Daily Archives: 30 de setembre de 2014

EL DISTRICTE SUSPÈN LA TRAMITACIÓ DE LLICÈNCIES AL POBLE-SEC

L’Ajuntament de Barcelona ha suspès la tramitació de llicències i de comunicats al barri del Poble-sec. Es tracta de d’una suspensió que té com a objectiu iniciar la redacció del Pla Especial d’Establiments de Pública Concurrència. Jordi Martí, regidor del Districte de Sants Montjuïc ha afirmat que “ja fa mesos que des del Districte estem treballant per intentar tenir eines que ens permetin gestionar aquest increment d’oferta a la restauració”. L’augment de l’activitat pública dels establiments de concurrència pública afecta sobre la vida veïnal com és la necessitat de descans de les persones que viuen al barri del Poble-sec, “això genera problemes de convivències en dies puntuals”, i per això, “necessitem alguna eina més, per començar aquesta suspensió de llicències”. Martí també ha assegurat que “l’objectiu és garantir la bona convivència que en alguns moments té esquerdes”. El regidor del Districte ha deixat clara la seva actuació: “Tenim l’obligació de garantir la seguretat jurídica dels operadors, de les empreses i de les persones que es guanyen la vida i donen riquesa al barri”

En relació a les actuacions que el Districte de Sants-Montjuïc ha portat a terme, Martí ha detallat que una d’elles ha estat “la limitació horària dels establiments de venda de beguda i menjars menors als 150 metres quadrats de superficie”. Aquests establiment tanquen a les 11 de la nit com a màxim. Es tracta d’una mesura que intenta limitar l’oferta, els comportaments incívics i l’excés de venda d’alcohol. Martí també ha comentat que es donarà un temps de marge, d’un any, per elaborar “un pla d’usos que reguli aquesta oferta de restauració”, ja que, “amb aquesta suspensió volem endreçar-ho, per evitar excessos, abusos i incivismes”.

La suspensió afecta tot el barri del Poble-sec, excepte algunes parcel·les situades amb front a l’Avinguda Paral·lel, amb l’excepció de les edificacions independents situades en carrers en relació a l’Avinguda Paral·lel, com són els edificis situats als carrers Lleida 3, Tamarit 79-81 i 83, Concòrdia 4, Tapioles 1-13 i Poeta Cabanyes 2-12.

TEATRE X A JOVES DEL POBLE-SEC

L’Associació Marabal amb col·laboració amb altres entitats ofereix cursos i activitats per a joves del barri del Poble-sec (Sants Montjuic i Sant Antoni).

1. Teatre Social Poble a Sac. Dilluns de 18.30 a 20.00h. Centre Cívic el Sortidor. De 12 a 17 anys. Inici 6 d’octubre. Gratuït.

2. XIC: Taller Rua. Dimarts de 18.00 a 20.00h. Centre Cívic el Sortidor. Totes les edats. Inici 16 de setembre. Gratuït.*

3. XIC: espectacle al MAC, apuntat als assajos. Dimecres de 19 a 21 hores i divendres de 17 a 19 hores. Centre Cultural Albareda. Gratuït.*

4. Teatre, Escola Arts Escèniques. Dilluns de 18.00 a 19.30h. Centre Marabal. De 14 a 17 anys. Inici 13 d’octubre. Consultar preus.

*XIC: vine el dimarts 16 de setembre a les 18 hores en el Centre Cívic el Sortidor per començar a crear i participar!