Daily Archives: 27 de setembre de 2014

CASTELLERS DEL POBLE-SEC. DIADA DE LA MERCÈ

La Mercè és una de les fites més grans de l’any per a tot casteller barceloní. Per això tots els bandarres tenien la gran il·lusió de poder portar a Plaça Sant Jaume el seu castell estrella: el 4d8. Des de l’inici del segon tram, els assajos s’han dedicat a recuperar l’estructura i la pinya del carro gros. La feina ha estat ben feta, i el tronc ja estava preparat pel dia 24; la pinya, però, no va ser prou consistent als assajos previs a la Festa Major de Barcelona, i la tècnica va decidir posposar la recuperació del 4d8 al Concurs de Tarragona.

Els bandarres, en canvi, van completar una diada de castells de gamma alta de set sense dificultats en cap de les estructures. La torre de set de la Mercè ha sigut la que fa 19 (descarregades) en tan sols una temporada i mitja! Els bandarres la van descarregar només entrar a plaça en la primera ronda semi-conjunta, entre nervis i sobretot pressió de la gentada que hi havia a la plaça des de primera hora. És evident que ja la tenen dominadíssima, i que ha arribat el moment de començar a fer canvis a tronc per plantejar una futura torre de vuit folrada. En segona ronda, en solitari, els bandarres van descarregar el 7d7, lleig de quadratura però sense problemes en la seva execució. El normal hauria sigut afrontar el 3d7xs per completar la diada, però a causa de baixes al tronc (un terç va ser pare el mateix 24 al matí!) van haver-hi de renunciar. Com a substitut, van portar el 5d7 en tercera ronda. (…)

PRIMERES ACTUACIONS PER A L’AMPLIACIÓ DE L’ESCOLA JACINT VERDAGUER

L’escola Mossèn Jacint Verdaguer, situada al carrer Lleida del barri del Poble-sec, ha començat aquest nou curs estrenant un nou espai al centre. Es tracta d’una ampliació de l’exterior de l’escola que fins ara estava cedit a la Fira de Barcelona. Les obres van iniciar-se tot just els alumnes van agafar les vacances de l’estiu i aquestes han consistit en l’enderrocament d’un mur per finalment poder construir un nou edifici pel centre.

Núria Lacasa, directora de l’escola explica que“després de molts anys, i de diferents entrebancs, el Consorci d’Educació, el Districte de Sants-Montjuïc i l’Ajuntament de Barcelona van poder posar fil a l’agulla veient les necessitats de les que mancava el centre”. Les obres que van començar a finals de juliol van consistir en rebaixar el terreny que fins ara corresponia a la Fira i que dona al patí del centre. En aquest espai, actualment situat a nivell de les pistes esportives exteriors de l’escola, hi ha una capa de sorra provisional, esperant la nova edificació. De moment aquest espai es farà servir com a esbarjo pels alumnes però Lacasa afirma que a mitjans de novembre es començaran les obres per construir un edifici on hi haurà un gimnàs, un teatre i on es farà educació infantil. D’aquesta manera els espais lliures que quedaran de l’edifici antic aniran destinats al menjador, a la cuina, a l’aula de música, i a una biblioteca “altres espais que ens fan falta per adequar l’escola a les necessitats actuals”, expressa Lacasa.

Per la seva banda, el gerent del districte de Sants-Montjuïc, Fracesc Jiménez informa que el pressupost d’aquestes obres ha estat d’un milió d’euros, i a més, prediu que “durant les properes setmanes podrem anunciar molt més els detalls d’aquest nou edifici”.

L’AJUNTAMENT SUSPÈN LES LLICÈNCIES D’ACTIVITATS DE CONCURRÈNCIA PÚBLICA AL POBLE-SEC A A LA RAMBLA DEL POBLENOU

L’objectiu d’aquestes dues suspensions és en el cas del Poble-sec iniciar la redacció del Pla Especial d’Establiments de Pública Concurrència i altres activitats (Pla d’Usos)

Servei de Premsa