Daily Archives: 8 de novembre de 2014

EL DISTRICTE DE SANTS-MONTJUÏC DISPOSARÀ DE 16 LOCALS PER PODER PARTICIPAR A LA CONSULTA DEL 9N

A poques hores pel 9 de novembre, el districte de Sants-Montjuïc s’està organitzant per que la jornada d’aquest proper diumenge evolucioni amb total normalitat i els santsencs i santsenques puguin participar als locals de participació amb tota la seguretat. De fet, en tot el districte tercer s’habilitaran un total de 16 espais. Al barri de la Bordeta s’instal·laran 15 meses al Centre Educatiu Proa i 9 meses a l’Escola Sant Medir. Pel que fa al barri de la Font de la Guatlla s’obrirà l’Institut XXV Olimpíada on hi hauran 12 meses operatives. Al barri de la Marina es podrà anar a participar al Centre d’Educació Especial Nostra Senyora de Montserrat on hi hauran 8 meses, a l’Escola Barkeno on n’hi hauran 5 meses i a l’Escola Seat on s’instal·laran 8 meses. Els veïns i veïnes del Poble-sec podran participar al Centre Educatiu Sant Pere Claver on hi hauran 7 meses, a l’Escola Carles I que comptarà amb 10 i l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer amb 10 també. Des del barri de Sants s’habilitaran 5 espais. Concretament a l’Escola Barrufet amb 12 meses, a l’Escola Oficial d’Idiomes Barcelona V Sants amb 7 meses, a l’Escola Perú amb 8 meses, a l’Institut Emperador Carles amb 9 meses i a Maristes Sants – Les Corts amb 13 meses de participació. Per acabar la llista de locals de participació, el barri de Sants-Badal tindrà l’Escola Lluís Vives i l’Institut Lluís Vives amb 6 i 7 meses respectivament. Per que la jornada pugui transcorre amb normalitat l’Ajuntament de Barcelona amb el suport de la Guàrdia Urbana garantiran la seguretat dels ciutadans. Al districte de Sants-Montjuïc, “tres locals de participació estaran coberts per patrulles de la Guàrdia Urbana i la resta pels Mossos d’Esquadra”, assegura Francesc Jiménez gerent del Districte de Sants Montjuïc. Jiménez també ha comunicat que “es podrà disposar de les dades del procés participatiu durant la setmana que ve”.

Des dels diferents grups municipals del districte de Sants-Montjuïc hi ha divergència en les opinions alhora de dir si finalment s’habilitaran urnes o no aquest diumenge. A més, també han informat de la seva posició en el cas que hi anessin a participar. En aquest sentit, des de CiU el seu conseller-portaveu al districte, Francesc Xavier Esteve ha assegurat que “en principi es posaran les urnes per anar a participar, expressar el que creus i el que penses” i també ha confirmat la seva acció d’anar a votar “aniré a votar i evidentment votaré sí i sí, per què és el que crec i el que penso”. En canvi, Albert Deusedes, conseller-portaveu del PSC al districte, ha expressat el seu dubte davant si hi haurà urnes o no als locals ja que “es fa difícil el que passarà ja que cada hora les coses canvien de la nit al dia”. Deusedes, però s’ha mantingut oposat a anar a participar ja que segons ell, “això no es cap consulta, és un acte participatiu i electoral dels partits pro consulta”. Per la seva banda, Cristòfol Ortolà, conseller-portaveu d’ICV-EUiA al districte espera que “la gent pugui anar a expressar el seu vot sigui el que sigui, qualsevol posicionament és legítim” i s’ha assegurat que ell mateix participarà: “aniré a votar a l’Escola Barrufet i marcaré els dos sí a la papereta”. Des del grup popular, José Antonio Calleja, conseller-portaveu del PP al districte s’ha mostrat contrari al procés participatiu d’aquest diumenge i per tant no hi anirà a votar: “no tinc intenció en participar, ja que és un procés que no està dins de les normatives i de les lleis que ens hem dotat”, tot i que ha respectat “a la gent que anirà a participar en aquesta consulta”. Finalment, des del grup d’ERC al districte, Jordi Suñé ha expressat la seva posició a favor “d’una manera o altra es posaran les urnes i per tant anirem a votar i personalment ho faré amb un sí i sí claríssim”. Suñé ha volgut fer una crida a tothom per “que s’animin sense mandra i si han de votar que no, que hi vagin també, ja que hem de gaudir d’un dia especial on tothom podrà votar pel futur del nostre país”.

Aquest és el llistat complet dels centres de participació situats als nostres barris:

-Centre Educatiu Sant Pere Claver, c. Vilà i Vilà 14 (el Poble-sec), 7 meses

-Escola Carles I, passeig de l’Exposició 1 (el Poble-sec), 10 meses

-Escola Mossèn Jacint Verdaguer, c. de Lleida 32 (el Poble-sec), 10 meses

-Centre Educatiu Proa, c. d’Almeria 57 (la Bordeta), 15 meses
-Sant Medir, c. de la Constitució 15 (la Bordeta), 9 meses
-Institut XXV Olimpíada, c. Dàlia s/n (la Font de la Guatlla), 12 meses
-Centre d’Educació Especial Nostra Senyora de Montserrat, c. del Bronze 18 (la Marina), 8 meses
-Escola Barkeno, c. del Cisell 15 (la Marina), 5 meses
-Escola Seat, c. de la Mecànica 24 (la Marina), 8 meses
-Escola Barrufet, c. del Vapor Vell 7 (Sants), 12 meses
-Escola Oficial d’Idiomes Barcelona V Sants, c. dels Comtes de Bell-lloc 86 (Sants), 7 meses
-Escola Perú, c. de Sagunt 92 (Sants), 8 meses
-Institut Emperador Carles, c. Enric Bargés 9 (Sants), 9 meses
-Maristes Sants – les Corts, c. del Vallespir 160 (Sants), 13 meses
-Escola Lluís Vives, c. de Canalejas 107 (Sants-Badal), 6 meses
-Institut Lluís Vives, c. de Canalejas 107 (Sants-Badal), 7 meses

També podeu consultar un llistat que han elaborat voluntaris de Sants-Montjuïc per la Independència de tots els carrers del barri i el locals de participació que els correspon al següent enllaç.

POBLE-SEC PER LA INDEPENDÈNCIA INFORMA

INFORMACIÓ SOBRE EL 9N

A part dels tres col·legis del barri:
•Escola Carles I, al passeig de l’Exposició, 1
•Centre Educatiu Pere Claver, al carrer de Vila Vilà, 14
•Escola Jacint Verdaguer, al carrer de Lleida, 32.

hi ha un enllaç que ens informa sobre el nostre punt de votació (mesa inclosa): http://www.participa2014.cat/onpucparticipar/

També hi ha un altre enllaç que serveix per generar un cartell que dóna el col·legi que pertoca a una finca concreta. Així es pot imprimir per penjar, com a información, als veïns de la seva escala: https://participa9n.araeslhora.cat/

FEST-TE AL CARRER

Dissabte, 8 de noviembre, des de les 5 de la tarda:

17h. CERCAVILA: Pl.Ocellets, Creu dels Molers, Magalhaes i plaça Navas.

A la plaça NAVAS:

17h a 18,30h. MOSTRA DE SARDANES, BALL DE GEGANTS I ACTUACIÓ DE BASTONERS.

18.30h. Estrena d’una nova figura d’imatgeria.

19h. SECSARDANA

20H a 22H. CORREFOC INFANTIL, CORREFOC ADULT I BESTIARI.

PRESENTACIÓ DEL NOU GEGANT DEL POBLE-SEC

Els geganters i Grallers del Poble-sec es complauen a convidar-vos a l’estrena de la nova figura d’imatgeria festiva dels Gegants del Poble-sec.

L’acte tindrà lloc el dissabte 8 de novembre, a 2/4 de set de la tarda, a la Plaça Navas.