Daily Archives: 28 de setembre de 2014

BOTIGARIS, UNA INICIATIVA DELS COMERÇOS DE LA MARINA I EL POBLE-SEC PELS ATURATS DEL BARRI.

Botigaris, els comerços solidaris de La Marina i el Poble-sec és una campanya impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, en col·laboració amb el Districte de Sants-Montjuïc i el teixit comercial de la zona. Totes aquelles persones dels barris de la Marina i el Poble-sec que es trobin aturades podran gaudir de promocions i descomptes a un total de 90 comerços que s’han adherit a aquesta iniciativa que va començar el 15 de setembre i s’allargarà fins al 15 d’octubre.

Africa Cardona, responsable d’Accions al Territori de Barcelona Activa, explica que “volen fer una campanya de dinamització comercial diferent. Fer una acció finalista amb descomptes als veïns per facilitar el seu consum amb els comerços del barri”. Cardona creu que amb aquesta mesura “podria ser interessant tornant de vacances i coincidint amb l’inici del curs escolar amb tota la despassa que això suposa per les famílies”.

Els comerços adherits a aquesta nova campanya han penjat al seu establiment un cartell informatiu i un globus a la porta per identificar-se. És el cas de la botiga “Art i decoració” del barri de la Marina, on la seva propietària i alhora membre de la junta directiva de l’Associació de Comerciants de La Marina, Remei Márquez valora aquesta proposta com “una idea fantàstica per poder promocionar el comerç de proximitat i ajudar a les persones que es troben a l’atur que ja sabem que als barris de La Marina té un índex important”. Manel Tort, responsable de la peixateria “Maria Lluïsa” del barri del Poble-sec creu que “la botiga de proximitat ha d’estar per lo bo i per lo dolent”.

Per donar a conèixer la campanya s’ha creat el blog botigaris.wordpress.com, on s’inclou un llistat amb informació de l’establiment i el tipus de promoció de cada Botigari. Totes aquelles persones aturades que estiguin inscrites a l’Oficina de Treball del SOC de La Marina i el Poble Sec i presentin el full DARDO com a comprovant de la inscripció podran gaudir de les promocions.

CENTRE D’ESTUDIS DE MONTJUÏC – CEM: ACTIVITATS DE TARDOR 2014

Des del Centre d’Estudis de Montjuïc us volem anunciar les activitats del programa de tardor 2014.

Día 19 d’octubre
La importància de Montjuïc durant els fets de 1714.
Hora: 11 del matí
Lloc de trobada: cruïlla d’Avda. Mistral amb Avda. del Paral.lel
Serà guiada per Pere Terol. CEM
Aquesta activitat forma part del Projecte Tricentenari 1714 dels Grups de Recerca Local de Barcelona 2014

Día 30 de novembre
El Fossar de la Pedrera. Un espai de la memòria de la guerra civil.
Hora: 11 del matí
Punt de trobada: porta del cementiri de Montjuïc del carrer Mare de Déu de Port, a l’alçada del carrer Motors.
Serà guiada per Nick Lloyd, especialista en itineraris de la guerra civil i membre del CEM.
Aquest activitat es fa en col·laboració amb Cementiris de Barcelona.

Com sempre, aquestes activitats són gratuïtes.

Us hi esperem!

ELS CASTELLERS DE SANTS-MONTJUÏC FAN HISTÒRIA

Un any més, les activitats de cultura popular han estat claus durant les festes de la Mercè. En aquest sentit i com ja és tradició, la diada castellera de la Mercè acull a totes les colles castelleres locals de Barcelona. A quarts d’una del migdia totes les colles, entre elles els Castellers de Sants i els Castellers del Poble-sec, es van concentrar a la plaça de Sant Jaume per participar a la festa major de Barcelona. Durant el matí el temps va respectar les activitats culturals que es feien a la ciutat i per tant les colles van poder fer créixer les estructures castelleres enmig de la plaça. Joaquim Andrés, portaveu dels Borinots explica que “va ser una diada sensacional i extraordinària”. Els borinots van aconseguir fer un un 3 de 9 amb folre juntament amb la colla dels castellers de Barcelona i els castellers de Vila de Gràcia. “Vam fer el 4d8 amb l’agulla, el 4 de 9 amb folre i vam descarregar el pilar de 7”, comenta Andrés.

Quim Pérez, relacions públiques de la colla castellera del Poble-sec explica que en aquesta ocasió “no vam poder portar el nostre castell més límit que és del 4d8” ja que durant aquests dies “hem tingut manca de gent per tancar la pinya amb condicions”.Tot i això, els bandarres van poder descarregar una torre de set, un 7d7, un 3d7xs i un 5d7. La torre de set, segons Pérez, “és de les millors construccions que actualment portem a plaça”.

Els Gegants de Sants no van tenir tanta sort. El mal temps que amenaçava a primeres hores de la tarda va fer suspendre algunes de les activitats que hi havia programades. Víctor Béjar, cap de colla dels Gegants de Sants, explica els motius pels quals no van poder fer poder fer ballar els gegants, “estava el terra mullat i havia previsió de pluja, per tant, la coordinadora de caps de colla va recomanar no sortir per no relliscar amb el terra mullat i caure”.

LES ENTITATS DE SANTS-MONTJUÏC, A LA 19a MOSTRA D’ASSOCIACIONS DE BARCELONA

Entitats i associacions del Districte de Sants-Montjuïc s’han reunit durant les festes de la Mercè a la plaça de Catalunya en motiu de la 19a Mostra d’Associacions i Entitats de Barcelona, per on hi van passar més de 120.000 persones. Enguany, la nostra ciutat ha estat escollida capital europea del voluntariat. Sants-Montjuïc compta amb moltes entitats i associacions que de manera altruista treballen des de tots els àmbits donant resposta als problemes i necessitats de la nostra societat, i així ho van voler destacar dimecres al matí durant un debat que va organitzar la ràdio de Sants-Montjuïc, Sants 3 Ràdio, a l’estand de Torre Jussana a la mateixa plaça Catalunya. Lluïssa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, explica que “una de les tasques és coordinar més de 300 entitats i ajudar-les en tot el suport que calgui”. El Secretariat també compta amb diferents projectes com la Taula Social que serveixen “per donar més cohesió i d’aquesta manera, fent xarxa i fent pinya s’aconsegueix molt més”, expressava Erill. Lluïsa Puiggardeu, membre del Grup de Solidaritat contra l’Atur i la Marginació de la Parròquia de Sant Medir, que compta amb més d’una vintena de voluntaris, creu que “el més important en la nostra societat i al barri és poder lluitar per la cohesió social, sense marginació i tenir feina”.

Avismon Catalunya, present a la mostra, va néixer fa 18 anys i es troba situada a Sants i atenen a persones grans amb necessitats econòmiques . Magdalena Blasco, directora d’aquesta fundació comenta que “atenem a persones solteres, vídues, sense recursos econòmics i amb solitud bastant gran”. Des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec també treballen en el suport social pels veïns del Poble-sec, tant a nens, adults i a gent gran. Pel que fa les persones grans, Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, detalla: “Tenim dos projectes per a l’acompanyament de gent gran que combat la solitud de les persones grans i un altre que combat la falta de mobilitat d’aquestes”.

La Festa Major de la Mercè ha finalitzat també als nostres barris amb el Piromusical a les fonts de Montjuïc. El castell de focs dedicat al Tricentenari, s’ha combinat pirotècnia, projeccions i elements escènics que han omplert, un any més, l’Avinguda Maria Cristina.