LES ENTITATS DE SANTS-MONTJUÏC, A LA 19a MOSTRA D’ASSOCIACIONS DE BARCELONA

Entitats i associacions del Districte de Sants-Montjuïc s’han reunit durant les festes de la Mercè a la plaça de Catalunya en motiu de la 19a Mostra d’Associacions i Entitats de Barcelona, per on hi van passar més de 120.000 persones. Enguany, la nostra ciutat ha estat escollida capital europea del voluntariat. Sants-Montjuïc compta amb moltes entitats i associacions que de manera altruista treballen des de tots els àmbits donant resposta als problemes i necessitats de la nostra societat, i així ho van voler destacar dimecres al matí durant un debat que va organitzar la ràdio de Sants-Montjuïc, Sants 3 Ràdio, a l’estand de Torre Jussana a la mateixa plaça Catalunya. Lluïssa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, explica que “una de les tasques és coordinar més de 300 entitats i ajudar-les en tot el suport que calgui”. El Secretariat també compta amb diferents projectes com la Taula Social que serveixen “per donar més cohesió i d’aquesta manera, fent xarxa i fent pinya s’aconsegueix molt més”, expressava Erill. Lluïsa Puiggardeu, membre del Grup de Solidaritat contra l’Atur i la Marginació de la Parròquia de Sant Medir, que compta amb més d’una vintena de voluntaris, creu que “el més important en la nostra societat i al barri és poder lluitar per la cohesió social, sense marginació i tenir feina”.

Avismon Catalunya, present a la mostra, va néixer fa 18 anys i es troba situada a Sants i atenen a persones grans amb necessitats econòmiques . Magdalena Blasco, directora d’aquesta fundació comenta que “atenem a persones solteres, vídues, sense recursos econòmics i amb solitud bastant gran”. Des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec també treballen en el suport social pels veïns del Poble-sec, tant a nens, adults i a gent gran. Pel que fa les persones grans, Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, detalla: “Tenim dos projectes per a l’acompanyament de gent gran que combat la solitud de les persones grans i un altre que combat la falta de mobilitat d’aquestes”.

La Festa Major de la Mercè ha finalitzat també als nostres barris amb el Piromusical a les fonts de Montjuïc. El castell de focs dedicat al Tricentenari, s’ha combinat pirotècnia, projeccions i elements escènics que han omplert, un any més, l’Avinguda Maria Cristina.

Comments are closed.