ELS CASTELLERS DE SANTS-MONTJUÏC FAN HISTÒRIA

Un any més, les activitats de cultura popular han estat claus durant les festes de la Mercè. En aquest sentit i com ja és tradició, la diada castellera de la Mercè acull a totes les colles castelleres locals de Barcelona. A quarts d’una del migdia totes les colles, entre elles els Castellers de Sants i els Castellers del Poble-sec, es van concentrar a la plaça de Sant Jaume per participar a la festa major de Barcelona. Durant el matí el temps va respectar les activitats culturals que es feien a la ciutat i per tant les colles van poder fer créixer les estructures castelleres enmig de la plaça. Joaquim Andrés, portaveu dels Borinots explica que “va ser una diada sensacional i extraordinària”. Els borinots van aconseguir fer un un 3 de 9 amb folre juntament amb la colla dels castellers de Barcelona i els castellers de Vila de Gràcia. “Vam fer el 4d8 amb l’agulla, el 4 de 9 amb folre i vam descarregar el pilar de 7”, comenta Andrés.

Quim Pérez, relacions públiques de la colla castellera del Poble-sec explica que en aquesta ocasió “no vam poder portar el nostre castell més límit que és del 4d8” ja que durant aquests dies “hem tingut manca de gent per tancar la pinya amb condicions”.Tot i això, els bandarres van poder descarregar una torre de set, un 7d7, un 3d7xs i un 5d7. La torre de set, segons Pérez, “és de les millors construccions que actualment portem a plaça”.

Els Gegants de Sants no van tenir tanta sort. El mal temps que amenaçava a primeres hores de la tarda va fer suspendre algunes de les activitats que hi havia programades. Víctor Béjar, cap de colla dels Gegants de Sants, explica els motius pels quals no van poder fer poder fer ballar els gegants, “estava el terra mullat i havia previsió de pluja, per tant, la coordinadora de caps de colla va recomanar no sortir per no relliscar amb el terra mullat i caure”.

Comments are closed.