
novembre a les 12h va començar la Diada de Tardor, que acabaria al cap d’una hora havent pogut completar només els pilars d’inici i una ronda de castells.

La Diada de Tardor és la segona diada local amb més importància del calendari anual dels bandarres. La primera és la de l’Aniversari, que es celebra cada any el juliol al Carrer Blai. A la Diada de Tardor, que es celebra a principis de novembre, els bandarres hi han portat sempre castells límit, ja que es situa a finals de temporada i és el moment de major forma de les colles. Aquest any, les colles convidades eren els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers de Sant Cugat.

Després dels pilars d’inici, la primera i única ronda de castells de la diada va consistir en tres torres de set descarregades per les tres colles. La que va fer patir més va ser la dels Castellers de la Sagrada Família, tot i que es va
descarregar sense problemes. Sant Cugat té una torre ja habituada a pujar sobre folre. El mèrit més gran se’l van endur els del Poble Sec, que van demostrar una vegada més que tenen una torre de set que demana un pis més.

Els bandarres iniciaven segona ronda intentant tancar una pinya de 4d8 just quan començaven a caure les primeres gotes. Més d’un i més de dos van fer constar el paral·lelisme amb aquell primer carro gros descarregat a Gràcia tot just fa un any, on el temps semblava que anava a jugar també una mala passada als de blau-cel. Amb el positivisme que caracteritza els bandarres, allò s’havia de prendre com un bon presagi! Els ànims, però, van anar decaient a mesura que la pluja s’intensificava. El que havien de ser “5 minuts de marge a veure si afluixa” es van convertir en 10. Quan va semblar que la cosa anava a menys, els del Poble Sec van tancar la pinya, però amb terços col·locats es va fer patent que no deixava de ploure, i que seria massa arriscat tirar amunt el castell límit de la colla. Pocs minuts després es donava la diada per anul·lada i els castellers enfilaven cap a Can Bandarra a refugiar-se de la pluja i a esperar la tradicional escudella de la Diada de Tardor.

Vídeos: Pròximament a https://www.youtube.com/user/bandarrestv

COMENÇA LA RENOVACIÓ DEL PARC DE LES TRES XEMENEIES

Aquesta setmana han començat les obres de remodelació del Parc de les Tres Xemeneies situat al barri del Poble-sec. Concretament, es tracta d’unes obres de renovació integral del parc, que inclou el paviment, mobiliari, il·luminació i jocs infantils. Les obres suposaran una inversió de 611.000 euros i les feines de remodelació duraran uns 6 mesos. Segons explica, Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc, les obres del Parc de les Tres Xemeneies permetrà crear tres noves zones d’usos diferents: “Una anirà destinada a l’àrea de jocs infantils i pistes de petanca, la segona a una àrea de descans i lectura amb bancs i la tercera, més propera al poliesportiu, dedicada a esdeveniments de barri, per fer celebracions i pels que practiquen el skate”. També s’hi instal·larà una guingueta que permetrà la ubicació de lavabos públics i gratuïts.

Aquesta reforma es presenta després d’un temps en el que veïns del barri havien denunciat la situació en la que veien el parc amb problemes incívics i de seguretat. Des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, el seu president, Josep Guzmán s’ha mostrat positiu davant de la reforma “el projecte que finalment s’ha arribat a presentar ha estat signat amb el vist i plau de totes les entitats i veïns del barri, per tant, estem contents”. Guzmán també ha dit que “han demanat augmentar la il·luminació del parc i un xiringuito per que els pares, els nens o els skates puguin prendre quelcom en les terrasses”. En canvi, el president de la Unió de Veïns del Poble-sec, Lluís Martínez no s’ha mostrat satisfet amb la seva instal·lació “ja que no admetem el xiringuito que volen posar dins del parc” ja que des d’aquesta entitat creuen que aquest establiment pot afectar a la “seguretat de les persones ja que serà un niu de brètols i es convertirà en una plaça com la que no volem i no una plaça on hi vagin els nens a jugar”.