Monthly Archives: novembre 2014

L’ESCOLA DEL BOSC I JOSEP ROMEU REBEN LA MEDALLA D’OR DE BARCELONA

Més d’una vintena d’entitats i ciutadans de la ciutat van rebre, ahir al vespre al Saló de Cent de Barcelona, la medalla d’honor atorgada per l’Ajuntament. Entre elles, Sants-Montjuïc va premiar a l’activista bordetenc, Josep Romeu, i a l’escola de Bosc de Montjuïc pels seus 100 anys d’història educant als joves a respectar el medi ambient.

L’alcalde de Barcelona, Xaver Trias, va presidir l’acte i va voler felicitar a tots els guardonats, persones i entitats, distingits per la seva “contribució al desenvolupament civil, social i cultural de la ciutat de Barcelona”. Trias també va remarcar que els guardonats “encarneu la tenacitat, la il·lusió, la creativitat, la innovació i la passió per fer la feina ben feta. Amb la vostra tasca diària contribuïu a enfortir Barcelona i fer-la més gran”. Trias també va referir-se a l’escola de Bosc de Montjuïc valorant els seus cent anys d’història: “Cent anys dedicat a la formació dels infants en els valors de l’esforç la catalanitat i el respecte al medi ambient”.

L’altre guardonat dels nostres barris, Josep Romeu, president de l’Associació d’Amics de la Bordeta i activista veïnal dels nostres barris, va néixer l’abril de 1933 i va començar treballant de forner a l’epoca de la postguerra de ben jove i va arribar al barri de la Bordeta fa 54 anys quan es va casar amb la seva dona que era veïna del carrer Alpens. Un cop casat i al barri la major part de la seva activitat professional la va desenvolupar a l’Hispano Olivetti que fabricaven màquines d’escriure. Hi va estar 31 anys fins que el van prejubliar als 57 anys. Actualment i des de fa 14 anys és el president de l’Associació Amics de la Bordeta. Previament va inciar la seva vida associativa a principis dels 90 a la Comissió de Veïns de la Bordeta del Centre Social de Sants amb campanyes com la reivindicació de l’actual CAP provisional de Bordeta Magòria o la Coordinadora d’Urbanisme del Secretariat d’Entitats. També va participar durant molts anys al carnaval de Sants amb l’Associació de Veïns de Badal, Brasil i la Bordeta i des dels seus inicis va ser un dels impulsors de Sants 3 Ràdio, on fa tertúlia cada dilluns des de fa més de 15 anys. Voluntari de la Creu Roja, ha centrat els seus esforços en el col·lectiu de la gent gran i acompanyant a persones amb discapacitat a viatges arreu de l’estat. També és soci de la Colla de Sant Medir i participa cada any en l’organització d’aquesta festa al barri.

A l’acte també hi van ser presents els guardonats, els tinents d’alcalde, Joaquim Forn i Maite Fandos; el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí qui va fer l’anotació i justificació de les Medalles d’Honor de Barcelona; i membres dels grups municipals. Martí, va assegurar que l’Ajuntament de Barcelona “vol reconèixer la tasca de les persones entitats i institucions que fomenten els valors que va projectar Barcelona, com a capital de Catalunya, per exemple, valors com l’excel·lència, l’esforç la solidaritat i el compromís amb la ciutat i les persones”.

L’Acte va estar conduït per Fèlix Monclús i Núria Paricio, directora de la Fundació Tot Raval qui va fer un agraïment en nom de tots els guardonats i va destacar el valor de la ciutadania, “una ciutadania que malgrat les dificultats, la crisi i les retallades continua dia a dia la seva tasca d’ajudar als altres i de construcció conjunta d’aquesta ciutat que tant estimem i que és l’orgull de tots i totes dels que treballem aquí”.

DO D’ACORDS: DOBLE FUNCIÓ ELS DIES 3 I 4 DE DESEMBRE

L’orquestra ‘Do d’Acords’ debuta a l’escenari d’El Molino en un concert de música de cambra que es repetirà l’endemà al Centre Cultural Albareda

Primera sessió del concert
Lloc: Teatre d’El Molino (C/Vila i Vilà, 99)
Data: Dimecres 3 de desembre (19h.)

Segona sessió del concert
Lloc: Centre Cultural Albareda (C/ Albareda, 22-24 )
Data: Dijous 4 de desembre (19h.)

•L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, ‘Do d’Acords’, és un projecte sociocultural de l’associació Integrasons, que acumula anys d’experiència en la creació musical comunitària dels infants d’entorns desfavorits i que compta amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc
•En aquesta ocasió ‘Do d’Acords’ aposta per un concert de doble sessió amb un format nou: sis grups de cambra de multipercussió interpretaran música creada a partir de diferents vídeos que es projectaran en temps real
•L’espectacle que acollirà l’emblemàtic escenari d’El Molino es repetirà amb el mateix format un dia després al Centre Cultural Albareda, un segon concert que impulsa el projecte Espai Avinyó, una de les línies d’acció del Programa BCN Interculturalitat

L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, ‘Do d’Acords’, celebra el proper 3 de desembre un concert molt especial i innovador a l’emblemàtic teatre d’El Molino (19h.). L’espectacle, impulsat per l’associació Integrasons amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, aposta per un format de cambra, especialment dissenyat per l’ocasió. Els músics de l’orquestra es dividiran en sis grups que aniran oferint les peces musicals que acompanyaran vídeos que es projectaran en temps real al monitor del teatre.

L’orquestra estarà dirigida pel director del projecte i de l’associació Integrasons, Pablo Persico, i interpretarà les seves pròpies creacions. Els integrants de ‘Do d’Acords’ són alumnes dels centres públics del Poble-sec, com ara les escoles CEIP Jacint Verdaguer i CEIP Carles I; els instituts IES Consell de Cent i IES XXV Olimpíada, a més dels adolescents de l’entitat social espai 12@16. Molts dels seus presenten unes necessitats acadèmiques, psicològiques i emocionals específiques i, a través de la música, milloren diferents aspectes del seu desenvolupament personal i social i, en conseqüència, el seu rendiment escolar.

Aquest any el projecte en suma cinc al barri del Poble-sec i prop de 700 alumnes han passat pels bucs d’assaig del Centre Cultural Albareda, seu del projecte. El concert a un teatre com El Molino suposa un pas endavant més d’aquest projecte socioeducatiu, que té per missió superar les fronteres culturals i econòmiques entre els alumnes de l’orquestra i la resta del veïnat i el seu entorn i apropar a través de l’art diferents entitats, projectes i equipaments.

L’endemà de l’espectacle d’El Molino, ‘Do d’Acords’ oferirà una segona edició al Centre Cultural Albareda, un concert que repetirà el format de música de cambra i multimèdia del dia anterior. Aquest bis és possible gràcies a la col·laboració de l’Espai Avinyó-Llengua i Cultura, que incorpora l’orquestra a la seva programació d’activitats culturals impulsades per la Direcció de Serveis d’immigració i Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL).

Tant el concert d’El Molino com la repetició al Centre Cultural Albareda serviran per mostrar la música que s’ha creat de forma comunitària entre els alumnes de l’orquestra. Una doble ocasió immillorable per constatar el resultat del treball realitzat, on cada petit músic ha aprés a través de la multipercussió diferents recursos per a la composició cinematogràfica. Cada un dels sis grups estarà acompanyat pels percussionistes professionals Ivan Herranz i Aitziber Olabarri.

L’entrada per a la funció és lliure i gratuïta, però cal demanar entrada prèviament a info@integrasons. Els mitjans que ho desitgin podran enregistrar fotografies i gravacions i concertar entrevistes amb els protagonistes prèvia petició al correu electrònic premsa@integrasons.com.

EL POBLE-SEC ENGEGA ELS LLUMS DE NADAL DE SANTS-MOTJUÏC

Si aquest cap de setmana us heu pogut passejar pels principals eixos comercials del districte de Sants-Montjuïc us haureu adonat que ja és Nadal. De fet, des de divendres al vespre què és quan va tenir lloc la festa d’encesa de les llums de Nadal del als nostres barris, que cada any se celebra a un eix comercial diferent i que enguany va omplir d’activitats la plaça de Santa Madrona, al barri del Poble-sec. Des de quarts de sis de la tarda van realitzar-se tallers infantils i música ambient que va acabar amb una xocolatada. A més, de manera simultània i pels carrers del voltants una cercavila amb batucada, geganters i xanquers també van actuar per celebrar l’arribada del Nadal.

Manel Tort, president de l’Associació de Comerciants del Poble-sec – Paral·lel va obrir el discursos assegurant que l’encesa és “el preludi d’uns dies entranyables, d’estar amb la família i no deixa de ser un acte pel nostre comerç”. També va destacar que “treballem cada dia per què el comerç de proximitat o petit comerç mantingui la professionalització, el servei i la qualitat que té i perquè els nostres clients quant surtin de les botigues estiguin contents”.

És el segon any que s’encenen llums de Nadal al barri del Poble-sec i el cinquè que s’encenen al Paral·lel i, tot i que Tort creu que les llums d’enguany són molt boniques ha desitjat que de cara a l’any vinent “tinguem més llums i més comerç de proximitat”.

Durant l’acte de benvinguda de les festes de Nadal també hi va ser present el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí qui va remarcar que “amb aquests petits actes volem fer que el Nadal siguin festes lligades a la família i al mateix temps al comerç de proximitat ja que fa un esforç molt gran amb moltes dificultats”.

També hi van ser presents representants d’entitats del districte, com la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, l’Associació de Comerciants de La Marina, Sants Establiments Units, el Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, l’Associació de Comerciants de Creu Coberta o la Consellera de Comerç del Districte de Sants-Montjuïc, Núria Izquierdo.

GRAN RECAPTE D’ALIMENTS A CATALUNYA 2014

Un any més la Fundació Banc dels Aliments organitza la campanya de recollida Gran Recapte d’Aliments a Catalunya 2014. Bona Voluntat en Acció torna a col·laborar-hi i necessitem voluntaris per organitzar un punt de recollida d’aliments a un supermercat.

L’objectiu d’aquest any és superar a Catalunya els 3.000.000 Kg recollits, gràcies a la feina de 20.000 persones voluntàries. Així les entitats podrem donar suport amb aliments a la gent més necessitada, que no para de créixer. És per això que és necessari que entre tots ho donem tot per lluitar contra la fam d’aquí.

La campanya d’enguany es celebrarà els dies 28 (divendres) i 29 (dissabte) novembre a supermercats i mercats d’arreu de Catalunya.

Com cada any, Bona Voluntat en Acció col·labora en aquesta campanya recollint aliments. El lloc de recollida que ens han assignat es al mateix barri del Poble-sec, el SUPERMERCAT LIDL del carrer Vilà-i-vilà nº 35-37, a un minut del Paral·lel.

Hem previst cobrir els torns amb 2 ó 3 persones i en els següents horaris:

Divendres 29 de novembre
De 9h a 12h
De 12h a 15h
De 15h a 18h
De 18h a 21h

Dissabte 30 de novembre
De 9h a 12h
De 12h a 15h
De 15h a 18h
De 18h a 21h

Els interessats ens heu d’enviar un correu electrónic a voluntariat@bonavoluntat.org, indicant nom, DNI, telèfon i e-mail de contacte i torn/s sol·licitat/s.

La funció dels voluntaris és convidar als clients del supermercat a fer donacions, rebre-les i col·locar-les en grans caixes que estaran preparades. Us demanem la vostra col·laboració per fer algun d’aquests TORNS i que així, entre tots, aquest any recollim molts més aliments per ajudar a qui més ho necessita!! Del total d’aliments recollits el Banc els centralitzarà i els repartirà a entitats com la nostra que fem la distribució directe a famílies que ho necessiten.

En el següent enllaç podeu veure un video promocional realitzat pel Banc dels Aliments de com va funcionar la recollida d’aliments de portes cap endins: http://youtu.be/3pCQm95fRWE

Bona Voluntat en Acció
Roser, 99 baixos
Tel. 93 441 93 61

OL’GREEN NOMINAT AL PREMIS ARC

El grup vocal Ol’Green ha estat nominat als premis ARC, com a grup revelació 2014.

Dóna’ls suport amb el teu vot perquè en siguin els guanyadors!

La pàgina web on s’ha de votar es:
http://www.lavanguardia.com/concursos/20141112/54419194314/vota-artista-musical-revelacion-catalunya-premios-arc.html

Recordeu que la votació finalitza el 30 de novembre a les 12.00 h., voteu abans d’aquest termini i que Ol’Green tingui molta sort.

BALANDRA, PROJECTES ESCÈNICS

El Centre Cívic El Sortidor presenta una convocatòria de suport a les arts escèniques, Balandra. Balandra està obert a totes les persones, companyies, entitats i col•lectius que presentin un projecte de qualsevol disciplina artística dins del camp de les arts escèniques. Oferim cessions d’espai amb format de residència de fins a un any de durada i la presentació de l’espectacle dins de la programació cultural del Centre Cívic.

Aquest projecte neix de la necessitat d’oferir el suport a la creació artística i té com a objectius fomentar la creativitat escènica, i facilitar el desenvolupament dels projectes artístics per fusionar la creació i difusió de la cultura i oferir el Centre Cívic com un espai obert i cultural de referència al barri i a la ciutat.

Balandra, dóna suport a la creació i exhibició dels projectes creatius, té com a finalitat el disseny d’una nova programació cultural escènica de periodicitat trimestral.

Inici d’inscripció: 01/09/2014
Fi d’inscripció: 30/11/2014

COSIDORES A BTV

Avui, al blog Acompanyament de la Gent Gran, ens mostren el vídeo que Btv va realitzar per l’activitat de les Cosidores amb el projecte Baixem al carrer. Poble-sec, esperem que us agradi!

AFECTACIONS DE TRÀNSIT PEL TROFEU INTERNACIONAL CIUTAT DE BARCELONA. GRAN PREMI JEAN BOUIN

Amb motiu de la celebració de diferents curses al Parc de Montjuïc, passem a detallar-vos la informació:

65 Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. 91 Gran Premi Jean Bouin. 32 Trofeu Escolars Generalitat de Catalunya. 29 Premis Promeses Diputació de Barcelona – Diumenge 23 de novembre de 2014 de 9h a 13.30h aprox.

Circuits:
Cursa Open: Urbà (Circuit urbà 5.000m): av. Francesc Ferrer i Guàrdia amb Mèxic – av. Rius i Taulet – Lleida – Tamarit – Entença – Gran Via CC, calçada central (entre Rambla Catalunya i pg. de Gràcia pel costat mar) – pl. Tetuan – pg. Sant Joan (costat Llobregat) – Ausiàs Marc – Bruc – rda. Sant Pere – pg. Sant Joan – pg. Lluís Companys (andana central) – línia d’arribada.

Cursa Open: Urbà (Circuit urbà 10.000m): av. Francesc Ferrer i Guàrdia amb Mèxic – av. Rius i Taulet – Lleida – Tamarit – Entença – Gran Via CC, calçada central (entre Rambla Catalunya i pg. de Gràcia pel costat mar) – pl. Tetuan – pg. Sant Joan (costat Llobregat) – Ausiàs Marc – Bruc – rda. Sant Pere – pg. Sant Joan – pg. Lluís Companys (calçada Llobregat) – pg. Pujades (calçada muntanya) – pg. Picasso (calçada Llobregat) – av. Marquès de l’Argentera (calçada muntanya) – Pla de Palau (costat muntanya) – pg. Isabel II (calçada bus) – pg. Colom (calçada bus) – pl. Portal de la Pau (costat muntanya) – pg. Josep Carner (calçada muntanya) – pl. Drassanes (costat muntanya) – av. Paral·lel (calçada Besòs) – Tamarit – Lleida – Segons Jocs Mediterranis – c. Guàrdia Urbana – av. Rius i Taulet – av. Francesc Ferrer i Guàrdia amb Mèxic- línia d’arribada.

Circuit A: Parc de Montjuïc (recorregut de 1.150 metres): av. Rius i Taulet amb av. Reina Maria Cristina – av. Rius i Taulet – Guàrdia Urbana – pl. Carles Buïgas – pl. Josep Puig i Cadafalch – calçada Fundació Mies van der Rohe – av. Francesc Ferrer i Guàrdia – av. Reina Maria Cristina – línia d’arribada.

Circuït B: Parc de Montjuïc (recorregut de 1.450 metres): av. Rius i Taulet amb l’av. Reina Maria Cristina – av. Rius i Taulet – c. Guàrdia Urbana – Segons Jocs del Mediterranis (en sentit contrari a la circulació) – Maria Montessori (en sentit contrari a la circulació) – pg. Santa Madrona – c. Guàrdia Urbana – pl. Carles Buïgas – pl. Josep Puig i Cadafalch – calçada Fundació Mies van der Rohe – av. Francesc Ferrer i Guàrdia – av. Reina Maria Cristina – línia d’arribada.

Circuït A + B: Parc de Montjuïc (recorregut de 2.400 metres): av. Rius i Taulet amb av. Reina Maria Cristina – av. Rius i Taulet – Guàrdia Urbana – pl. Carles Buïgas – pl. Josep Puig i Cadafalch – calçada Fundació Mies van der Rohe – av. Francesc Ferrer i Guàrdia – av. Rius i Taulet – c. Guàrdia Urbana – Segons Jocs del Mediterrani (en sentit contrari a la circulació) – Maria Montessori (en sentit contraria a la circulació) – pg. Sta. Madrona – c. Guàrdia Urbana – pl. Carles Buïgas – pl. Josep Puig i Cadafalch – calçada Fundació Mies van der Rohe – av. Francesc Ferrer i Guàrdia – av. Reina Maria Cristina – línia d’arribada.

Circuït Jean Bouin: Parc de Montjuïc (recorregut de 3.300 metres): av. Reina Maria Cristina (davant la pl. de l’Univers) – av. Rius i Taulet – c. Guàrdia Urbana – pg. Santa. Madrona – av. dels Montanyans (per darrera del Palau Nacional) – Mirador del Palau Nacional – av. dels Montanyans – pl. Sant Jordi – av. Francesc Ferrer i Guàrdia – av. Reina Maria Cristina – línia d’arribada.

Horaris:
Curses Open 5 i 10km de les 9h a les 10.30h
Curses circuit “Jean Bouin” (4 curses) de les 10.50h a les 12.05h
Curses circuits A, B i A+B (9 curses) de les 12.05h a les 13.30h

Prohibició d’estacionaments
Es prohibirà l’estacionament de vehicles des de les 06.00 hores del dissabte 22/11 fins a les 15h del diumenge 23/11:
– Av. Reina Maria Cristina, ambdós costats.
– Av. Rius i Taulet, de l’av. Ma Cristina a Guàrdia Urbana (ambdós costats).
– Av. Francesc Ferrer i Guàrdia (costat mar) des de la calçada d’accés al Pavelló Mies van der Rohe fins a l’av. Ma Cristina.

Es prohibirà l’estacionament de vehicles el diumenge 23/11 des de les 06.00 fins a les 15.00h als següents llocs:
– Guàrdia Urbana, tot el carrer (ambdós costats).
– Pl. Josep Puig i Cadafalch, tota, i calçada Fundació Mies van der Rohe (costat mar).
– Segons Jocs Mediterranis.
– Maria Montessori.
– Pg. Santa Madrona entre Guàrdia Urbana i Lleida.
– Guàrdia Urbana, esplanada davant Segons Jocs Mediterranis (pl. les Viudes).
– Av. dels Montanyans, ambdós costats, inclòs part posterior i laterals del Palau Nacional.

A més, el diumenge 23/11, des de les 6h fins a les 11h, es prohibirà l’estacionament de vehicles, inclús motos a la vorera, en tot l’itinerari de la cursa Open:
– Tamarit de Lleida a l’av. Paral·lel (ambdós costats).
– Entença de l’av. Paral·lel a Gran Via de CC (costat Llobregat).
– Ausiàs Marc de pg. de Sant Joan a Bruc (ambdós costats).
– Bruc d’Ausiàs Marc a rda. de Sant Pere (ambdós costats).
– Rda. de Sant Pere de Bruc a pg. de Lluís Companys (costat mar).
– Pg. de Lluís Companys de Trafalgar a pg. de Pujades( costat Llobregat).
– Pg. de Pujades (costat muntanya) del pg. Lluís Companys a pg. Picasso.
– Pg. de Picasso de pg de Pujades a av. Marquès de l’Argentera calçada central (costat Llobregat).
– Av. Marquès de l’Argentera, (costat muntanya), de pg. de Picasso a Pla de Palau.
– Av. Paral·lel de la pl. Drassanes a Tamarit (costat Besòs).
– Lleida de Tamarit a Ricart (costat Besòs).

Es permetrà l’estacionament d’uns 15 vehicles de persones amb mobilitat reduïda a l’av. de la Reina Maria Cristina (costat Llobregat), entre pl. Espanya i les Torres Venecianes.

Talls de trànsit
– A les 14h del dissabte 22/11, es tallarà l’av. Ma Cristina.
– A les 6.30h del diumenge 23/11, es tallarà l’av. Francesc Ferrer i Guàrdia, des de Mèxic fins a l’av. Ma Cristina, i av. Rius i Taulet, de l’av. Ma Cristina fins a c. Guàrdia Urbana.
– Es preveu l’obertura al trànsit de l’av. Rius i Taulet i av. Ma Cristina a les 17h.

Principals desviaments
Circuit Jean Bouin
– Av. de l’Estadi / Jocs del 92: els vehicles que circulun per la calçada descendent de l’av. Estadi seran desviats per Jocs del 92-
– Pg. Santa Madrona: es tallarà el trànsit en sentit descendent des de l’av. Estadi.

Divisió de calçades

Cursa Open
– Pl. Drassanes: es dividirà amb cons el costat Besòs–muntanya, deixant tres carrils pels corredors i la resta pels vehicles.
– Av. Paral·lel (entre Palaudàries i rda. de Sant Pau, i entre Jaume Fabra i Vallhonrat): es subdividirà la calçada per la doble línia contínua, reservant la calçada ascendent, direcció pl. Espanya, per als corredors i la calçada descendent, direcció pl. Drassanes, per als vehicles.
– Lleida (entre Tamarit i av. Rius i Taulet): es subdividirà la calçada deixant dos carrils al costat Llobregat (un ascendent i un descendent) per donar accés a la Guàrdia Urbana, pàrquing i hotel. Es col·locaran els cons desprès de la sortida de cursa Open de 10 km i es retiraran una vegada finalitzada aquesta cursa.

Curses A, B, A+B i Jean Bouin
-Guàrdia Urbana: entre Joaquim Blume i av. Rius i Taulet es subdividirà la calçada per la doble línia continua, reservant la calçada Besòs per l’accés al pàrquing dels vehicles policials.

Cursa Jean Bouin
– Av. Francesc Ferrer i Guàrdia: es dividirà amb cons per la doble línia continua entre el Polvorí i la pl. Sant Jordi, els corredors aniran per la calçada descendent i els vehicles per l’ascendent.
– Pg. Santa Madrona: es dividirà amb cons per la doble línia continua entre Lleida i l’av. dels Montanyans, el trànsit procedent de Lleida i del pg. de l’Exposició anirà pel costat esquerre de la calçada (en sentit contrari). Els corredors aniran pel costat dret de la calçada.

RUA XIC DEL DIA 22 – ENTRADES

Volem recordar a tothom que aquest dissabte es fa l’espectacle XIC, a partir de les 11.00h a la plaça de Santa Madrona.

CAL RESERVAR ENTRADES perquè l’aforament és limitat.

Podeu fer la reserva vosaltres mateixos al link següent:

https://docs.google.com/forms/d/1Zx0otFuI2WzWRaO5KtWRADR8R62F3M2HR8-D0nXUSkg/viewform

Així, cadascú pot reservar les que necessiti també per la seva família i amics.

Cadascú haurà d’anar a recollir les seves entrades a les 11h, a la taula de tiquets que estarà a la plaça. La reserva només es manté fins les 11.20 h. A partir d’aquesta hora, aquelles entrades que no s’hagin recollit es donaran a la gent que vingui sense reserva.

En cas que plogués (esperem que no), l’espectacle del Museu d’Arqueologia es faria igualment, però les entrades es donarien a la porta del Museu.

Us hi esperem!

ACTE D’ENCESA DELS LLUMS DE NADAL

El dia 21 de noviembre s’encendrà l’enllumenat de Nadal dels carrers de Barcelona, fins al dia 6 de gener de 2015.

Per celebrar-ho es farà una cercavila prèvia, a les 17.45h, iniciant a la plaça dels Ocellets, avinguda del Paral·lel, Jaume Fabra, plaça Navas, Bòbila, Mare de Déu del Remei, Grasses i plaça de Santa Madrona, cap a les 18.30h

L’encesa oficial de llums del districte de Sants-Montjuïc es farà a la plaça de santa Madrona, a les 19h.